Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Bővült a szentesi múzeumi gyűjtemény

Egy áruházi csomagolópapír-tartóval, a Petőfi egykori levesescsészéjével és két hetvenes évekbeli porszívóval gyarapodott a Koszta József Múzeum.
A tekercses papíradagolót a Szentesen legendás hírű Badár-boltban használták, a leveskiöntő csésze a „Hotel Petőfi Szentes" feliratot viseli, a Rakéta 9-es és Hajdu vákuumtisztító pedig még ma is működőképes. A tárgyak a lokálpatrióta és múzeumbarát Móra József révén kerültek a Kosztába. – A papíradagoló és a csésze csak úgy „szembejött" velem. A régi könyvek miatt sokat járok régiségkereskedőkhöz, és ha ilyet látok, akkor megmozdul bennem a Szenteshez tartozás, és megvásárolom – mesélt a helyi értékkel bíró tárgyakról Móra József. A képviselő már korábban is ajándékozott a múzeumnak, egy ötvenes évekbeli asztalterítő, illetve egy Andrikó István-portré is a jóvoltából került az intézményhez.

Farkas László múzeumigazgatótól megtudtuk, tervben van egy Szentesi Érték Ház nyitása, a Badár-bolt papíradagolóját oda szánják, a porszívókat pedig a múzeum munkatársai már el is helyezték a „Szojuz–36: Első magyar az űrben" kiállítás „retró" részlegében.

A Farkas Bertalan űrutazását bemutató tárlat június 22-én nyílik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modernebb lett a felújított szegvári suli - Fotók

Modernebb lett a felújított szegvári suli - Fotók
Nem csak megszépültek az épületek, de a fűtéskorszerűsítés és a szigetelés révén kevesebbe kerül… Tovább olvasom