Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Bringára pattant Szentes

Szentes – A rendezvény a közelmúltban átadott Ipartelepi úti kerékpárútprojekt elemei közé tartozik. Vállaltuk, hogy a maihoz hasonló szemléletformáló rendezvénnyel népszerűsítjük a kerékpáros kultúrát a városban – tájékoztatott Kocsis Sándorné projektmenedzser.
Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
A szentesi városháza munkatársa a keddi, egész napos Bringázz Szentes programról elmondta: azoknak a gyerekeknek, akik reggel biciklivel érkeztek iskolába, ajándékot adtak, illetve a Koszta-iskolában KRESZ-oktatást és vetélkedőt szerveztek.

A Kurca-parti város legelterjedtebb közlekedési eszköze a kétkerekű, de sosem árt a népszerűsítés, gondolhatták a szervezők. A rendezvénytől nemcsak a drótszamarak számának további növekedését várják, hanem a város turisztikai értékét is növelni szeretnék. A kampánnyal azt üzenték: kerékpározni jó, mert egészséges, olcsó, környezetkímélő és gyors. A szervezők a Szent Jupát Sportegyesületet kérték fel, hogy segítsen a városi és a munkahelyi helyszíneken, tudatta az egyesület vezetője, Valkai Zsolt.

A biciklis ügyességi teszten sok gyerek próbálta ki magát. Fotó: Králik Emese
A biciklis ügyességi teszten sok gyerek próbálta ki magát.
Fotó: Králik Emese

Szentes közterületein, illetve a programhoz csatlakozó munkahelyeken ásványvízzel, a helyi kerékpárutakat és túralehetőségeket feltüntető szóróanyaggal, illetve egy első kerék prizmával ajándékozták meg a bringásokat.

Olvasóink írták

 • 1. CsImre 2013. június 12. 20:32
  „"maihoz hasonló szemléletformáló rendezvénnyel népszerűsítjük a kerékpáros kultúrát a városban"

  Azt a kerékpáros kultúrát, ami évtizedek óta létezik, és most uniós forrásból épített kerékpárutakkal kívánják porig rombolni a nyugodt, biciklismentes autózás és süket politikai propaganda miatt?

  "Kurca-parti város legelterjedtebb közlekedési eszköze a kétkerekű, de sosem árt a népszerűsítés, gondolhatták a szervezők"

  Gondolhatták a szervezők, jah, persze. Főleg, ha pályázati forrást lehet hozzá tarhálni az uniótól. Az meg sosem árt..., kivéve a kivételt. Aki igazán ügyes, az ilyenkor a piszkos munkát civilekkel is elvégeztetheti, azok még akár ingyen is csinálhatják.

  "A rendezvénytől nemcsak a drótszamarak számának további növekedését várják, hanem a város turisztikai értékét is növelni szeretnék."

  Ha a gyerekek megtanulják a KRESZ-t (legalábbis azt a verziót, amit leadnak nekik) és kapnak ajándékot, attól nő a város turisztikai vonzereje? Vagy csak ez is bele volt rizsázva a pályázatba?

  "környezetkímélő és gyors"

  Volt, amíg el nem kezdtek kerékpárutakat építeni. Azokon inkább izgalmas, és körülményes a biciklizés.

  "helyi kerékpárutakat"

  Legalább tudják a kerékpárral túrázók, mely helyeket kerüljék el nagy ívben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásokat gyűjt Loboda Fábián felesége

Egy orvost börtönbe csukni azért, mert a szakma szabályai szerint járt el, érthetetlen. Ha ez a trend, akkor ez az orvoslás erkölcsi válsága – jelentette ki Loboda Fábián felesége. Tovább olvasom