Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Buli a nagymágocsi nyugdíjasoknál: szépségverseny, kirándulás, gyémántlakodalom

A nagymágocsi nyugdíjasok nem unatkoznak. Egyesületük számos programot, kirándulást szervez, ha úgy hozza az élet, még gyémántlakodalmat is, sőt szépségversenyt idős hölgyeknek.
A Nagymágocsi Nyugdíjasok Egyesülete jelenleg 53 tagot számlál, de arra is volt példa korábban, hogy 150-en tartoztak a civil szervezethez.

– Sajnos többen már nem élnek, és sokaknak megromlott az egészségük. A friss nyugdíjasok, ha bírják, visszamennek dolgozni. Mi ötvenhárman kemény magot alkotunk, sok időt töltünk együtt – mesélte Juhász Istvánné Erzsike, aki 2002-től vezeti a lassan 50 éves múltra visszatekintő nyugdíjas szervezetet. –  Számos emlékezetes kiránduláson vettünk részt, mint a visegrádi hajókirándulás, vagy hogy Tápiószentmártonban jártunk az Attila dombnál. Jákó Vera halálának 15. évfordulóján, a férje meghívására, még a nótaénekes otthonába is ellátogattunk. Nótaesteken vettünk részt, többször megfordultunk a fővárosban, az ország több fürdőjét meglátogattuk. Az az igazság, hogy egyre nehezebb megszervezni a kirándulásokat, mert sokba kerülnek – teszi hozzá kissé lemondóan.
 
Juhász Istvánné Erzsike fogja össze a keménymagot. Fotó: Kovács Erika
Juhász Istvánné Erzsike fogja össze a keménymagot. Fotó: Kovács Erika


A nagymágocsi nyugdíjasok helyben sem unatkoznak. Nyaranta például szépségversenyt rendeznek az Anna-naphoz kapcsolódóan. Olyankor a szépségkirálynő és az udvarhölgyek is kapnak koronát, mint a 20 évesek versenyén. Megünneplik az aranylakodalmakat is, nemrég gyémántlakodalmat is szerveztek. A helyi rendezvényeken is aktívak: ha kell, sütnek, főznek. Rendezvényeiket videófelvételeken örökítik meg.
Erzsike jövőre szeretné átadni a stafétabotot, mivel kissé megromlott az egészségi állapota, és gyarapodott a családja is. Látogatásunk napján született meg a második dédunokája. A klubvezető reméli, sikerül megtalálni az utódját, akinek majd segít, amiben csak tud.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

350 ezer forint gyűlt össze a csontvelő-átültetésen átesett fiúnak

350 ezer forint gyűlt össze a csontvelő-átültetésen átesett fiúnak
A lapunk által indított gyűjtés nyomán befolyt pénzt a székkutasi család Borbély Patrik gyógykezelésére fordítják. Tovább olvasom