Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csabán lesz az ideiglenes dél-alföldi légibázis

Szentes - A békéscsabai repülőteret ajánlotta fel ideiglenes légibázisnak szerdán Domokos László, a Békés megyei közgyűlés elnöke. A dél-alföldi légibázis Szentesen lenne, a szakminisztérium 2007-re ígérte a repülőteret, de mindeddig nem készült el.
A békéscsabai reptéren szerda délután a leszállóhely jelzőcsíkjait is felfestették, így akár holnaptól fogadni tudják a helikoptereket.

Domokos László a megyegyűlés elnöke a reptéren elmondta: nem akarnak versenytársai lenni Szentesnek, de a légimentés megoldatlansága veszélyezteti a Békés megyében élők egészségügyi ellátását. Ezért a szentesi reptér elkészültéig felajánlják a békéscsabai repteret, ahol minden adott a légimentő bázis kialakítására. A megyei közgyűlés a felajánlásról értesítette az Országos Mentőszolgálatot, az Egészségügyi Minisztériumot és az OEP-et, de választ még nem kaptak.

A Dél-Alföldön nincs mentőhelikopter bázis, annak ellenére, hogy a kormányprogramban 2007-re ígérték: Szentesen felépül a helikopter leszállóhely. A légimentés Dél-alföldi bázisának helyét két éves huzavona után jelölték ki Szentesen, először tavaly szeptemberre, majd év végére ígérték a bázis megépítését. A szentesi repülőtérről ugyanis az előírt 15 perc alatt elérhető lenne a dél-alföldi régió minden települése és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része.

A légimentés megoldatlansága miatt tavaly év végén a jakabszállási reptér tulajdonosa ajánlotta fel, hogy repterét ingyen használhatják bázisnak a légimentők. Erről a reptérről azonban nem érhető el minden település a régióban negyedóra alatt. Idén márciusban a szentesi önkormányzat úgy döntött, nem vár tovább. Pénzgyűjtésbe kezdett, hogy a légibázis kiépítéséhez szükséges 90 millió forintot összeszedje. Eddig a szükséges pénz fele gyűlt össze.

Olvasóink írták

 • 8. polip4 2008. április 15. 15:28
  „Kért Elek! Ez nem rossz ötlet, így én is szivesen segitenék, ahogy időm engedi!”
 • 7. Jenőke 2008. április 11. 18:46
  „Milyen jól jött volna most az az a pénz, amit a főtérre elköltöttek!”
 • 6. Kért Elek 2008. április 10. 23:52
  „Szomorúnak tartom, hogy még mindig ezen megy a vita hol legyen ideiglenes légimentő bázis. Sajnálom,hogy anyagilag nem tudok hozzájárulni a szentesi megépítéséhez de ha lehetőség lesz rá az építkezésnél szívesen minden részt vennék, sajnos én csak így tudnám támogatni a légimentőbázis megvalósulását.”
 • 5. rotor 2008. április 10. 20:27
  „Szerintem az első kettő hozzászóló ugyanaz a gyökér jakabszállási paraszt lehet. Ez csak egy tipp. Nem a viharsarokban lakok, de az ilyen 1. és 2. komment iróját én úgy széttépném, mint egy propeller! Remélem egyszer arra jársz és rászorulsz, te kiskancsó!”
 • 4. viharsarki 2008. április 10. 06:46
  „Tisztelt Gyurcsány,forever˘! Ha a viharsarki paraszt nem sz..ik te éhen pusztulsz!!!! Te biztos jó hejre tetted a lusta p.csádat azétr nagy a pofád!!! Dolgozz keményen hogy megtudd mi a paraszt élet. TE BIZTOS korház közelébe lakssz lehet hogy gyereked sincs?,Ha mást nem de legalábbazt nézd hogy sok gyereknek az élete is múlhat ezen!!!! Mert te mit raktálakasszába?????????Lehet hogy te vettél ki belőle a legtöbbet!”
 • 3. 6664 2008. április 10. 05:37
  „Mire eldöntik, hogy hol legyen az ideiglenes légibázis, megépítik a szentesit. Hajrá!”
 • 2. Gyurcsány,for ever! 2008. április 10. 00:10
  „Minek nektek helikopter,a munkátok után Zsuk,meg MOSZKVICS járna!Majd annyit kaptok a légimentéstől,amennyit raktatok az ország kasszájába!

  Az ország szégyene,ez a viharsarki rész,az apátok fa...xát,először dolgozzatok,aztán lesz légimentés!Addig kussoljatok,igaza volt Ágnesnek,egy fillért se a naplopójának!


  Ezt pont Domokos fogalmazta meg jól,igaz,most egy kicsit tetszeleg,ő is tudja,ez csak erőlködés,jó szinbe akar feltünni,jol csinálja!!”
 • 1. jani 2 2008. április 09. 23:54
  „Mit kinlódtok még mindig ezzel a dél-alföldi légimentéssel,ne erölködjetek már ezzel ,buta békési parasztok,jakabszálláson lesz,oszt passssz!
  Jelentse be még Gyula,Szeghalom,Ártánd,de még Méhkerék is,szálljunk le ott is!)

  Lassan annyit szerepel a főlapon,mint Donatella,vagy Anettka...a tökünk kivan,valami ujról irjatok,mert ez lerágott csont!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra megújul a szentesi református templom

Szentes - A szentesi református templom felújításával másodikként megbízott cég várhatóan nyárra végez a munkával. Tovább olvasom