Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Csányi harmadszor lett Szentes legjobb rendőre

Szentes - Harmadszor választották meg kollégái a szentesi kapitányság legjobb rendőrének Csányi Konrádot. A 33 éves törzszászlós a bűnügyi osztályon dolgozik.
Már hagyomány Szentesen, hogy a rendőrkapitányság állománya és vezetői maguk közül választják ki a város legjobb rendőrét. 2007 és 2008 után 2009-ben is Csányi Konrád törzszászlósra szavazott a legtöbb kolléga, így három egymást követő évben is kiérdemelte az elismerést. Kezdetben csak oklevéllel és egy plasztikával honorálták kimagasló munkáját, de idén az önkormányzat egy egyhetes mátraszentimrei nyaralást is felajánlott a legjobb szentesi rendőrnek.

– A Pollák-szakközépiskolában tanultam, érettségi előtt láttam a folyosón néhány plakátot, amelyen álláslehetőséget hirdetett a rendőrség. Belevágtam, mert a bűnügyi terület mindig is érdekelt. Két évig jártam rendőr-szakközépiskolába Miskolcon. 1997-ben körzeti megbízottként kezdtem a szolgálatot Szentesen, de két hét után gyakorlatra küldtek a bűnügyi osztályra, és ott sebtiben ki is neveztek – mondta a kezdetekről Csányi Konrád.

Csányi Konrádra mindig számíthatnak a kollégái. A szerző felvétele
Csányi Konrádra mindig számíthatnak a kollégái.
A szerző felvétele

A 33 éves törzszászlós úgy kezdte a nyomozói szakmát, mint minden zöldfülű: egy cselekmény, egy gyanúsított. Aztán következhettek a bonyolultabb ügyek: sikkasztás, csalás és egyéb gazdasági bűncselekmények. Ha a kár meghaladta az 50 millió forintot, akkor a törvény szerint a megyei főkapitányságra került át az ügy. Volt olyan ügy, amellyel kapcsolatban Csányi Konrád egy évig gyűjtötte az adatokat, de – éppen a fentiek miatt – megyei szinten zárult le a nyomozás.

Egyáltalán nem sajnálja, hogy kevésbé látványos a munkája. Elmondása szerint ő is amolyan visszahúzódó személyiség, ezért vezetői ambíciói sincsenek. A kollégái által neki ítélt elismerésről csak annyit mondott: valószínűleg azzal érdemelhette ki, hogy mindig számíthatnak rá, és nem csupán a munkával összefüggésben.

Kapitányi dicséret

– Kevés olyan ember van manapság, aki hosszú távon is kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani a munkájában. Csányi Konrád közéjük tartozik: nagyon szorgalmas és alapos, tiszthelyettesként is megállja a helyét a tisztek között. Államvizsga előtt áll, és amint lediplomázik, fentebb kerül a ranglétrán – mondta Csányiról Balogh-Szabó Imre szentesi rendőrkapitány.

Olvasóink írták

 • 4. kisscitrom 2010. március 30. 20:15
  „Ha elmondanám, meg kellene hogy öljelek:):):)Vicc...:D”
 • 3. sophitel 2010. március 29. 15:14
  „KI a Három? ( nem rosszindulatú a kérdés! )”
 • 2. kisscitrom 2010. március 26. 09:16
  „Gratulálunk Koni:)
  Egyike a három normális rendőrnek szentesen:)”
 • 1. pillecukor 2010. március 25. 17:45
  „Gratu! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huzavona a Petőfi Szálló körül: a város térfelén pattog a labda

Ha az önkormányzat nem készítteti el a Petőfi Szálló felújításának kiviteli terveit, leghamarabb 2011 tavaszán kezdődhet el a rekonstrukció. Tovább olvasom