Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Derekegyház: nőtt a balesetveszély

A sebesség csökkenésére számítottak a derekegyháziak, miután a falu főutcáján megépültek a forgalomlassító szigetek. A kocsik tényleg lassabban mennek, a veszély viszont nőtt: jó néhányan ugyanis a szigetekhez érve a bal oldalon közlekednek. Nagymágocsi olvasónk szerint ebből előbb-utóbb frontális ütközés lesz.
Az autósok, motorosok rendszeresen áttérnek szabálytalanul a bal oldalra Fotó: Tésik Attila
A szigetek megépítése előtt még zebra sem volt a főutcán. A derekegyháziaknak alaposan szét kellett nézniük, mielőtt az úton átmentek, hiszen a térség legforgalmasabb mellékútján a megengedett sebességet jóval túllépve közlekedtek a kocsik. A forgalomlassító szigeteket éppen ezért építtette a közút kht. és az önkormányzat. Remélték, hogy nagyobb biztonságban lesznek az itt élők. Azóta a sebesség némiképp csökkent, a rendőrség folyamatosan és időről időre ellenőriz a környéken.

A megyei kapitányság szóvivője elmondta lapunknak, hogy az év elején történt halálos baleset óta – amikor egy kislányt gázolt halálra egy gyorshajtó – nem volt sérüléssel járó ütközés. Jelentősen nem lépik túl már az autósok a megengedett sebességhatárt, a közlekedési rendőrök pedig rendszeresen ellenőriznek – mondta Tuczakov Szilvána.

Nagymágocsi olvasónk, Göbölyös János viszont azzal telefonált szerkesztőségünkbe, hogy megfigyelései szerint az autók a szigeteknél rendszeresen áttérnek a menetirány szerinti bal oldalra, mert úgy nekik kényelmesebb. Ebből előbb-utóbb frontális ütközés lesz – hívta fel a figyelmet. A táblákat folyamatosan elgázolják, azokat újra és újra pótolni kell.

Olvasónk úgy véli, jobban át kellett volna gondolni ezt a szigetépítést, mert bizony jelenlegi formájában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Derekegyház polgármesterének, Szabó Istvánnak ugyanez a tapasztalata.

– A négy sziget közül kettő építéséhez a forrást az önkormányzat szerezte, a másik kettőhöz a Magyar Közút Kht. adott pénzt. A tizenötmillió forintból épült közlekedési újítás a faluban nagy dolognak számít, de miközben a sebesség csökkent, másféle veszélyhelyzet alakult ki – fogalmazott a polgármester.

Fűzi Zoltán már nem tartja számon, pontosan hányszor is pótolták az átgázolt és kitört táblákat, amelyek a kikerülési irányt jelzik: nagyon sokszor. De nem adják fel. A közút kht. szentesi vezetője arra emlékeztet, a közlekedés új rendjével azt akarják elérni, hogy ötven kilométeres legyen a forgalom sebessége a faluban – és remélik, a szigetekhez hozzászoknak az autósok, egyre kevesebb lesz a renitens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmúlt a láza a szentesi betegnek

A szentesi kórházba tüdőgyulladásra utaló tünetekkel került be egy fiatalember, akinek napokig 40… Tovább olvasom