Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Diákok, tanárok a Kurcán

Kihívták egymást egy komoly megmérettetésre Csongrád és Szentes gimnáziumai, a kenuversenybe más középiskolák is bekapcsolódhattak. A tegnapi amatőr erőpróba az Oxford–Cambridge evezősversenyre emlékeztetett, helyszíne viszont a Kurca volt. A vándorkupa a szentesi Pollák Antal szakközépé lett.
A startnál nagy volt a versenyláz. Fotó: Vidovics Ferenc
Negyedszer rendezték meg a szentesi és csongrádi középiskolák amatőr kenuversenyét tegnap a Kurcán, a győzelemért a tanárok is vízre szálltak – mondta Tóth Tibor szervező, a szentesi gimnázium pedagógusa. Bár a Horváth Mihály Gimnáziumban évtizedes hagyománya van a tanár-diák kosármeccsnek, a kenuverseny minden mérkőzni vágyó elképzelését és mozgásigényét kielégíti. A csatorna egyetlen szakasza sem igazán megfelelő a rangadó megrendezésére, így aztán a teljesítményt sem kell teljesen komolyan venni – játék az egész. Az Oxford–Cambridge evezősverseny mintájára küzdöttek a szentesi és csongrádi diákok.

A diáklányok versenyét a HMG-sek nyerték, a csapat kormányosa, Bányai Viktória azt mondta: győzni akartak. A tanárnők versenyében is a szentesiek bizonyultak a legjobbnak, míg a tanár urak kategóriájában a Batsányi vitte el a prímet. A fiúknál a szentesi Pollák szakközépiskola bizonyult a legjobbnak, az összesített pontszámok alapján ez az intézmény kapta a vándorkupát. A szervezők szerencsésnek tartják, hogy a verseny közben éppen nem esett, de szívesen vették volna, ha többen szurkolnak a parton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aladár alig húszévesen szülést is vezetett

Negyvenegy éves szolgálat után nyugállományba vonul a szentesi mentőállomásról Szentjobbi Aladár. Az… Tovább olvasom