Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Díszes oszlopok Pesten és az Indóház téren

Szentes - Vasból készít közvilágítási, felsővezeték-tartó és forgalomtechnikai oszlopokat a szentesi Fémtechnika Vasipari Kft. Munkái országszerte keresettek.
Amit vaslemezből el lehet készíteni, azt meg tudják csinálni a szentesi Fémtechnika Vasipari Kft. munkatársai. A 36 dolgozónak munkát adó, tavaly 308 milliós forgalmat bonyolító cég évekkel ezelőtt még gördítőabroncsos vashordókat és vaskandelábereket is gyártott. Mára a termelés az utóbbi felé billent.

– Idehaza 20–40 darabos megrendelésünk van évek óta az egyszer használatos gördítőabroncsos vashordókra, de egy osztrák cég 3–5 kamionnal is elvisz, ezért gyártjuk. Korábban még a gyógyszeripar is rendelt ilyeneket. Ma már főleg közvilágítási oszlopokat készítünk, a trolik és a villamosok felsővezetékeit, illetve az autópályák fölé szerelhető, táblákat, közvilágítást és kamerákat tartó oszlopokat. Csak a vasútnak nem dolgozunk – mondta lapunknak Salva János. A cég ügyvezető igazgatója hozzátette: megrendeléseik az utóbbi időkben az önkormányzatok beruházásaitól függnek, ezért jellemzően a második félévben van több munkájuk.

Munka a Fémtechnikánál. Kandeláberkészítésben nagyok. A szerző felvétele
Munka a Fémtechnikánál. Kandeláberkészítésben nagyok.
A szerző felvétele

– Tavaly a fővárosi beruházásoknak köszönhetően kaptunk jelentős megrendeléseket, a mi díszes oszlopaink kerültek a Margit hídra és a Ká-
roly körút felújított szakaszaira. Most is egyedi oszlopokat készítünk, ezeket a szegedi Indóház téren állítják majd fel – mondta Salva János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülnököket választottak Szentesen

Szentes - A csütörtöki rendkívüli ülésen a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta, hogy Szentes… Tovább olvasom