Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Egészségmegőrző Nap volt Szentesen

Szentes - Egészségmegőrző, betegségmegelőző napot tartottak vasárnap Szentesen. Az eseményt az az EFAB Civil Közhasznú Egyesület szervezte, amelyik már idén Fábiánsebestyénen és Nagymágocson is tartott hasonló rendezvényt.
Az egész napos ingyenes alapszűréseken vércukor-, vérnyomás-, testzsír-, légzésfunkció-méréseket, emellett ingyenesen számítógépes látásvizsgálatot, mikrokamerás hajvizsgálatot, Voll-féle állapotfelmérést, antioxidáns mérést végeztek. A rendezvényen ingyenes kezeléseket végeztek Bioptron lámpával, mágnesrezonanciás készülékkel. Az érdeklődők ízelítőt kaphattak ingyenes Korokan masszázsból és gépi masszázsból is.

Kovács Csaba, a rendezvény főszervezője és az egyesület elnöke elmondta: körülbelül 500 ember jelent meg a rendezvényen a nap folyamán. A szűréseknél besegítettek a szegedi végzős orvostanhallgatók, akik kedvességükkel, felkészültségükkel bizonyították, hogy lesz megfelelő szakmai utánpótlás az egészségügyben. Négy személynél volt magas vércukor szint, és másik négy embernél extramagas vérnyomás. Ez is mutatja, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen aki elhanyagolta mostanában a saját egészségét, az aggódva jött a szűrésre, itt kapott információt egészégének állapotáról. A megnyugtató az lenne, ha félévenként eljárnának az emberek ilyen eseményekre. Ki kell emelni az előadásokat is, amik színesítették a programot, továbbá a Teddy Maci Kórház bemutatkozását is. A Teddy kórház a gyerekek számára volt külön élmény, játékos formában ismerkedhettek egy beteg maci meggyógyításával.

Egészségmegőrző, betegségmegelőző napot tartottak vasárnap Szentesen. Fotó: delmagyar.hu
Egészségmegőrző, betegségmegelőző napot tartottak vasárnap Szentesen.
Fotó: delmagyar.hu

Most is sikere volt a rendezvényen az oxigénes vízkóstolónak, több esetben azt is vissza lehetett ellenőrizni, hogy valóban csökkenti a magas vércukor szintet a termék.

A nap folyamán több előadás is hallható volt: a rendezvény két fővédnöke, Mészáros Zsuzsanna főorvos, és Szilágyi Imre főorvos, valamint a medikus csapat két végzős hallgatója tartott prevenciós és gyakorlati gyógyászati témájú érdekes előadásokat.

Kovács Csaba elmondta továbbá, hogy az EFAB egyesület által szervezett egészségmegőrző programokban különös hangsúlyt fognak fektetni arra, hogy ne csak a hagyományos, hanem az alternatív gyógyászat, a természetgyógyászat is igen fontos szerepet töltsön be mind a szűrések, mind a kezelések gyakorlatában. Igen fontos ma már az, hogy sokkal több hangsúlyt fektessünk a megelőzésre, mert az mindenkinek jobb és olcsóbb, mint a már kialakult betegségének a kezelése. Ha pedig már egy meglévő betegsége van valakinek, akkor több alternatív módja létezik annak, hogy a gyógyulás útján előbbre jusson, meg kell tapasztalni az alternatív gyógyászat hatásosságát is.

A nap folyamán több előadás is hallható volt. Fotó: delmagyar.hu
A nap folyamán több előadás is hallható volt.
Fotó: delmagyar.hu

Az EFAB egyesület ősszel tervezi megrendezni a következő egészségmegőrző napot Szentes környékén. A helyszínről és az időpontról már folynak az egyeztetések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsukra várnak a szentesi épületek

Szentes - Két, korábban iskolaként használt ingatlan áll üresen Szentesen. Lapunk több alkalommal is… Tovább olvasom