Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Egy héten át folyamatosan sül a palacsinta Derekegyházon

Derekegyház – Jövő szombatig éjjel-nappal kaphatunk a derekegyházi palacsintából.
Szombaton délután dördült el a falu főterén a képzeletbeli startpisztoly: a hatodik palacsintafesztiválon ekkor gyújtották be a lángokat a serpenyők alatt – és egy teljes héten át el sem oltják. – A tavalyi rendezvény nagyságát túlszárnyalva, idén 168 órás palacsintasütésbe kezdtünk. Az azonban már az elején látszik, hogy majd ennél is tovább álldogálunk a rendezvénysátor alatt – újságolta Szabó István polgármester. Szerinte a szorgos kezek 25–30 ezer darabot sütnek majd a finom csemegéből, amelynek idén sincs szabott ára: a vásárlók annyit dobnak egy becsületkasszába, amennyit gondolnak. Az összegyűlt pénzt helyi, hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására fordítják, mondta a polgármester.

Egy héten át folyamatosan sül a palacsinta Derekegyházon. Fotó: Králik Emese (galéria)

Az alapanyagokat a támogatók adják össze: egyelőre nehéz volna megbecsülni, hogy tejből, lisztből és tojásból mennyi fogy az egy hét alatt. A rendezvény újdonsága, hogy minden este más-más kistérségi település szórakoztatja műsorral a vendégeket. A látogatók távoli vidékről is eljönnek, hogy részesei legyenek a vidám derekegyházi rendezvénynek. Mivel a szorgos kezek éjjel-nappal sütnek, az sem fog csalódni, akinek éjszaka támad kedve palacsintázni.

Olvasóink írták

 • 6. katica174 2012. július 16. 10:18
  „Megfogadom a tanácsod és nem autózok többet ide 100 km-t! Az ingyen palacsintáról meg csak annyit, hogy 1 órás sorban állás után is mi tettünk pénzt a becsületkasszába, de más nem! Ja, fél liter üdítő 300 forint volt!”
 • 5. csillogás 2012. július 14. 17:11
  „Katica, szerintem maradj otthon és vedd meg a hozzávalókat, majd pedig süss a gyerekeidnek palacsintát.

  Nem hiszem el komolyan.

  Mindenkinek jó szórakozást aki megy, mi idén sem, nagyon meleg van! :(”
 • 4. csifo 2012. július 10. 23:02
  „Kedves trm!!!

  Először is szeretném megköszönni, hogy így ki állt a mi kis falunkért és azokért a lelkes emberekért akik folyamatosan sütik a palacsintát.
  Sajnos ez a magyar mentalitás , hogyha valami ingyen van akkor is csak panaszkodni tudnak és nem annak örülni ami van.Ha valaki kint járt már a Palacsinta Fesztiválon tudja, hogy van amikor 10 sütő is süti és még sem győzi az esti órákban.De az ilyen emberek nem is kellenek ide akik csak felháborodni tudnak, meg vagyunk nélkülük is és mi attól még jól fogjuk magunkat érezni.
  Kedves trm szeretettel várjuk egy jó palacsintázásra.”
 • 3. trm 2012. július 10. 17:32
  „"Tetszik" ez a mentalitás. Ha egy település nem tesz semmit, az a baj, ha tesz, akkor meg abba kössünk bele....
  Aki ismeri a programot, tudja, esténként vannak a rendezvények, hétvégén pedig a falunapi programok egész nap tartanak majd.
  Az meg, hogy ingyen-palacsinátért sorba kell állni, "tragédia" (hiszen csak becsületkassza működik - jótékony céllal)... szerintem szép dolog, hogy egy ilyen kis településen akad annyi ember, aki vállalkozik a palacsintasütésre, hogy egész héten át éjjel-nappal tudják sütni.
  (A gyerek meg úgy reagál, ahogyan a szülő hangolja: fel lehet háborodni,s akkor a gyerek is háborog, de türelemre is lehet inteni, s akkor ki fogja tudni várni a sorát.. Ha nem, akkor meg palacsinta nélkül marad...)
  Én kívánok minden résztvevőnek kitartást ebben a nagy melegben, s azt, hogy mindig várni kelljen a palacsintára, mert az azt jelenti, sok érdeklődő van!”
 • 2. katica174 2012. július 09. 21:56
  „Ahogy a képen is látszik minimum fél órát kell sorban állni, mert a helyi híres emberek és ismerősök előnyt élveznek! Miután kivárod a fél órát lehet, hogy a kiszolgáló elmegy egy kicsit palacsintát enni, te pedig magyarázd a gyerekednek, hogy ő miért nem kapott még palacsintát. Az oké, hogy nagy hírverést csapnak, de akkor meg is kellene szervezni a rendezvényt!”
 • 1. nie 2012. július 09. 06:14
  „Voltam ott, de a fesztivál elnevezés 1 palacsintasütő sátorra nem túlzás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házibuli-klasszikusokat is énekel a Kéknefelejcs

A népdal és egymás szeretete köti össze a csanyi asszonyokat. Tovább olvasom