Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Egy szentesi mulatság utóélete

Szentes- Mulatságot rendeztek október 6-án Szentesen a Kisérben. A szeptember végi testületi ülésen a polgári oldal már kritikusan szólt a nemzeti gyásznapra tervezett fesztiválról.
Halmai István KDNP-s szentesi városatya a szeptember végi képviselő-testületi ülésen már szólt arról, hogy egyáltalán nem tartja helyesnek, hogy október 6-án zenés, táncos mulatságot tartanak a Kisérben. A kiséri napok és az Első Só Fesztivál néven futó többnapos rendezvény október 6-i utolsó programjai között szerepelt egy koncerttel Aradszky László és Mary Zsuzsi, az estet pedig tűzijáték zárta. Halmai szerint elfogadhatatlan, hogy a nemzeti gyásznapon ilyen történjen. Lapunknak a képviselő azt mondta, három nap van egy esztendőben, amikor nem illik hasonló módon szórakozni: nagypéntek, október 6. és halottak napja. Reméli, hogy a halottak napján nem lesz fesztivál a városban. Feltételezése szerint a kiséri napok szervezőinek vélhetően nem volt más választásuk, de szerinte szerencsésebb lett volna egy másik időpontot választani.

A fesztivál szervezője, a Mosolygósabb Régióért Egyesület elnöke, Dömsödi Teréz nem kívánt nyilatkozni. Szerettük volna megtudni, miért éppen ezt az időpontot választották a hagyományos Kiséri Napok megrendezésére. Azt tudni lehet, hogy számos évforduló köré szerveztek külön programokat, így például a szentesi utcák elnevezésének idén volt a századik évfordulója.

– Szentes város önkormányzata a szervezésben nem vett részt, anyagilag nem támogatta a rendezvényt, a kiséri napokon hivatalosan a város vezetői közül senki sem jelent meg – fogalmazott Szirbik Imre. A polgármester lapunknak elmondta: a város a Damjanich-iskolánál ünnepelt idén is, a honvéd tábornok szobránál emlékeztek. Lapunk információi szerint a kiséri napok kezdete előtt Szirbik felhívta a szervezők figyelmét arra, hogy ebből gond lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhárommillió forintért újítják fel a szentesi utakat

Szentes - Nyolc utcát újítanak fel Szentes belterületén. Pályázatból mindössze 25 milliót sikerült… Tovább olvasom