Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Elbontják Szentesen a telefonfülkéket

Szentes - A mobiltelefonok terjedése nyomán gazdaságtalanná vált a telefonfülkék üzemeltetése, ezért a többségét leszereli az Invitel. A dél-alföldi régióban már elkezdték a munkát.
A nyilvános telefon leszerelését egyrészt a technikai fejlődés, másrészt az üzemeltetés magas költsége indokolja. A fülkék után a szolgáltató bérleti díjat fizet az önkormányzatnak – a világításért az áramszolgáltatónak – és folyamatosan helyre kell hozni a rongálások következményeit. Mindez már sokkal többe kerül, mint amennyi hasznot hoz a rendszer üzemeltetése: egy-egy fülkében alig néhány száz forintot hagynak ott a telefonálók – jelentette ki lapunknak Prémecz Márton. A One-Telecom Kft. Csongrád és Békés megyei területi képviselője arról tájékoztatott, hogy a hálózat tulajdonosa, az Invitel már meghozta az erről szóló döntést. Szentesen a közelmúltban több páros fülkét cseréltek le szólóra, de folytatni fogják a munkát – nemcsak ebben a városban, hanem megyeszerte.

Több száz fülke szűnik meg végleg, és várhatóan néhány tucat marad egyedül. Prémecz Márton elmondta, hogy a legforgalmasabb helyeken – a kórházaknál, vasútállomáson, buszpályaudvarokon – megmaradnak a „pénzbedobós" telefonok és azokon a helyeken is, ahol sok tanya van egymás közelében. A cég emellett igény szerint telepít úgynevezett Anno fülkéket, melyek a régi korok hangulatát idézik. Ilyen nyilvános telefon van már Mórahalmon – kettő is – és várhatóan a szegedi vasútállomás mellett is lesz egy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grecsó-lázban égett Szegvár

Szegvár - Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész is eljött a szegvári falunapokra. A… Tovább olvasom