Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Életfák az új életeknek

Tavasszal és ősszel életfával köszöntik a nemrég megszületett kis városlakókat Szentesen. A felcseperedő gyerekek, ha távol is kerülnek egyszer a várostól, ehhez a ponthoz mindig hazatérhetnek.
Huszonhárom éve vert gyökeret a hagyomány Szentesen, hogy az elmúlt fél évben született babák családjai egy facsemetét kapnak a várostól. 1995 őszén osztottak először csemetéket, az első életfa-tulajdonosok azóta felnőttek, maguk is szülővé válhattak.
 
Nagyra nőjön! Konrád szomorúfüze a nővére nyírfája mellé kerül a kertben. Fotó: Majzik Attila
Nagyra nőjön! Konrád szomorúfüze a nővére nyírfája mellé kerül a kertben. Fotó: Majzik Attila

A tavaszi faosztás után most az utóbbi hat hónap babáin volt a sor, hogy átvegyék életfájukat a Polgármesteri Hivatal udvarán. Idén ősszel hatvanhárom baba és ugyanannyi facsemete várt egymásra.
Szentes polgármestere az életfaátadáson elmondta, a jövő azon múlik, lesz-e új generáció, amely továbbviszi a stafétát, és megvalósítja a szülők, nagyszülők meg nem valósított álmait. Szirbik Imre kiemelte, a fa jelkép, az ifjú polgár és a város hosszú távú szövetségének szimbóluma.

Van olyan udvar, ahova már nem az első fa kerül. Bakos Noémiék az első fácskát tizenhat évvel ezelőtt ültették a kertjükbe, a másodikat pedig most vették át, a csütörtökön egyéves Konrád egy szomorúfüzet választott. Az igénylők ötfajta facsemete közül választhattak, amiket aztán kertekbe, házak elé vagy akár a közterületre is kiültethetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örültek a németek a paprikakóstolónak - Düsseldorfban is ízlett a szentesi

Örültek a németek a paprikakóstolónak - Düsseldorfban is ízlett a szentesi
Harmadszor rendezték meg a düsseldorfi Magyar Napokat Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában. A rendezvényen zöldségekkel és pálinkával mutatta meg magát Szentes. Tovább olvasom