Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Elfogadták a költségvetést Szentesen

Szentes - A helyi sport többlettámogatására és a diákok korcsolyáztatására is lesz fedezet Szentes 2010-es költségvetésében, amit pénteken fogadott el a képviselő-testület. Arról is döntöttek, hogy a város nem vesz részt az ivóvízminőség-javító programban.
Nehéz év lesz 2010 – ezzel vezette fel a költségvetési vitát Szirbik Imre a szentesi képviselő-testület péntekii ülésén. A polgármester elmondta: a grémium korábbi döntésének megfelelően a büdzsé előkészítésénél 200 millióra kellett lefaragni a működési hiányt, de így is maradt forrás a város 1500 közalkalmazottjának cafetériajuttatására, illetve tervezett fejlesztéseit is folytathatja a település. Képviselői kérdések kapcsán elhangzott: a következő tanévtől megvalósulhat a mindennapos testnevelés az önkormányzati iskolákban, de jégidőt nem tud vásárolni a város a tanulóknak, mert nincs rá fedezet. Rébeli-Szabó Tamás sporttámogatásra kért nagyobb összeget, és indítványozta, hogy a diákok korcsolyáztatására is találjanak forrást. Móróné Tulipán Edit és Sipos Antal azt kifogásolta, miért csak a városközpont fejlődik, mikor a peremterületeken is szükség lenne beruházásokra. Erre Baranyi Imre, majd a polgármester is sorolni kezdte a külső városrészekben megvalósult és az idei évre tervezett fejlesztéseket. Halmai István azt firtatta, miért kap ingyenes teremhasználatot a művelődési központtól és anyagi támogatást a várostól egy politikai szervezet, az Együtt Szentesért Egyesület, amelynek elnöke a testület tagja. A kereszténydemokrata városatya arra is utalt, hogy ez a szerveződés megalakulása óta szavazataival támogatja a városvezetést. A megszólított Bácskainé Fazekas Márta leszögezte, ők civil egyesület, amely ugyan képviselteti magát a helyi közéletben, de tagdíjakból él, és számos kulturális és szociális tevékenységet végez, utóbbiakhoz igényeltek önkormányzati segítséget. Végül két módosítást is elfogadott a grémium többsége: 9 millió forinttal növelték a sporttámogatási keretet, illetve a következő szezonban is vásárolhat jégidőt a város az általános iskolásoknak. Ezzel együtt szavazta meg a testület Szentes idei költségvetését.

Az ivóvízminőség-javító programban való részvétel megosztotta a képviselőket. Elhangzott: köbméterenként 80-90 forintos díjemeléssel járna, ha megvalósulna a fejlesztés, de az is, hogy komoly következményei lehetnek, ha meghiúsul a program. Mindezek figyelembevételével úgy döntött a grémium, hogy Szentes nem vesz részt a programban.

Olvasóink írták

 • 7. hunnia72 2010. február 28. 07:31
  „Örülök a költségvetés elfogadásának főleg,hogy az ivóvízminőség-javító programban nem veszünk részt.
  Továbbra is lehet inni a moslékot a csapból -már aki szereti-így marad az ásványvíz”
 • 6. KovácsPistike 2010. február 27. 14:53
  „Dübörög a gazdaság...

  Enyhítjük a terheket:
  "100 milliós végkielégítés a BKV nyugdíjas humánpolitikai igazgatójának."
  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"
  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  "10 tuskó 3,2 millióért"

  Demokrácia= demokraták+ erkölcs.”
 • 5. niemand 2010. február 27. 12:15
  „Tudom nehéz dönteni, de a megfizethető szemétszállítás is szépítené városunkat,akkor talán nem lenne annyit szanaszét letéve!Egészséges ivóvíz- minek-hulljon az ember, ha szentesi! Nem hiába.....”
 • 4. csillagpor 2010. február 27. 08:50
  „Gratulálok városunk felelősségteljes vezetéséhez!!! Csilli-villi üvegpalota lesz, megújult városközpont lesz (egy romhalmaz Petőfivel) és lesz körbe-körforgalom főutca is - de nem lesz megfizethető szemétszállítás és jó minőségű iható víz sem---tényleg a városi lakosság érdekeit képviselik!!! Hurrá!!!”
 • 3. Power 2010. február 26. 20:46
  „Politikai támogatás az adófizetők pénzén??? Felháborító, még hogy civil egyesület...aki a tanulókat bezáratta a gimnáziumba eltudom képzelni, hogy milyen kulturális és szociális tevékenységet végezhet.”
 • 2. medvejanos 2010. február 26. 19:32
  „Az ivóvizet a beruházás miatt kívánták volna emelni?
  Ha nem újítják fel komoly szankciók lépnek életbe. Tudjátok az a baj, hogy annyira nem képviselnek minket, hogy simán képesek lennének elzárni az ivóvizet, mert az uniós jogszabály azt mondja.
  Szóval kik szerint dögölhetünk meg? Annyi pénzért már ásvány vizet veszek lassacskán... fürdöni meg egyéb használatra az arzénos is jó nem?”
 • 1. kisscitrom 2010. február 26. 19:21
  „döbbenet... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etelka néni nem esett pánikba: gombnyomásra fogták el a rablót

Egy idős néni azért nyomta meg a pánikgombot, mert este hívatlan vendég érkezett hozzá: egy ismeretlen nő betört a házába. Azonnal elfogták a "váratlan vendéget". Tovább olvasom