Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Etelka néni nem esett pánikba: gombnyomásra fogták el a rablót

Szentes - Egy gombnyomásnak köszönhetően sikerült elfogni azt a betörőt, aki csütörtök este egy idős asszonyt rabolt ki Szentesen. A 83 éves Etelka néni már akkor riasztotta ápolóit, amikor az elkövető még a házában volt. A kiérkező gondozó kileste, hová menekül a rabló, majd hívta a rendőrséget.
Hihetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot az a 83 éves szentesi asszony, akihez nem várt látogató érkezett csütörtök este. A Deák Ferenc utcában élő, járókerettel közlekedő Etelka néni arra lett figyelmes, hogy valaki beugrott a háza udvarába. Pár másodperc múlva egy huszonéves nő tépte fel az ajtót, és rögtön az ágyra lökte az idős asszonyt. A betörő először a táskáért nyúlt, de Etelka néni nem akarta odaadni neki, mert minden pénzét, háromhavi nyugdíját őrizte benne. Az elkövetőnek mégis sikerült kirángatnia az idős asszony kezéből a táskát. Miközben a nő körülnézett a lakásban, hogy mit vihetne még magával, Etelka néni megnyomta a jelzőrendszer riasztógombját.

– Egyszer már jártak nálam betörők, de akkor hiába riasztottam, nem kapták el őket. Csütörtökön sem gondolkoztam azon, mitévő legyek, amint lehetőségem nyílt rá, megnyomtam a gombot – mondta a még mindig riadt, idős asszony, aki aludni sem tudott a történtek után.
Szentesen a jelzőrendszeres házi gondozás diszpécserszolgálatát a 3V-KL vagyonvédelmi társaság működteti, hozzájuk futott be a pánikriasztás. Ők szóltak a gondozási központ ügyeletes ápolójának, aki autóval a helyszínre sietett. Épp odaért a Deák Ferenc utcai házhoz, amikor egy ismeretlen nő jött ki a kapun. – Nem tudtam, miért riasztott Etelka néni, de miután megláttam a nőt, sejtettem, mi történt – mesélte lapunknak a gondozó, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. – Követtem, és amikor bement egy Apponyi téri társasházba, hívtam a rendőrséget – tette hozzá a férfi.

A nyomozóhatóság az elkövető lakásában azonnal házkutatást tartott, ahol a mosópor között elrejtve megtalálta az idős asszony pénzét. Ugyanonnan előkerült még több százezer forint, amire nem tudott magyarázatot adni az elkövető. A szentesi rendőrség előtt nem ismeretlen a "pénzmosó" nő, akit őrizetbe vettek. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. A mosópor között talált további pénz származási helyét a rendőrség még vizsgálja.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. SSO 2010. március 02. 08:04
  „Van rá húszezrem, hogy a besurranó kétszersült volt.... elegem van már belőlük. Majd a jobbik domesztizálja a társaságot remélem.”
 • 30. hírfigyelő 2010. február 28. 18:46
  „"aki azt kérte, ne írjuk le a nevét."
  Mert ezektől a mocskos .......-tól félnie kell!
  Sok ötletem volna velük.”
 • 29. Zsoldos 2010. február 28. 14:35
  „Ennek a nőnek remélem nem kell mostanában az otthoni mosópor!
  A Rendőrség kezdhetne valamit a "csicskáztatókkal" is, akik az egyedül élő idősektől elveszik a házukat, nyugdíjukat és még dolgozniuk is kell ameddig bírnak. Amikor ez sem elég akkor meg kis összegű hiteleket is vetetnek fel velük.”
 • 28. k.istvan 2010. február 27. 18:56
  „Szerencséje van a néninek! Borsodban és az ország számos részén naponta törnek be idős nénikhez a cigányok, és ölik meg őket! 20 ezer forintért!!! Nem egy közeli ismerősömnek halt így meg a nagymamája. Igenis van cigánybűnözés, csak ezt sajnos egyik parlamenti párt sem meri felválallni? DE a Jobbik remélem szép számmal bejut a parlamentbe, és felelősségre vonja azokat, akik engedték idáig sűlyedni a helyzetet!”
 • 27. niemand 2010. február 27. 12:23
  „Csodálat a néni lélekjelenlétének és gratulálok a gyorsan és eredményesen intézkedő gondozónak.
  Lopás, bűntet, emberölés-sajnos ezek természetesek lettek egyes embereknek, de jó magaviseletükért alig kapnak egy ejnye-bejnyét, csak pénzbeli támogatást, mert jár nekik.”
 • 26. westwood 2010. február 27. 10:57
  „a legjobb csak az lenne mint ami amcsiban megy, hogy ha valaki a területedre téved egyből lepuffanthatod.
  Elképzeltem, ahogy sörrel a kezemben kiülök a kertbe, kirakom a közepére a junoszty tv-t meg némi színesfémet, és egy baromi nagy medveölővel várakozok:)”
 • 25. smalltown 2010. február 27. 02:48
  „Szegeden is van ilyen jelzőrendszeres házi gondozás ?”
 • 24. A80 2010. február 27. 01:23
  „A betöréses lopás dolog elleni erőszakot feltételez, de itt többről van szó, az eset minősítése rablás, mivel személy elleni erőszakkal követték el.”
 • 23. Titanilla 2010. február 26. 22:08
  „Pánik gombban az az a legjobb, ami csuklón van, mint egy karóra, fürödni is lehet vele, ugy tudom 90 méteres körzetben müködik, mármint a vezetékes telefontól. Ilyesmit ajánlott a az egyik cég. De állitólag fejlesztés alatt van olyan is amivel a piacra is el lehet menni, vagy bárhová.”
 • 22. dodó 2010. február 26. 21:00
  „FRISS!: 2010.02.26.20:14: "Kegyetlenül összeverték saját otthonában az egyik helyi magyart a megmaradt "uborkás" cigók - teljes a hírzárlat

  Emlékszünk még, a megmaradt kesznyéteni "uborkatolvaj" cigányaink, ill. azok rokonysága mekkora elánnal bizonygatta, ők nem ártanak a légynek sem? Nos, az ,,uborkás gyilkos" Barna bácsit Monokra menekítő, így a kesznyéteni történéseket első kézből ismerő Összefogás Párt alelnökének (!), dr. Kertész Ferencnek, a honlapján találtuk az általa írt, következő megjegyzést, amelyből az derül ki, hogy a megmaradt cigányok február 12-én úgy összevertek egy magyart a saját otthonában, hogy az kórházba került.
  Az elkövetőket, természetesen, kihallgatásuk után kiengedték, bizonyítva a rendőrség és "igazság"szolgáltatás teljes alkalmatlanságát és kettős mércéjét."

  Egy hozzászólás: "Barna bácsit három cigány kirabolta, s mivel Barna bácsi védekezett, egy meghalt. Ma Barna bácsinak kinéz 6-7 év a fegyházban. A megmaradt két cigány tegnap [azaz február 12-én] éjjel megtámadott egy Barna bácsi szomszédságában élő idős asszonyt. Összeverték a saját otthonában, az idős néni kórházba került. A két elkövetőt a rendőrség elfogta, majd kihallgatásuk után szabadon engedte őket. Egyúttal hírzárlatot rendeltek el, egy újság sem ír az esetről. De ha írna sem történne semmi, mert az emberek csak megvonják a vállukat. Nem éri el az ilyesmi az ingerküszöbüket. Ezért én a magyarokat hibáztatom!!! Mert tűrik!!! Mert az a két rohadék szabadon üldögél a kesznyéteni kocsmában és senki nem veri ki a kezükből a poharat. De mindenki veri a mellét, hogy "itt az idő". Hát lássam!!!"”
 • 21. dodó 2010. február 26. 20:24
  „Súlyosan terhelt előítéletekkel a néni! Azért, mert kicsit sötétebb színe volt a "huszonéves nőnek", nem kellett volna általánosítania! Lehet, hogy csak segíteni sietett hozzá!
  Pánigkgomb, rendőrség... Súlyos kirekesztéssel társított rasszizmus!”
 • 20. flexsnake 2010. február 26. 20:00
  „18. jobb ha tudod hogy jobbikos volt vagy mszps? Mit akarsz tudni? A mellbőségét vagy hogy hányszor ér nemi életet egy héten? Minden ott van a cikkben ami rád tartozik.”
 • 19. flexsnake 2010. február 26. 19:58
  „15. nekik is levágták a kezüket, igaz ők először meghaltak.”
 • 18. Mathiasking 2010. február 26. 19:23
  „A média tudatosan nem ír az elkövetőről semmit. Ez bizony találgatásra ad okot.”
 • 17. kisscitrom 2010. február 26. 19:20
  „Ez már annyit lopott, hogy nyugodtan levághatnák mindkét kezét...”
 • 16. csakaszeged 2010. február 26. 17:50
  „6. Bunghole99
  Az is lopott volt! Mint minden!
  Kézlevágás a minimum!”
 • 15. TrombiFrédi 2010. február 26. 17:36
  „Ha ezt Szt. István és Szt. László látná...!!!:)”
 • 14. varadipal 2010. február 26. 17:10
  „Nem lehetne levágni a kezeit? Többé nem lopna. Van ahol megteszik.”
 • 13. pocokkaa 2010. február 26. 16:53
  „Meg kell bűntetni mint az állat ennyi. Bárki/bármi is volt.”
 • 12. azénéletem 2010. február 26. 16:20
  „Egy társadalmat minősít ahogy az idősekkel, gyerekekkel és állatokkal bánik. Nem állunk túl jól!
  Egyre több ellenük elkövetett erőszakról olvashatunk szinte naponta!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arculatváltás előtt Szentes központja

A szentesi városközpont több mint félszáz épülete, köztere kap új arculatot 2014-ig. Az önkormányzat elfogadott tervéből a jövő már kiolvasható. Tovább olvasom