Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Év végéig elkészül a légimentő-bázis

Szentes - Még karácsony előtt, de legkésőbb december 31-éig elkészül a szentesi légimentő-bázis. A kivitelezés leglátványosabb részei befejeződtek, most a belső szerelési munkák folynak. A dél-alföldi régió légimentő-központja közel 90 millió forintból épül.

Nem gátolja munkájukban a szentesi légimentő-bázis építőit az elmúlt napok esős időjárása. A Vásárhelyi úton rendszeresen közlekedő autósok láthatják, hogyan sürögnek az ott dolgozók, és hogyan változik hétről hétre a tévétoronnyal szemközti területen elterülő központ képe. A dél-alföldi régió légimentő-bázisának kivitelezését szeptemberben kezdte meg a Magyar Aszfalt Kft., a beruházás 88,8 millió forintba kerül.

– A kivitelező és alvállalkozói az ütemtervnek megfelelően haladnak az építkezéssel – mondta Túri Péter, az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt három hétben egyre gyakrabban látogat el a munkálatok helyszínére.

A kivitelezés leglátványosabb részei befejeződtek – a hangár és a mentősök számára kialakított helyiség falai már állnak –, jelenleg a bázis belsejének burkolását végzik, de már javában zajlanak a víz, az áram és a gáz bevezetésével kapcsolatos szerelési munkák. Ha ez kész, következhet a tereprendezés, illetve a légimentő-bázist a 45-ös főúttal összekötő rövid útszakasz kialakítása.

Túri Péter elmondta, reményeik szerint a szentesi bázis műszaki átadása még karácsony előtt, de legkésőbb december 31-éig megtörténik. Az átadást követően körülbelül két hétre van szükség, míg feltöltik a műszaki, egészségügyi raktárakat, illetve a légi mentők birtokba veszik az új létesítményt.

Pályázati eredményre várnak

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban még nem készült el a mentőhelikopterek fogadására alkalmas szilárd burkolatú leszállópálya. Az egészségügyi intézmény fenntartója – a megyei önkormányzat – ennek megvalósítására pályázatot nyújtott be, eredményt januárban hirdetnek. Várkonyi Katalin igazgatótól megtudtuk, a majdani leszállópálya helyén ideiglenes leszállót alakítottak ki, így képesek fogadni a légi úton érkező betegeket. A pályát a sürgősségi osztállyal összekötő rövid betonút építése a napokban fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év települése címért versenyeznek

Szentes - Tizenöt másik várossal együtt Csongrád és Szentes is versenyez Az év települése címért,… Tovább olvasom