Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Ezer tő vadkendert találtak Szentesen

Szentesen fogták el az ország egyik legkeresettebb bűnözőjét. A kábítószerrel való visszaélés miatt körözött Cs. Kornél Békés megyéből települt át a Kurca-parti városba, miután az ottani rendőrség nyomozást indított ellene. A két megye kapitányságainak összehangolt munkája nyomán fogták el.
Ember magasságú vadkendereket foglaltak le Szentesen. Fotó: Tésik Attila
A terrorelhárító szolgálat tagjai fogták el a férfit a tegnapra virradó éjszakán a Szenteshez közeli tanyáján. A Derekegyház felé vezető út mentén tizennégy harci kutyával őriztette a több tízmillió forint értékű ültetvényt, az ebek között rotweilerek és pitbullok is voltak. Két átláthatatlan fóliasátorban, működő ventillátorok mellett növekedtek a vadkenderek szépen rendezett sorban – megfigyelők tudni vélik, hogy az ültetvényes kertész végzettségű.

A 36 éves Cs. Kornél neve először 2001-ben került szóba a Gyulai Rendőrkapitányságon, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel összefüggésben, amikor a város külterületén nagy mennyiségű kannabiszt találtak a rendőrök. Akkor a nyomozás nem vezetett eredményre. Most várhatóan ebben az ügyben is újraindul az eljárás – mondta el lapunknak Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tanyát emberre veszélyes harci kutyákkal őriztette a drogtermesztő. Fotó: Tésik Attila
A feltételezett elkövető korábbi lakhelyéről eltűnt, a rendőrök azonban nem feledkeztek meg róla: a körözési csoport a megyei Top 10-es lista első helyére „ültette" Cs. Kornélt. Ez a rendőrség munkaszervezése szempontjából azt is jelentette, hogy a különböző szolgálati ágak, országos szervek és a szomszédos megyék együttműködtek a felderítés érdekében.

Tápén is találtak kannabiszt

A szentesi akcióval egy időben Szeged-Tápén is találtak vadkendert a rendőrök – összesen 114 tőre bukkantak. Az ingatlan tulajdonosát őrizetbe vették, a lefoglalt kannabiszt szakértő bevonásával vizsgálják.

Az időközben kézre kerített kábítószer-fogyasztók és forgalmazók vallomásai alapján, az adatgyűjtések révén jutottak el Szentesre a Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászai és a terrorelhárítók. A békéscsabai férfit élettársával együtt őrizetbe vette a rendőrség – tudatta Tuczakov Szilvána. A Csongrád megyei főkapitányság szóvivője azt is elmondta, hogy a lefoglalt több mint ezer tő vadkendert megsemmisítik. Az akció idején a jó állapotban lévő tanyát őrző és szabadon engedett kutyák közül néhányat kábítólövedékkel ártalmatlanítottak a kommandósok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piackutatók szólítják le a vásárlókat Szentesen

Nem értik a szentesi Pennyben megforduló vevők, hogy miért kéri el tőlük egy férfi a pénztárnál… Tovább olvasom