Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Falufesztivál jótékonysági tyúklábsütéssel - temetői kamerára gyűjtenek a fábiániak

Volt, aki 30 ezer forintot dobott be a becsületkasszába a fábiánsebestyéni falufesztiválon 5 darab tyúklábért. Jó cél érdekében gyűjtöttek: a temetőben ki szeretnék építeni a kamerarendszert.
Háromnapos falufesztivált rendeztek Fábiánsebestyénen a tvégén. Pénteken többek között motorszépségverseny, sportprogramok, éjszakai foci várta a helyieket. Szombaton az önkormányzati járművekből kiállítást rendeztek, vetélkedtek a süteménysütők, gyermekszépségversenyt is szerveztek. Bemutatók, helyi fellépők szórakoztatták a közönséget. Este a Seres Brothers lépett színpadra. Vasárnap erős emberek vetélkedtek. Az est sztárvendége Bebe volt.
 
Fábiánsebestyéni falufesztivál jótékonysági tyúklábsütéssel - GALÉRIA. Fotó: Kovács Erika

A falufesztiválon a Borostyán Közösségi Klub jótékonysági tyúklábsütést rendezett. A temetői kamerarednszer kiépítésére gyűjtöttek.
 

- Az elmúlt időszakban többször is tolvaj járt a temetőnkben. Legutóbb, egy jó hónapja összeszedték valakik a selyemvirágokat. A tolvajok nem tudták elvinni, mert megzavarták őket, úgyhogy ott hagyták a nagy kupac virágot - mondta Szabó Lajosné, a klub vezetője. Az asszonyok ez után az eset után határozták el, hogy összegyűjtik a pénzt a temetői kamerákra.

- A kezdeményezésünket Kós György polgármester is helyesli. Mi, klubtagok, úgy döntöttünk, hogy tyúklábot sütünk a faluvesztiválon. A tyúkláb egy finom sütemény, amit nagyon szeretnek itt, a faluban. Nem kérünk érte pénzt, hanem kihelyeztünk egy becsületkasszát. A gyűjtés okát mindenki ismeri. Volt, aki 30 ezer forintot dobott be 5 szem tyúklábért. Jó néhányan pedig 20 ezreseket, mások 5 ezer forintot, vagy éppen 100 forintot. Minden adománynak örülünk. Reméljük, minél hamarabb összegyűlik a szükséges összeg!

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi legendának indult, de igaz lett: Szarka Attila árpádhalmi polgármestert rokoni szálak fűzik Arany Jánoshoz

Családi legendának indult, de igaz lett: Szarka Attila árpádhalmi polgármestert rokoni szálak fűzik Arany Jánoshoz
Arany János édesapjának a testvérét Arany Mihálynak hívták. Az ő dédunokáját pedig Arany Katalinnak, aki az árpádhalmi polgármester, Szarka Attila üknagymamája volt. Tovább olvasom