Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Farkas Sándor: A kormányzat segít, ha jól döntünk

Szentes – A fejlesztéspolitika lehet Szentes kitörési pontja, gazdaságélénkítéssel nyerheti vissza hírnevét a város.
A kormányzat megfelelő támogatással segíti Szentest, ha jól döntünk – mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, aki tegnap vendégül látta Molnár Ágnest, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és koordinációs államtitkárát. A főtéren tett séta során kiderült, az államtitkár asszony a 70-es évek végén a szentesi kórházban volt gyakornok, így jól ismeri a települést. Közös sajtótájékoztatójukon Molnár Ágnes bejelentette, január 15-én indul az új Széchenyi-terv: egyszerűsítik a pályázati rendszert, felgyorsítják a támogatások kifizetését, a közreműködő szervezetektől pedig megkövetelik a szolgáltatói és segítőkész hozzáállást. Stratégiai szinten a munkahelyteremtés és a kis- és középvállalkozások fejlődésének támogatása élvez majd elsőbbséget, de az egészségügy sem marad ki a körből. Az államtitkár kiemel

Molnár Ágnes és Farkas Sándor a főtéren sétált. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Ágnes és Farkas Sándor a főtéren sétált.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

166 hozzászólás
 • 166. baltazar 2010. október 09. 17:24
  „165.!
  Abban igaza van F-nak, hogy ha nem kormánypárti a város, akkor lehet hogy hátrányban lesz pl. HMVHELY-hez képest. Ez egy feltételezés, majd a jövő eldönti hogy lesz. Én szerintem jó kezekben volt eddig is Szentes, ha most marad ezen a szinten a fejlődés, azzal is elégedettek lesznek az emberek.
  Ami az én "támadásomat" illeti, az csak az én személyes véleményem. Ha F. azt ígérte, hogy a kormányzat segít, ha jól döntünk, a polgármesterünk azt mondta, hogy segítenek 40 millióval, ha ott jól döntenek, akkor mi a helyzet (?).
  Az elvi kérdések esetén, pedig ha jogalkotó lennék, akkor összeférhetetlennek minősíteném hogy valaki háziorvos is és polgármester is egyszerre. De ez megint csak az én személyes véleményem. Nem kötelező egyetérteni velem.A törvény pedig törvény. Ha ez így megfelel (márpedig megfelel), akkor ez így lesz.Nagymágocson, Árpádhalmán változás lett. Itt nem. Ez van. Beletörődünk.”
 • 165. Teutatas 2010. október 09. 11:38
  „baltazar : Nem a bizonyítottan jól dolgozó és ezért újraválasztott polgármestert kéne támadni. A képviselő úr meg közben a bajsza alatt mosolyogva jelenti be, hogy így nem tud segíteni a városnak. Ő aki választott képviselő, magasról .... -ja a kistérséget amelyik bejuttatta a parlamentbe. Remélem Miniszterelnök Úr, letörli majd Farkas úr arcáról a vigyort.”
 • 164. baltazar 2010. október 09. 09:53
  „Pedig ezt sokan hallották szombaton este 19 óra és 21 óra között. Pár óra múlva, azaz reggel meg mentek az emberek megnyugodva szavazni, hogy nem lesz baj, hát ígéret van arra a negyvenvalahány millióra, hogy ne legyen akkora adósság."Emberek számoljunk!"- szólt a mikrofonból. Nemtán befolyásolta ez is a választást .......(?)
  Több kérdést tartogat számomra a jövő: elúszott a 40 millió(?), akkor marad a hiány(?), működőképes lesz minden intézmény a jövőben(?) . De hát az emberek választottak, elfogadtak mindent, azt is hogy amíg marad a polgármester, addig marad a 25 literes fogyasztású 260 lóerős meseautó is. A választás eredményét pedig tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani az emberek döntését. Én tiszteletben tartom a nép döntését. Nekem csak ezen a szombati napon elhangzottak nem tetszettek. Persze nem volt "kampány", választás előtt 10 órával.
  De hagyjuk. Nyertek, beletörődünk.Várunk az eredményekre.”
 • 163. utazó81 2010. október 09. 07:21
  „NO ez az.Ez csak ígéret marad.”
 • 162. baltazar 2010. október 08. 21:28
  „A beígért 40 millióval mi lesz most Fábiánon?”
 • 161. hírfigyelő 2010. október 06. 22:51
  „Erről van itt szó!
  Meg ami még idegesítő! Ha még egy fideszes <moderálva> becsönget hozzám esküszöm megütöm!”
 • 160. szentesivagyok 2010. október 06. 21:49
  „A szentesi FIDESZ szervezet szerintem lerendezi ezt magában, és remélhetőleg új alapra kezd építkezni. Tudomásul kell venniük, hogy erre a magatartásra, hisztériára, indulatra és gyűlölködésre ami a kampányukat jellemezte nem vevő a Szentesiek többsége.”
 • 159. studyfy 2010. október 06. 18:51
  „starsky, Neked a demokráciáról nagyon furcsa nézeted lehet. Amerikában hatalmas pénzeket ölnek, hatalmas harc folyik az elnök választáskor. De ha meg van az új elnök, utána ott retorzió nincs. Mindenkinek kötelessége az új elnököt támogatni/eltűrni, egészen az új választási kampányig. Most vagy az amcsik nem demokraták, vagy Te nem vagy az..”
 • 158. Teutatas 2010. október 06. 09:22
  „Állítólag idén a lecsón a Sanyi bácsiék birkát rotyogtattak. Amikor hallottam ezt a történetet, egyből arra gondoltam, hogy ugye, hogy azt se tudja mi történik a városban...”
 • 157. utazó81 2010. október 06. 07:44
  „146 igazad van,de eszembe sem jutott a lecsófesztivál.Mehet már jövőre is.”
 • 156. Teutatas 2010. október 06. 06:43
  „Igen, én is a kis Rébelit meg Kozákot urat kizártam volna, de Dr. Gyenes vonatkozásában azért az "önkormányzati házvásárlás rászorulónak és a képviselő úrral jelentjük be" történet azért rontotta a tőzsdei indexét nálam.”
 • 155. becsei.sandor 2010. október 06. 05:59
  „154-re. Farkas elnök úr intelektusából kitellik egy ilyen nyilatkozat megszövegezése,Halmai,Sipos,Kálmán
  képviselő(jelölt) szemrebbenés nélkül alá is írnák. Azzal a feltételezéssel,hogy akár Dr.Gyenes,Dr. Rébeli,
  vagy Kozák képviselő(jelölt) ilyen förmedvényt aláírna,erősen zavarba hoztál. Az utóbbiakat ennél többre
  tartom. Tévedni persze nagyon tudok.”
 • 154. alemilemil 2010. október 06. 00:00
  „Na akkar erre kössetek gombot!
  A szentesi FIDESZnél minden képviselőjelöltnek alá kellett írni egy olyan nyilatkozatot, ha megválasztják, akkor az összes olyan indítványt le kell szavazni, amit Szirbik és csapata támogat (függetlenül a témától)!!!
  Szóval akik bejutottak, azok sem a körzetük érdekét fogják képviselni! Tehát, egy-egy ilyen döntés után tessenek odamenni az érintettek háza elé és számonkérni azt, ahogy ezt már többször is megtette a FIDESZ!”
 • 153. Teutatas 2010. október 05. 21:16
  „Na ez az, én mér a civil tévés riportban kezdtem megkedvelni de utána ez a : "nem szavaztatok rám rossz gyerekek, így én nem fogok segíteni nektek be be be" feeling amit a beszéde második részétől átjött az egész viselkedésébők, az elrontott mindent. Persze a riporternő hangja is el el csuklott, mert fő a politikamentes híradás, de akkor is, ne legyen már egy ötven egynéhány éves ember ilyen gyermeteg. A vörös csillag akármilyen téeszben volt ő vezető ha jól tudom, most meg a hit védelmezője, ezt is hagyjuk. Álszentség az egész, nem más mint kártyavár.”
 • 152. jtozso 2010. október 05. 21:03
  „Farkas Sándornak üzenem!!!!!!!!!!
  Ilyen hozzáállással,melyet a várossal szemben tanúsít,MONDJON LE minél hamarabb a mandátumáról.
  Nem kérünk a nem akarásból,ha csak akkor tett volna Szentesért mint képviselő,ha megválasztják Polgármesternek,akkor ez nem más mint karrierizmus és hatalom vágy.
  Tudjuk,hogy nagy égés számára Szentesen a saját és a FIDESZ rossz szereplése,éppen ezért értékelje át eddigi munkáját és ne akarjon rosszat az elkövetkezendő években se Szentesnek,se a FIDESZ-nek.
  Tűnjön el a politikából,maradjon a saját szakmájánál,ne avatkozzon a város dolgaiba,hiszen kiderült,hogy a választók többsége így akarja,ráadásul nem is ért hozzá.”
 • 151. szentesivagyok 2010. október 05. 20:34
  „starsky35

  A jobb oldal a legalábbis Szentesen a legsötétebb ötvenesévekre emlékeztető módon kampányolt, leginkább ennek köszönhette vereségét. Emellett letagadta a fejlesztéseket, és ellendrukkerként viselkedett a függőben lévő beruházások vonatkozásában. Az nem politikai beállítódás kérdése, hogy az emberek szeretnének büszkék lenni az elvégzett munkájukra és azért szorítanak, hogy ami elkezdődött végre az be is fejeződjék. Ehhez joggal várják el mindegyik politikai erőtől, hogy ezt támogassa. Mondhatni ez a minimum egy településen. Az emberek arra is büszkék, hogy valaki képes tisztelni ellenfelét és betartja az emberek közötti érintkezés minimális szabályait.
  Aki a demokratikus berendezkedés mellett elkötelezett, és mondjuk elhiszi, hogy érték a hatalmi ágak elválasztása annak lassan csak a baloldal marad, mert a FIDESZ ügyesen minden alternatívát felszámolt. Ez rövidtávon nagyon sikeres, de most jön a neheze.....Ha nincs ellenfél bűnbak sem lesz, a felelősség immáron csak az övék, és ahogy múlik az idő annál kevésbé lehet majd Gyurcsányozni... A mai 20 éveseknek már nincsenek emlékei a szocialista Magyarország hatalomgyakorlási módszereiről. 30-40-50 éveseknek még van. Aki kicsit is elgondolkodik, annak a FIDESZ módszerei és hatalomgyakorlása kapcsán a szocialista Magyarország jut eszébe.”
 • 150. starsky35 2010. október 05. 20:04
  „133-ra : A lesz /akármi is lesz/ egy ´sz´, kezelőorvos egy szó, úgy hosszú ú betű. Mindegy...
  És nem elfogulatlan vagyok, hanem elfogult, ahogy maga is az az egyik oldallal kapcsolatban, én pedig a
  másikkal.
  149-re: És milyen igaza van! Ezek után? Szerintem senkitől ne várjunk el olyat amit magunk sem tennénk meg.

  És mivel a Petőfi szálló lerágott csont... Bölcsődét óvodába költöztettek, óvodát egy másik óvodába.És EZEK UTÁN a másik óvodában bölcsődei ellenőrzési napokat tartanak/!/, gyerekcsere, stb., mert hát így van hivatalosan kitalálva. Ez milyen dolog? Egyébként ezt a másik óvodát az újság a ´megszüntetett´ jelzővel illette kétszer is a cikkében. Egy megszüntetett óvodába szokott száz gyerek járni? Na, Szentesen igen.

  És még valami.Szerintem a most 18-20 évesekre nem nagyon számíthat a baloldal...”
 • 149. studyfy 2010. október 05. 18:40
  „manó123, ne legyél naiv. Farkas Sándor már most kijelentette, hogy Ő ilyen hozzáállás mellett - mivel a város nem őt választotta - nincs lehetősége a várost támogatni a kormányzatnál.”
 • 148. becsei.sandor 2010. október 05. 16:58
  „Szirbik mellé kell állni elsősorban a szentesi MSZP-nek,ha van még,ha nincs újá lell szervezni. A szentesi
  MSZP-még a baloldali kormányzás alatt illegalitásba vonult. A földalatti tevékenység helyett látható szer-
  vezetre van szükség. A láthatóságot szószerint értem,irodájuk elé legalább akkor,amikor valaki ott van
  megállító táblát kell kirakni a párt logojával. Nem elég csak a rokonoknak,ismerősöknek tudni,hogy léte-
  zik a városban szocialista párt is. Nem holnaptól,de tegnaptól kezdve építeni kell a baloldalt nem az én
  ( de )generációmra,a Ratkó gyerekekre alapozva,a mostani 18-20-évesek lendületére és indulatára
  építve. Természetesen csak akkor ha szükségesnek tartja valaki még a baloldal létét.”
 • 147. manó123 2010. október 05. 16:30
  „Farkas Sándor iszonyatos csapdába került. Ezért a vereségért nyilván perifériára kerül, s a megyei sikertelenségért a Nagyvezér elküldi a selyemzsinórt. Ha azt szerené, hogy a Fidesz becsületéből maradjon valami Szentesen, akkor meg kell sokszoroznia a lobbimunkáját. Ha nem tud látvanyos dolgokat idehozni mint képviselő, a Fideszre könnyen rásütik hogy bosszút áll, és akkor Szentesen végleg leírhatja magát. Sikeresnek kell lennie azokban a pályázatokban, amit első fordulóban megnyert a város, s most a második körös döntések jönnek: Városközpont rekonstrukció, Nápház, Csongrádi út rekonstrukció stb. És sikeresnek kell lenni a kórházi műtőblokk pályázatának is, amiben Szirbik még képviselőként kilobbizta hogy 3 milliárdra pályázhat a kórház, de a fideszes megye be se adta a pályázatot. Ha eredménytelen lesz, a fidesznek Szentesen vége, mert bosszúálló, személyes előnyökön nyugvó korrupt párt kategóriájába kerül! Szóval félre a nyavajgással, Szentesért kell eredményesen dolgozni! Az eredmény azt mutatja, a város Szirbiket tekinti a meghatározó vezetőjének, s ezt Farkasnak és a Fidesznek is tudomásul kell venni”
166 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomoz a rendőrség az árpádhalmi ügyben

A lágyékon rúgott diák anyja azt mondta: a rendőrkapitányságon kért segítséget, de ott azt mondták, ne tegyen feljelentést. Tovább olvasom