Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Fel kell újítani mindkét sportmedencét Szentesen

Az úszók és a vízilabdázók által használt, közel negyvenéves medencéket a közeljövőben felújítja a szentesi sportközpont. Az edzők szerint a munka nem okoz zavart sem az edzésekben, sem a bajnoki fordulók megrendezésében.
A fiatal úszók és pólósok edzéseit nem zavarja a munka. Fotó: Blahó Gabriella
A közel negyven évvel ezelőtt épült medencék az idők folyamán megrongálódtak, ennek jeleit tapasztaltuk a közelmúltban – mondta Tomcsányi Ferenc. A sportközpont igazgatója emlékeztetett: nemrégiben a levált a pólómedence egyik oldala, mögötte pedig egy komoly repedés bontakozott ki. Ezt sikerült elég gyorsan kijavítani, miközben a medencéből a vizet természetesen leengedték. A sportolóknak csak néhány napig kellett nélkülözniük a medencét. Eközben természetesen a vízforgató berendezést is újra kellett indítani, beállítani benne a vegyszerszintet; a városban keringő téves hírekkel ellentétben ezt nem kellett javítani.

A fiatal úszók edzéseinek helyszínén, a 25-ös medencében a közeljövőben jó néhány csempét kicserélnek. Amíg a munka tart, ebből a medencéből is leengedik a vizet, várhatóan három napra. Viszont a nemrégiben épített meleg vizes medencékben szintén csempézni kell a közeljövőben: az apró darabok újra leváltak a falról. Tomcsányi szerint egy több tízmilliós beruházás eredménye lehet a medencék teljes felújítása, melyhez támogatást várnak az önkormányzattól. Amint adódik pályázati lehetőség, az önrész előteremtésében remélnek segítséget a fenntartó helyhatóságtól. A sportközpont vezetője úgy látja, az uszodalátogatók türelmesen viszonyulnak a felújítási munkákhoz, hiszen látják, hogy az ő érdekükben történik minden.

A szentesi pólósok vezetőedzője, Berki András úgy fogalmazott, a sportközpont vezetése rendkívül korrekten jár el: a felújítási munkák idejéről mindig egyeztet a klubbal, így nincs probléma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találgatják, mikor nyílik a Tesco

Lapunk úgy értesült, hogy a szentesi Tesco január 30-án vagy 31-én nyílik. Az már kívülről is… Tovább olvasom