Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Féltik a gyerekeket a lehulló ágaktól Szentesen

Szentes - Potyognak a faágak Szentesen, a tiszai üdülőterületen – még vihar sem kell hozzá. Az egyik nyaraló tetején úgy landolt egy ilyen gally, mintha az májusfa lenne. A családok a gyermekeket féltik, nem merik egyedül hagyni őket.
Megtépázták a viharok a tiszai üdülőterület öreg fáit Szentesen az utóbbi napokban. Erre hívta fel figyelmünket egy olvasónk, akit bizonyára az a közelmúltbeli szegedi baleset is motivált, amikor egy taxira ráesett a fa. Bár ismeretes, azt nem a szélvihar döntötte ki. A folyó szentesi szakaszánál tegnap még ott volt a napokkal ezelőtt leesett jó nagy ág, amely szintén szélcsendes időben, ám fényes nappal zuhant le az öreg nyárfáról. Az egyik nyaraló tetején meg úgy landolt egy gally, mintha csak májusfa lenne. A veszélyes területre a tűzoltóság egy szalagot rakott ki, több fán pedig A4-es lapra nyomtatott szöveg olvasható: „Vigyázat! Lehulló faágak". A kedd éjszakai viharban viszont az egyik mólóra rázuhant egy fa. Ha mindez nappal történik, bármi megeshetett volna.

Ezt a faágat nem a szélvihar törte le pár nappal ezelőtt. Fotó: Tésik Attila
Ezt a faágat nem a szélvihar törte le pár nappal ezelőtt. Fotó: Tésik Attila

A Tisza partján több mint tíz éve van üdülőháza Balogh Lászlónak. A kialakult helyzettel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta: kisgyerekekkel nem lehet kint lenni. Emlékezete szerint régebben tavaszonként megvizsgálták a nyárfasort, és kosaras kocsival eltávolították a balesetveszélyes ágakat. Úgy véli: csak szükségmegoldás az, hogy kitették a feliratokat, amelyek lehulló faágakra figyelmeztetik a pihenni vágyókat.

A városellátó intézmény munkatársától megtudtuk, hogy a nyárfának nem a száraz ága törik le, mint amilyenből sokat láttunk az üdülőterületen. Kiss Ferenc elmondta: az idény kezdetekor megbíztak egy szentesi vállalkozót a gallyazással. Az elmúlt napokban is kivágtak egy fát, egy másikat pedig csonkoltak. De a tűzoltók is végeztek hasonló munkákat. Az intézmény munkatársa azt tanácsolta a nyaralótulajdonosoknak, hogy jelezzék náluk, ha veszélyes ágat látnak. A városellátó költségére kimegy majd a vállalkozó kosaras daruval, és elhárítja a balesetveszélyt.

Kétmilliós bevétel és kiadás

A városellátó intézménynek mintegy kétmillió forintot fizetnek a telek bérleti díjaként a nyaralóházak tulajdonosai. Ezt az összeget rá is költi a tiszai üdülőterületre az önkormányzati cég. Kiss Ferenc tájékoztatása szerint csak a közvilágítás kerül évente mintegy 300 ezer forintba. A gallyazással megbízott kosaras daruval dolgozó vállalkozó óradíja pedig meghaladja a 10 ezer forintot. Mint tegnap láttuk: egy géppel rendezték a partot, az is pénzbe kerül, akárcsak a szemét elszállítása.

Olvasóink írták

  • 1. tockos 2008. július 03. 16:26
    „Így van ez probléma. De ez eddig is így volt, sokan így nőttünk fel, nem kell ezt különösebb odafigyeléssel kezelni, mint eddig!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ytong szobrok Szegváron

Szentes - Ytong téglából készítenek óriásszobrokat a szegvári alkotótáborban. A különleges művek… Tovább olvasom