Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Felvidéken jártak a református iskola hetedik osztályosai

Szepes és Gömör legszebb tájait barangolták be a Kiss Bálint iskola diákjai. A pályázati forrásból megvalósult utazáson egy alig ezerfős magyarlakta faluba is vittek ajándékokat.
Ötnapos felvidéki tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Kiss Bálint Református Általános Iskola ötvenegy hetedikes diákja és hat kísérőtanára. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével 3,4 millió forintos pályázati támogatásból megvalósult utazáson a gyerekek bebarangolták Szepes és Gömör meseszép tájait, és eljutottak a Magas-Tátra kirándulóhelyeire is, Fülek, Rozsnyó, Mikszáthfalva, Lőcse, Igló, Késmárk, Szepesszombat, Szepescsütörtök, Betlér, Krasznahorka, Kassa volt a főbb megálló.

A szentesi diákok ellátogattak egy kis magyar faluba, Rappba is. A településen alig ezren élnek, a helyi magyar iskolába pedig mindössze harmincöten járnak. A gyerekek ajándékba mesekönyveket, képes albumokat és Szentest bemutató kiadványokat vittek a kis iskola tanulóinak, tanárainak. – Nagyon fura volt számunkra, hogy ilyen kevesen járnak az iskolába, mi a sok gyerekhez vagyunk hozzászokva. Mesekönyveket és Szentesről szóló könyveket vittünk ajándékba, aminek nagyon örültek a gyerekek – mesélte útjukról Márton Bella, a református iskola tanulója.

A diákok a természeti szépségek mellett a történelmi emlékhelyeket is végigjárták, megkoszorúzták Rákóczi fejedelem sírját Kassán, a dómban, Andrássy gróf és feleségének síremlékét Krasznahorkaváralján, Mikszáthfalván a nagy magyar író munkásságára, a kassai Rodostó-háznál pedig II. Rákóczi Ferenc fejedelem száműzetésére emlékeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sepsiszentgyörgyön találkoztak össze a szentesiek

Egyszerre látogatott Háromszék legjelentősebb városába a szentesi delegáció és a térség… Tovább olvasom