Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Forgalmirend-változás

Szentes - Június 25-én a városközpont átalakításához kapcsolódó közlekedési koncepcióról tárgyal a szentesi önkormányzat képviselő-testülete.
Az új forgalmi rend meghatározására azért van szükség, mert a tervezett fejlesztések révén leszűkül majd a Petőfi és az Ady Endre utca, ezeket egyirányúsítani fogják. A változások elsősorban a Sima Ferenc–Tóth József–Szent Imre herceg utca vonalát érintik. Utóbbi kettőt – részben vagy egészben – szintén egyirányúsítani kell, mégpedig déli irányba. A Tóth József utcára terelnék a Csongrád felől érkező helyközi és a helyi buszforgalmat. Bár vitatott volt, az önkormányzat szakvéleménnyel igazolta, hogy e Kurca-parti utca úttestének megfelelő a teherbírása. Olyan változatot is kidolgoztak a tervezők, amelyben a Munkácsy utcát keleti, az Arany János utca elejét pedig nyugati irányban egyirányúsítanák.

A koncepcióban három fejlesztési területet nevez meg az előterjesztő, Wittek Krisztina főépítész. Eszerint bővítenék a kórháznál lévő Kurca-hidat, a rendelőintézet előtti csomópontot pedig fejlesztenék. Az Arany János utca végén egy új Kurca-híd, a Bajcsy-Zsilinszky utcánál pedig a vasúti átjáró megnyitása kellene ahhoz, hogy tehermentesíteni tudják a Kossuth utcát. Délen a Nyíri köz–Új utca–Mátyás király utca vonalán alakítanának ki egy gyűjtőutat. A szükséges – összességében milliárdos nagyságrendű – beruházásokat pályázati forrásból valósítanák meg. Ha mindhárom fejlesztés megvalósul, a Kossuth utca forgalma várhatóan harmadával csökkenne.

Olvasóink írták

 • 6. Zsoldos 2010. június 28. 14:27
  „Nem lett belőle semmi! Mindenki másképp látta...”
 • 5. studyfy 2010. június 22. 14:17
  „niemand, a cikket sem árt elolvasni: "A Tóth József utcára terelnék a Csongrád felől érkező helyközi és a helyi buszforgalmat. "”
 • 4. Zsoldos 2010. június 22. 14:05
  „Szerintem az egyirányúsítás is jó ötlet. A Nyíri köz és a Mátyás király u. összekötése pedig annyira jó megoldás, hogy azzal kellett volna kezdeni!”
 • 3. ninodino 2010. június 22. 07:25
  „Kedves niemand!
  Csak nem Szirbik elvtársra és a kedves családjára gondolsz?
  Üdv.”
 • 2. Power 2010. június 21. 21:50
  „A városközpontok átalakításáról, átépítéséről Gyurcsány (2007):
  "Új Magyarországot építünk most azzal, hogy megóvjuk az ország kulturális értékeit, azokat továbbfejlesztjük, átépítünk városközpontokat, ha kell, akkor új erőt és új tevékenységet teremtünk a régióknak az ország ezernyi helyén"

  KSH:
  "Tizenhat éves csúcsra, 11,4 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta 2009 decembere és 2010 februárja között, a ráta 2,3 százalékponttal haladta meg az egy évvel korábbit, a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 726 ezer, a munkanélkülieké 479 ezer volt"

  Mire voltak jók a milliárdos uniós források, az önerő elköltése, ha a fejlesztések nem jártak munkahelyteremtéssel?
  Veszünk a városközpontba sok virágot, díszburkolatot, díszvilágítást, stb. ?”
 • 1. niemand 2010. június 21. 14:51
  „Ej, de sok pénze van a városnak!A Tóth J utcát fix, hogy nem fogják terhelni, ott jelentős személy lakik, őt és csaladját nem lehet zavarni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pék nélkül marad a szentesi kenyérgyár

Most lenne 100 éves a tavaly bezárt szentesi kenyérgyár, de a jeles évfordulón esély sincs rá, hogy újrainduljon az üzem. Tovább olvasom