Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gáspár Sándor: Felemelő érzés fellépni a szülőföldemen

Szentes - Korábban soha nem lépett fel hasonló ünnepi műsorban Gáspár Sándor színművész – nyilatkozta március 15-én Szentesen. A lányával érkezett, hogy a szülővárosában ünnepeljen – és rokonokat látogasson.
Irodalmi művekből összeállított műsorral érkezett a forradalom tiszteletére rendezett városi ünnepségre Gáspár Sándor. A Szentesről elszármazott színművész kissé tartott a fellépéstől.

Szinte hazajött a két művész március 15-én. A szerző felvétele
Szinte hazajött a két művész március 15-én. A szerző felvétele


– Még soha nem vettem részt ilyen ünnepi műsorban. Egyszerű az oka: félek tőle. Ez nem olyan, mint egy színházi munka, ahol a kollégákra is hagyatkozhat az ember, összetettebb, talán nehezebb feladat. Nem is szoktam ilyen felkéréseket elfogadni, a szentesi kötődésem azonban olyan nagy mértékben befolyásolt, hogy végül nem tudtam ellenállni a kérésnek. Az pedig még felemelőbbé tette ezt az alkalmat, hogy a szülőföldemen, Szentesen léptem föl életemben először közösen a lányommal – mesélte a színművész. Azt is megtudtuk: igaz, hogy a fővárosi Nemzeti Színházban mindketten szerepelnek a Holdbéli csónakos című előadásban, de nincs közös jelenetük.

– Még hat évvel ezelőtt, statisztaként kerültem be, és ezt a pici szerepet megtartottam, azóta is játszom – mondta a művész lánya, Gáspár Kata. – Nagy öröm volt édesapámmal Szentesen fellépni, szép emlékek kötnek ehhez a városhoz. Gyerekkoromban sok időt töltöttem itt a rokonoknál és a nagyszüleimnél, akik már sajnos nem élnek. A bátyám, Gáspár Gergely zenész hat évvel idősebb nálam, lehet, hogy neki még az akkori baráti szálai is megmaradtak. Emlékszem, amikor eljöttünk ide, egy Babettával keresztül-kasul rendszeresen bejárta a várost.

Sajnos ritkán adódik alkalma hazalátogatni, tette hozzá a művész. – Tavaly nyáron Szegeden játszottam, akkor kihasználtam a lehetőséget, és eljöttem, de ha tehetem, az érettségi találkozókon is részt veszek. A lányom viszont rendszeresen tartja a kapcsolatot a rokonokkal – mondta. Gáspár Sándor jelenlegi teátruma, az Új Színház ügyeiről annyit árult el: már tudja, hova szerződik a következő évadra, nem is titok, ám a hivatalos bejelentéssel még várna. Úgy tudjuk, lánya társulata, a Nemzeti tárt karokkal várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Szentesnél - mentőhelikopter ment a sérültért

Szentes és Fábiánsebestyén között egy terepjáró felborult. Az autóban utazó kislány kirepült, de nem sérült meg súlyosan, sőt felhívta az édesapját, aki értesítette a mentőket. Tovább olvasom