Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Geönczeöl doktor újra szabad és dolgozik

Szentes - Holnaptól a szentesi kórház sürgősségi osztályán dolgozik Geönczeöl Tibor, aki jó magaviselete miatt három hónappal előbb szabadult a nagyfai börtönből. Várkonyi Katalin kórházigazgató kiváló szakembernek tartja a baleseti sebészt, aki szerinte megbűnhődött a tetteiért. Az orvos előbb megígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, később azonban ezt családjára hivatkozva visszavonta.
Geönczeöl Tibor szentesi baleseti sebészt és Kovács Ágnes volt szentesi kórházigazgatót azt követően mondta ki bűnösnek a bíróság, hogy bebizonyosodott: a szentesi kórházban sürgősségi beavatkozásként számoltak el akut műtéteket külföldi betegeken, összesen 215 alkalommal. Az orvosokat üzletszerű csalásért ítélték el. Sólyom László köztársasági elnök tavaly novemberben Kovács Ágnes másfél éves börtönbüntetését kegyelemből két év próbaidőre felfüggesztette, míg dr. Geönczeöl Tibor jogerősen megítélt három év szabadságvesztését kegyelemből egy évre mérsékelte.

Geönczeöl Tibor előbb megígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, később azonban ezt családjára hivatkozva visszavonta. Fotó: DM/DV

Geönczeöl doktor nemrégiben jött ki a börtönből és tért vissza egykori munkahelyére. A szentesi orvos idén február 28-án kezdte a büntetést letölteni, de jó magaviselete miatt korábban szabadult. A büntetését negyedelték és most feltételesen van szabadlábon. A Nagyfán töltött kilenc hónap után jelentkezett a szentesi kórház főigazgatójánál azzal a szándékkal, hogy szeretne visszatérni munkahelyére. Várkonyi Katalin lapunknak elmondta, részéről természetes volt, hogy a doktor újra a kórházban dolgozzon. – Hibázott, de megbűnhődött érte – fogalmazott. A főigazgató magyarázatképpen hozzáfűzte, nem lett volna mindez ilyen egyértelmű, ha nem volna kiváló szakember. A doktort december elsejétől nyugdíjasként alkalmazza az intézmény. Fizetése a jogszabályokban rögzített feltételek mellett jár.

Háromezren voltak Geönczeöl mellett

A két szentesi orvos kegyelmi kérvényét nemcsak a városban, de az ország más részein is támogatták. A barátok és ismerősök által kezdeményezett aláírásgyűjtés révén több ezren kérték tavaly a köztársasági elnököt a büntetések enyhítésére. Kovács Ágnes neve mellett 2695, Geönczeöl Tibor traumatológus neve mellett pedig 2994 aláírás szerepelt.

Geönczeöl Tibor először szerda este hét órától dolgozik a sürgősségi osztályon, a baleseti sebészeti osztályon többé már nem tevékenykedik. Természetesen szerettük volna megkérdezi őt a visszatérésének körülményeiről. Előbb megígérte, hogy nyilatkozik, később azonban ezt a családjára hivatkozva visszavonta. Információink szerint bár érték negatív élmények a börtönben, nem tört meg és alapjában véve semmit sem változott.

– Történt, ami történt. Hibát követett el, de lerótta. Miért fordítanánk neki hátat? Ugyanúgy, ahogyan eddig is, tartom vele a kapcsolatot, szükség van a munkájára – mondta lapunknak dr. Badó Csaba, Geönczeöl kollégája.

A szentesi orvos bevonulása előtt, idén februárban, hatvanadik születésnapja környékén lapunknak azt mondta, hogy a börtönbüntetést méltatlan befejezésnek érzi. Most azonban nagy várakozással készül első munkanapjára és úgy látja, helyreállt a világ rendje.

Olvasóink írták

 • 19. MZ/X 2007. december 29. 22:16
  „POLIP! NEM TUDOM HA A TE RONGYOS ÉLETEDET VAGY A KEZEDET MENTETTE VOLNA MEG AKKOR ,HOGY VÉLEKEDNÉL ? IGAZ ,HOGY CSALT DE MEGBÜNHŐDÖTT ÉRTE ÖRÖMTELI DOLOG ,HOGY UJRA DOLGOZHAT ÉS EMBEREK ÉLETÉT MENTHETI MEG . KÖSZÖNET ILLETI ,HOGY ÚJRA TUDTA KEZDENI ÉS NEM OLYAN LETT MINT TE .”
 • 18. polip 2007. december 17. 23:37
  „gr 44-nek: Ha nem akarod ezt olvasni, akkor nem kell az aljáig lemenni az oldalnak! Köcsög!”
 • 17. gr 44 2007. december 14. 11:29
  „Nem hiszem , hogy hozzászólóként a ti viaskodásotokat akarjuk olvasni. Intézzék más fórumon! Takarodó innen!”
 • 16. polip 2007. december 12. 00:19
  „Szívemből beszélsz! Megpróbálok átalakulni! Egy kaméleonná?! Aztamindenit! Annak aztán jó nagy nyelve van! Csak nem akarsz valami új dologra megtanítani (pl: nem is tudom-seggnyalás)? Nekem ez gyanús. A kaméleon kétszínű is tud lenni. Miért ilyen szimpatikus Neked ez az állat? A gerinc hiányát pótolom a gerincességgel. Nem gondolod, hogy az összes sittest ki kéne engedni, utána pedig a szentesi kórházban alkalmazni? Vagy ő más, mint a többi? Ő ártatlanul ült? Kelepcébe csalták? Szegény! Még jó, hogy azért cserébe keresett az ügyön néhány milliót! "Hibázott" kb. annyi, mint "elkúrtuk". Gondolom, mindenhol szívesen alkalmazzák újból azt, aki 215alkalommal csal!! Helyes logika! Még több ilyen kéne!!!!!”
 • 15. szkeptikus 2007. december 10. 15:49
  „Lábasfejű barátom!
  veled kapcsolatban továbbra is szkeptikus vagyok! Annak örülök ha sikerült kicsit fölvidítanom, és nem érezted magad mellőzve írásomat olvasva, habár megjegyzem, hogy nem én kezdtem el foglalkozni veled, csupán reflektáltam az általad vélelmezett tevékenységemre (lásd:-mit ugráltok, nem kell a seggét nyalni, stb)
  Nem idegeskedek, és elnézésed kérem szegényes szókincsem miatt, eddig ügyesen leplezted, hogy egy nyelvész bölcsész zsenivel akadtam össze, a jövőben próbálom magam összekapni. Az, hogy mindenki téged akar és veled foglalkozik az nem egyértelműen a megbecsülés jele, ne bízd el magad, lehet csupán abból adódik, hogy "pörgés közben mindenkit betaknyolsz" a környezetedben! Ha polipként kezd kínossá válni helyzeted következő szintnek javaslom a kaméleont, az már legalább gerinces és ot már egy hangyaf...nyival többet dob ki az ész!”
 • 14. polip 2007. december 10. 01:12
  „Ne légy már ilyen kis szkeptikus! Elárulom, hogy naggyon vicces ez a "nahát polip ***" ! Ne idegeskedj! Nem vagyok elhanyagolva, még TE is velem foglalkozol, nem? Mindenki engem akar! Tudod miért? Mert k***a jó vagyok! Tudod mitől? Soha nem nyalok segget! És senkit sem k**tam át kitalált csípőprotézissekkel! Azt hittem, van akkora szókincsed, hogy valami velőset írj vissza, de azért nem rossz ez a b***meg sem! Kinél mit ad ki az ész! Környezetem megbecsül, mert én vagyok a polip!”
 • 13. Mitlasovszki Ferencné 2007. december 09. 23:00
  „További jó munkát kivánok Geonczeol doktornak, jó egészséget, és sok sikert.”
 • 12. szkeptikus 2007. december 06. 19:08
  „Nahát polip b...meg! téged télleg nagyon elhanyagoltak kiskorodban...azért bízzunk benne, hogy ez csak átmeneti állapot. És amúgy a környezeted megbecsül? Ugye nem mindegyik csak a lábát törli beléd?”
 • 11. polip 2007. december 06. 17:06
  „Miért véded!? Jóban vagytok? Esetleg egy pár vagytok? Már mondtam, fölösleges nyalni a seggét, hacsak nem magáért a seggnyalás élvezetért teszed. Miért mész bele egy ilyen társalgásba? Nekem mindegy mit írok rólad, de szerintem NEKED nem mindegy, hogy a (... moderált rész - a szerk.) melyik végén állsz!”
 • 10. szkeptikus 2007. december 05. 18:06
  „Honnan vagy ilyen jól tájékozott kedves polip!
  Csak nem téged-is "fölpróbáltak"......!!!!????”
 • 9. polip 2007. december 05. 15:46
  „Köztörvényes bűnöző. Mit ugráltok, hogy kint van? Nem kell már a seggét nyalni, mert soha nem lesz makulátlan "nagyember". Ő csak egy csaló, egy piti valami, eladta magát, sittes lett, csak az a baj, hogy nem tovább! (moderált rész - szerk.) örülhet, hogy ennyivel megúszta!”
 • 8. csak én 2007. december 04. 20:54
  „Gyerekek, orvosi műhib gyanúja miatt bírósághoz lehet fordulni, s ha igazunk van, akkor pöngetik ki a kártérítést. Szokni kell hozzá az orvosknak is, ez lesz a gyakorlat.
  Akkor a munkájukat rosszul végző orvosok végül sehol sem kellenek”
 • 7. 6664 2007. december 04. 15:35
  „Örülök, hogy visszatért, hogy visszatérhetett. Jó volt vele dolgozni. Azokat az embereket pedig csak sajnálni tudom, akik a saját poroblémáik megoldását mások pocskondiázásában, mocskolásában látják. Vannak országok, ahol örülnek, ha egyátalán orvost találnak.”
 • 6. szkeptikus 2007. december 04. 13:37
  „No meg az is, hogy az "orzság" megtelt takonnyal.”
 • 5. szkeptikus 2007. december 04. 13:34
  „Adós mardtam egy s-el, bocsi!”
 • 4. iinnopoi 2007. december 04. 13:32
  „Ebből is látszik hogy ebben az orzságban egyes emberek mindent megtehetnek.Nevetséges ez a pár hónapos büntetés.”
 • 3. szkeptikus 2007. december 04. 13:31
  „Csatlakozom bohushoz!
  A családnak üzenem: nem kell röstelkedniük a doki miatt! Tudomásul kell vennünk, hogy ebben az országban a korrupt maffiózók döntenek a sorsunkról, akit épp nem találnak meg, az akár nevezheti magát szerencsésnek is (átmenetileg). Ha mondjuk egykori főnöke (KÁ)- vonult volna kóterba, annak lett volna némi alapja, de mint tudjuk a ha-val kezdődő mondatoknak értelme nincsen.
  pppppp-t sajnálom, ha valódi sérelem érte, azt azonban be kell látnunk, ha mi mindannyian olyan hiba%-al végeznénk a saját munkánkat mint a doki, akkor már réges rég az EU-éllovasai lehetnénk!”
 • 2. pppppp 2007. december 04. 09:04
  „Végül is egy csaló banki szakembert is visszavenne a bankja...Ugye?ilyen országba élünk....
  Egyébként sem bocsátom meg azt amit ez a FÉREG velem tett, de legalább bűnhődött a sok más szarja mellett ezért is!”
 • 1. Bohus László 2007. december 04. 06:24
  „Hajrá Tibor !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány az MTA-t kérte: tegyen igazságot termálügyben

Szentes - Szentesi látogatása után a miniszterelnök felkérte a tudományos akadémiát: vizsgálja meg, hogyan lehet tiszta viszonyokat teremteni termálvízügyben. Tovább olvasom