Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Gyalogosoknak nem jut hely a járdán a szentesi utcában

Szűk az utca, de nagy a forgalom: Szentesen, az Arany János utca elején a parkoló autók miatt a gyalogosok gyakorlatilag nem tudják használni a járdát.
Egy olvasó kereste meg lapunkat azzal a problémával, hogy gyalogosként gyakorlatilag nem lehet közlekedni az Arany János utcán. A szűk utcában jár a kertvárostól Hékédre tartó helyi járatos busz is. Az út elején az egyik oldalon állatorvosi rendelő, a másikon egészségügyi központ van. Bár mindkét rendelőnek saját parkolója van, az autósok gyakran mégis a kényelmesebb megoldást választják, és a járdára állnak, ahol viszont emiatt nem lehet járni.

– Mindennapos, hogy a járdán parkolnak a kocsik, volt olyan, hogy tizenöt-húsz centi helynél nem volt több hely az autó és a kerítés között – jegyezte meg Kelemen-Rickert Zsófia. – Gyalogosan is nehezen lehet elférni, kisgyerekkel vagy babakocsival lehetetlen. Emiatt le kell menni az úttestre, mert a másik oldalon meg egy nagy, gondozatlan bokor lóg a járdára, ott sem lehet közlekedni. Dühítő, hogy az autósok nem veszik figyelembe, hogy a járda a gyalogosoké, ott nekünk kellene közlekednünk.

Így jobb híján marad az úttest, ami viszont a nagy forgalom miatt balesetveszélyes. 
Ennyi hely jut - mutatja Kelemen-Rickert Zsófia. A járdára parkoló autósok miatt alig férnek el a gyalogosok. Fotó: Majzik Attila
Ennyi hely jut - mutatja Kelemen-Rickert Zsófia. A járdára parkoló autósok miatt alig férnek el a gyalogosok. Fotó: Majzik Attila
A város más pontján sincsenek könnyű helyzetben a gyalogosok. Máshol a belógó növényzet miatt kell bujkálni, vagy a járda állapota olyan, hogy nem lehet végigtolni rajta egy babakocsit.

Az Arany János utcai ügyben megkerestük a szentesi közterület-felügyeletet. Annak vezetője, Becsei Péter elmondta, őket még nem keresték meg ezzel a problémával-

– Közlekedési szabálysértési ügyekben elsősorban a rendőrség szokott eljárni, tudomásom szerint a rendőrök már többször intézkedtek is abban az utcában. Az ügyben az jelenthetne megoldást, ha a polgármesteri hivatal mű- szaki irodájának javasolnák, hogy helyezzen ki megállást tiltó táblát. Ezzel egyértelművé válna a helyzet az autósok számára – tájékoztatta lapunkat Becsei Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes tizenöt éve az Unióban - szabadtéri fotókiállítás nyílt

Szentes tizenöt éve az Unióban - szabadtéri fotókiállítás nyílt
Az uniós forrásokból megvalósult fejlesztésekre képkiállítással emlékeznek Szentesen. A tizenöt… Tovább olvasom