Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Gyógyul a szentesi rendelőintézet

Február 1-jére elkészülnek a szentesi rendelőintézetben a csőtörés okozta hibák kijavításával – az épületben négymilliós kárt okozott a víz. Az önkormányzat tervet készíttetett a mintegy harmincéves épület teljes felújítására.
A hét végén is dolgoznak a festők. Fotó: Tésik Attila
Még a hét végén is dolgoznak a festők a szentesi rendelőintézetben, hogy mielőbb helyreálljon a rend. Mint arról lapunkban beszámoltunk, hetekkel ezelőtt egy csőtörés okozott bonyodalmat az egészségügyi intézményben. Állt a víz az épületben, eláztak a falak, a gépek, a műszerek és a bútorok, s a balesetveszély elhárításáig, egy hétre bezárták a rendelőintézetet. Akkor a kórházi osztályokon látták el a betegeket, de volt olyan szakrendelés is, ahol a közvetlen veszély elhárításáig nem tudták fogadni a pácienseket.

A beázás megszüntetése és a megrongálódott épületrészek helyreállítása az ütemterv szerint alakul. Az intézmény igazgatója, dr. Földesi Irén főorvos lapunk érdeklődésére elmondta: még hátravan a padlóburkolatok cseréje, a festési munkálatok többségével viszont már végeztek a szakiparosok. Az igazgatónő hozzátette azt is, hogy miközben folyt a helyreállítás, megpróbálták enyhíteni a felújítás okozta kényelmetlenséget a szakrendeléseken. Tájékoztatása szerint – a terveknek megfelelően – február elsejére befejeződik az épület tönkrement részeinek rendbehozatala. Az orvosi eszközök, gépek és bútorok hibáinak a kijavítása még folyamatban van.

Az épület beázása négymillió forintos kárt okozott. Az egészségügyért is felelős alpolgármester, Szűcs Lajos tájékoztatása szerint ezt az összeget a biztosító megtéríti. A szakipari munkákat egyébként a kórház műszaki állományába tartozó dolgozók végzik. A meghibásodott készülékeket, gépeket különböző szervizek szakemberei javítják. Ennek a költségeit jelenleg még nem ismerik, de ezekre is van biztosítása az egészségügyi intézménynek. Agócs Lászlóné, a polgármesteri hivatal megbízott egészségügyi referense lapunkat arról tájékoztatta: az önkormányzat elkészíttette a terveket a több mint harmincéves épület teljes felújítására. Ez a számítások szerint 400 millió forintba kerül. Az önkormányzat pályázati forrásokat is szándékozik felkutatni a rendelőintézet rekonstrukciójára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exminiszterek találkoztak az Árpád-Agrár Rt.-nél

Eszmecserét folytattak tegnap Szentesen, az Árpád-Agrár Rt.-nél egykori mezőgazdasági miniszterek és… Tovább olvasom