Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc Szentesen: tüntetők, rendőrök és a gárda

Szentes - Egy szentesi kertésztől nagy zacskó paprikát, a tésznél paradicsomot kapott Gyurcsány Ferenc, a Kossuth téren lehazaárulózták. A Nagy Párbeszéd szentesi állomásán végül befutottak a színre a rohamrendőrök is, egy embert elvittek. Gyurcsány Ferenc fasisztáknak nevezte a tiltakozókat, hozzátéve: – Az jó, ha ellenem tüntetnek, mert velük nem fújok egy követ.
Párás üvegházban kezdte szentesi látogatását a miniszterelnök. Az Árpád-Agrár Zrt. kertészeti igazgatója, Bakó László elmagyarázta neki, hogy az itt nevelt paprika növényvédelmét mikroszkopikus méretű rovarok is segítik. A Kondorosról érkező miniszterelnököt Gráf József agrárminiszter, Szirbik Imre polgármester és Csikai Miklós, az Árpád-Agrár vezérigazgatója kísérte. Megnézték Janó Imre fóliáját, a tulajdonos adott a vendégnek egy zacskó paprikát.

Az Árpád-Agrár Zrt. üvegházának csomagolójában Gyurcsány Ferenc leült a szalag mellé. Fotó: Tésik Attila

A Dél-alföldi Kertészek Szövetkezeténél a miniszterelnök lassan megevett egy paradicsomot. Szintén jó fotótémát adott, amikor saját kezűleg pakolt egy láda paprikát a raklapra. A szalagnál leült a paprikát dobozoló Bódiné Gutpintér Ilona mellé, majd az Árpád-Agrár Zrt. székházában a kertészvállalkozások kerekasztalához. Azt hallgatta, a termálvizet használók kiszámíthatóbb szabályozást szeretnének. Megígérte, felkéri az MTA-t, dolgozzon ki egy szakvéleményt, hogy igazságosabb jogszabály születhessen.

Hazaáruló! – kiabálták a Kossuth téren összegyűlt demonstrálók, amikor megérkezett a konvoj, és Gyurcsány Ferenc bement a főbejáraton. A megyeházától ötven méterre lévő kordonszalag egyik oldalán rendőrök, a másik felén magyar gárdisták álltak. A Jobbik tüntetésén mintegy százötvenen gyűltek össze. Volt árpádsávos és nemzetiszín zászló kaszanyélen, karikás ostor, síp, kereplő. Zöldi Lászlóné, a „Nero! Tudsz aludni?" feliratú tábla gazdája elmondta, a betűket fia régi iskolai vízfestékjével vitte fel, a merevítést egy fém polcdarabbal oldotta meg. Az úttörősíp is a fiáé volt.

Az egyik tüntetőt elvitték a rendőrök. Fotó: Tésik Attila

Amikor a kormányfő lejött, egy ideig hallgatta a tömeget, majd beszállt a kocsiba, és Bács-Kiskun megye felé vette az irányt. A hangerő fokozódott, a kormányfő édesanyja is terítékre került, a fórumról távozókat is szidták. Végül meglódult a tömeg, erre befutottak a színre oldalról a rendőrök, akik elvittek egy tüntetőt, aztán farkasszemet néztek a demonstrálókkal, akik egy idő után hazaszállingóztak.

Olvasóink írták

 • 17. A HAZÁÉRT!"AMIT GERGELYIRATOTT A KARDJÁRA"EGRI CSILLAGOK" 2007. november 19. 15:21
  „gyurcsány ferkó egy fa....fely egy köcsög szemét állat!!!!!!!!!!!!!!!!!

  éjjen a haza
  a hazáért harcoljunk barátaim:D
  na ugye nem hiszitek h egy 12 éves irta ezt
  de azé higgyétek csak el me 12 éves vok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 16. dzséla 2007. november 14. 19:53
  „Eriska!
  Igen szerintem Szirbiknek köszönhető a fejlődés.Azért nem olyan sugárzó, csak a központ. Azt kérdeznémNORMÁLIS A KORMÁNYFŐ, HOGY ÖRÜL NEKI HA SZIDJÁK, ÉS ELLENE TÜNTETNEK!!??? sZERINTEM EZ EGY KIS KÉTSÉGET VON MAGA UTÁN.”
 • 15. eriska 2007. november 12. 21:39
  „Lehet, hogy háborogtok, de Szentes nem fejlődött ennyit az elmúlt 30 évben. Nem tudom ezt kinek kell megköszönni-Szirbiknek, vagy Gyurcsánynak-de szentesiek örüljetek, hogy egy ilyen szépülő, kulturális értékeket felmutatni tudó, sugárzó városban éltek!!Hagyjátok abba a "háborúzást", örüljetek az értékeiteknek!!!!!!!!!!!”
 • 14. fogyaszto 2007. november 09. 21:45
  „Nekem ugy tunik hogy az elso kepen gyurcsany eppen le akar nyulni egy doboz paprikat mikozben a kolegina eppen nem figyel.
  A masodik kep pedig arrol arulkodik mikeppen akarja a rendorsegnek alcazott 4 ferfi megsexualni azt a surdasapkas fickot.”
 • 13. nyica 2007. november 09. 21:35
  „Gyurcsány Firga és liberális "barátai" folyton a demokráciáról papolnak. Sajnos a demokráciák egyik sajátossága éppen az, hogy nem kötelező mindenkinek egyetérteni. Ezt uralkodó osztályunk jeles honfiai antidemokratikus viselkedésnek kiáltják ki izibe. Holott most megtudhattuk, lefasisztázni az ellenérzésekkel viseltető tömeget (még ha az nem is mindig az irodalmi nyelv szókincsét használja is) - na az az igazi demokratikus hozzáállás!
  Szinte tanítani kellene. Szép volt Firga bácsi, köszönjük!”
 • 12. maci52 2007. november 09. 19:00
  „Nem a zászlókkal van a baj,addig örüljön Feri és bandája amíg azokat lobogtatjáknem pedig őket a hűs őszi szél.”
 • 11. pártonkívüli 2007. november 09. 13:45
  „A trikolór legalább 40 éven keresztül állíttatott ordas eszme szolgálatába, miért nem zavarja a "békés többséget"?
  Lehet hogy a cikk írója nem hallotta, de Gyurcsány lefasisztázta az ellene tiltakozókat. Szerencsére van felvétel róla, a szentesi J.M.M. pedig megteszi a szükséges jogi lépéseket.”
 • 10. Mese 2007. november 09. 13:23
  „Kedves Ibi!
  "Az ,,árpádsávok" a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. Zászlóként először az 1270-es években fordulnak elő bizonyíthatóan. A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó család címerében, később a magyar címer részévé vált. " (wikipédia)
  Semmiféle politikai vonatkozása nincs!
  Egyébként érdekes,hogy még nagyon sok zászlóban feltűnik a piros-fehér csíkozás(pl. Amerika,Ausztrália,stb.) Az miért nem zavar senkit?
  Úgy imádom,hogy evvel dobálódznak,csak mert késöbb egy pártnak HASONLÓ zászlója volt...”
 • 9. Ibi 2007. november 09. 13:07
  „Azért nem a szeretett jobboldal van hatalmon, mert vadállati módon támadták Hornt, Medgyessyt meg Gyurcsányt is és a vadállatokat ketrecben, elzárva a hatalomtól kell tartani. Erre jött rá a nép, tisztelt Árpád-sávos, fröcsögő honfitársaim...”
 • 8. Lex 2007. november 09. 12:02
  „Komonista? Ez valami új szitokszó? Lehet, hogy öregszem de nem értem a mai szlenget. (Ilyenek miatt válik egy jogos demonstráció hiteltelenné, és nevetségessé)”
 • 7. DBLaci 2007. november 09. 10:10
  „"Szerintem nem volt akkora tüntetés mint ahogy liirják."

  Nagyobb volt, mint ahogy (délmagyarhoz illő hazug módon) írják. Egy embert elvittek, de senki sem tudja, hogy miért, egy rendőr azt mondta, hogy megütött egy rendőrt, és azért. Valójában nem ütött meg senkit, csak úgy elvitték. Ez így megy, aki nem hiszi, egyszer nézze meg maga. Ja és persze civil ruhás (rendőr?) fogta le őt is, pedig tudtommal nem is intézkedhet civilként, csak ha igazolja magát, de legalábbis közli, hogy miért fog le valakit csak úgy. Vagy, ha mégis lehet ilyet, akkor minek az egyenruha egyáltalán?”
 • 6. Cola 2007. november 09. 09:23
  „Ott voltam a Kossuth téren és úgy gondolom, hogy nem volt az igazi tüntetés. Volt ott egy maroknyi kis fiatalokból álló társaság, akik kiabáltak, de a többi ember csak olyan bámészkodó volt mint én.”
 • 5. Kolompár Rómeó 2007. november 09. 08:40
  „Na és az ajándékok után vajon fizet-e adót?”
 • 4. bolya 2007. november 09. 07:07
  „Szerintem nem volt akkora tüntetés mint ahogy liirják.”
 • 3. ZOLI 2007. november 09. 06:37
  „HAZUDIK.HAZUG KOMONISTA”
 • 2. stones 2007. november 08. 23:58
  „vagy
  "Minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!" - mondták egymásnak Szirbik és gyurcsány. Majd
  "Bezárták az államkincstár irodáját Szentesen".
  Taps.”
 • 1. stones 2007. november 08. 23:20
  „A Nagy Párbeszéd: a Kész átverés show!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányfő örült, hogy tüntettek ellene

Szentes - Aki szociális válságot emleget, nem az igazat keresi, hanem a hatalmat – mondta… Tovább olvasom