Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Gyurcsány után indult a szentesi tüntető, előállították

Szentes - Ötvenezer forintra büntethetik azt a szentesi férfit, akit a miniszterelnök látogatásának idején rendzavarás miatt állítottak elő. A rendőrség szerint a férfi többször nekiment a kordonnak. Orosz Ferenc furcsállja, hogy a rendezvényt biztosító rendőrökön nem volt azonosító jelzés.
Többek között a Magyar Gárda is biztosította tíz fővel a Gyurcsány Ferenc szentesi látogatásakor szerveződött tüntetést, amely mégsem emiatt lett híres. Egy szentesi férfit ugyanis rendzavarás miatt még aznap este elállított a rendőrség. Az eset idején a téren tartózkodott Balogh-Szabó Imre rendőrkapitány is, aki lapunk kérdésére elmondta: a tömegből kivált egy háromfős csoport, melynek egyik tagja ki akart menni az útra, az elhaladó miniszterelnöki konvoj után indulva. Többször is felszólították, álljon meg, de nem tett le erről a szándékáról, és nekiment a kordonnak. A kapitány úgy nyilatkozott, ebben a helyzetben természetes volt kollégái reakciója: lefogták az illetőt, és rendzavarás miatt előállították. A cselekmény szabálysértés, bíróság előtt kell felelni érte, a kiszabható büntetés maximum ötvenezer forint pénzbírság.

Orosz Ferencet Gyurcsány Ferenc látogatásakor vezették el a rendőrök. Most, az eset helyszínén azt mondta: a miniszterelnök túl sokat jár Szentesre. Fotó: Tésik Attila

Az érintett, Orosz Ferenc azt mondta, egymaga nem tudna felborítani egy páncélozott miniszterelnöki konvojt. A negyvenéves szentesi férfi kijelentette, nem tagja a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, de ha egyedül volna véleményével, akkor is kifejezné politikai nézeteit. Szerinte a jelenlegi miniszterelnök hazaáruló, és túl sokat jár Szentesre. Elmondta, már sötétben ment a Kossuth térre, de lapunknak arról nem volt hajlandó beszélni, hogy egészen pontosan mit is akart csinálni. Azt azonban furcsállja, hogy a tüntetők között civil ruhás rendőrök voltak, és egyenruhások is, megkülönböztető jelzés nélkül, holott az országos rendőrfőkapitány elrendelte: ezek nélkül nem jelenhetnek meg ilyen megmozdulásokon a rendőrök.

Oroszt Gyurcsány Ferenc látogatásakor vezették el a rendőrség munkatársai.
Fotó: Tésik Attila

Balogh-Szabó Imre ezzel kapcsolatban úgy reagált, a civil ruhás rendőrök törvényesen voltak jelen, céljuk a rendbontók kiszűrése volt. Az úgynevezett csapaterős bevetésre kész egység ruházatán és sisakján szerepelt azonosító, más rendőrök bőrkabátjukon pedig jelvényt, valamint láthatósági mellényt viseltek.

Rendbontó a giminél

Orosz Ferenc az első olyan személy Szentesen, aki politikai jellegű rendezvényen tanúsított magatartása miatt vontak eljárás alá. Ezelőtt egyszer fordult elő hasonló eset, amikor a Horváth Mihály Gimnázium falánál avatta az iskola volt diákjának, a veszprémi 1956-os forradalmi bizottság elnökének emléktábláját Göncz Árpád. A köztársasági elnök jelenlétében egy erősen ittas szentesi férfi nyilvánított elítélhető módon politikai véleményt, de a rendezvényen civilként ünneplő rendőrök egyhamar leállították, ellene végül nem indult eljárás – emlékezett vissza Földvári N. István volt rendőrkapitány.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pógár 2007. december 22. 15:04
  „"fogyasztónak" -nak
  A ti komcsifajtátoknak a lényeg: nem csórónak maradni!!!!ú
  Raboltok, hazudtok, csaltok ehhez éjjel-nappal...
  Éljen O R B Á N V I K T O R !!!!
  Várjuk a győzelmét, és reméljük, hogy óriási nagytakarítást végez....”
 • 21. fogyasztónak 2007. november 28. 03:54
  „Figyuzz má okostojás (fogyasztó)! Hogy szavazol okosan? Orbán Vikire x-elsz? okos dolog ez? Ti tényleg nem vagytok normálisak! Akár kire szavazol, ugyan az lesz, mintha másra szavaznál! Lehet itt okoskodni, jókat írni, DE! megmaradsz ugyanannak a jelentéktelen kis csórónak, aki vagy! Ne haragudj!”
 • 20. fóliás 2007. november 15. 23:12
  „Veled vagyunk Orosz Ferenc! Ott voltunk, amikor elvittek, de nem tehettünk semmit, csak szidtuk azokat, akik ezt tették veled!
  A hülye miniszterelnök idióta bandájának üzenem, hogy érdemes lenne már felébredni!”
 • 19. Muk 2007. november 15. 20:06
  „lokálpatrióta "primitív" provokátorok is vannak? nem is tudtam.”
 • 18. fogyaszto 2007. november 15. 19:40
  „Inkabb ember embernek farkasa!Ne becsuljuk le magunkat.”
 • 17. czegus 2007. november 15. 18:50
  „Év végül: magyar a magyar ellensége.”
 • 16. czegus 2007. november 15. 18:37
  „Ditti, te nagyon okos én hallottam amikor Orbán Viktor azt mondta egy délalföldi beszédében, nincs szüksége ennek a régiónak autópályára, általa nem is lett volna, de aki sok-sok éven át járt Kiskunfélegyházától a háláluton, azt tudja, hogy ez a szegegi vezetőknek és a mindenkori vezetésnek köszönhető. Tudjátok nem egymást és nem a kormányt kell szidni, nem a mostanit és nem a következőt, ez az ország orosz és izraeli kézben van, mi csak szolgák vagyunk. Nagyapánm mesélte, a háború után , magyar fejjel lesz még kirakva a Budapest felé vezető út. Goondolkozzatok, én is azt teszem. Nem szeretnék zsidó bérenc lenni.”
 • 15. fogyaszto 2007. november 15. 18:17
  „#13 Nem tudom mi az a mafia mert amirol en itt magyarul irok az MAFFIA!
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Maffia
  Ugyhogy a birka az nem a nepre vonatkozik hanem rad kar lenne altalanositani!Es nem gusztustalan hanem helyesen kellene szavazni es akkor maskeppen alakulnanak a dolgok!”
 • 14. fogyaszto 2007. november 15. 18:06
  „#12 Nem tudom minek vagy a lokalpatriotaja de jobban teszed ha sajat magad neveben beszelsz.
  Ugyanis ma Magyarorszagon tulnyomo tobbsegben tisztesseges emberek elnek akik dolgoznak es adot fizetnek.Amellett hogy a median keresztul ilyen megnyilvanulasokat kell hallgatniuk.Amellett hogy a mindenkori kormanyok arra torekszenek hogy totalisan kizsigerelje az embereket.
  Lehetne itt rendesen szinvonalasan elni ha eljutna mindenkihez az a felismeres hogy a maffiara mszpmdfszdszfidesz nem szavazunk.”
 • 13. judge 2007. november 15. 18:05
  „Nincs szó itt semmilyen mafiáról (egy f-el írják), csak mindenki azt csinál, amit akar, vagy amivel nem bukik le. Ugyanúgy szétlop, elad, elvesz, elpocsékol mindent jobb és baloldal is! Hihetetlen pénzek hiányoznak, de senki nem tud semmit, a birka nép meg csak itt bosszankodik, meg írogat, meg kesereg! CSodálkoztok, hogy nem születik (magyar)gyerek, ami van az is mind elmegy? Gusztustalan viszonyok uralkodnak ebben a szép országban! De a közemberek gondolkodásánál kezdődik, nem a parlamentben.”
 • 12. lokálpatrióta 2007. november 15. 17:54
  „Nem egy ember, nem egy párt kúrta szét az országot, hanem az egész magyar nép! Ezek vagyunk mi ba...átok (moderálva - a szerk.) meg! Egy primitív nép.
  Mindannyiónk hibás abban, hogy itt tart az ország! A legnagyobb baj az, hogy ez már helyrehozhatatlan! Soha nem lesz itt normális az élet.”
 • 11. fogyaszto 2007. november 15. 17:40
  „#10 igazad van a mutogatas es maszatolas mindig jol bevalt modszer.
  De sajnos ez pont a valosagot fedi el ami nem mas mint hogy orban es gyurcsany stb partok vezeto ugyan annak a MAFFIA-nak a csapjai!Ezek mindent tudnak egymas piszkos ugyeirol ugyhogy neha felmelegitenek egy ket erdekesseget amivel elvan a tarsadalom egy ideig de tenyleges valtozas nem tortenik.Ha ez nem igy lenne akkor orban mar reg megbuktatta volna gyurcsanyt es forditva.De csak ugatnak mint egy tacsi a kerites mogott de nem tortenik semmi.Gyurcsany nem mas mint egy magyart gyulolo magyar skizo.De mivel ezek figurak mind ugyanazt az orszagot raboljak szejjel mar lassan 20 eve ezert van padlon az orszag.”
 • 10. ditti 2007. november 15. 16:54
  „Nem értem ha az MSZP rosszul ál, tüntetések, gazdasági csőd, lesüllyedés fenyegeti az országot,akkor ahhoz mi köze van Orbánnak?
  Ezt sikerült 5 év alatt az emberekbe beleverni! Mossuk össze a saját kormányzati csődünket az ellenzékkel!
  De arra nem emlékeztek ugye, amikor OV megmondta a miniszterelnöki vitában, hogy ha megszavazzátok az MSZP-t lesz vizitdíj, tandíj, stb....? Lett! És ti még mindig a Fidesz-t szidjátok!
  Érdekes amikor ők voltak kormányon nem volt ennyi elégedetlen ember. MIndenki élvezte a kedvezményes lakáshitelt, a családi adókedvezményt, stb... De most amikor baj van akkor a Fidesz a hibás, ugye?
  Tiszteljétek csak Gyurcsányt, és élvezzétek a saját nyomorotokat! Persze tudjuk nem az értelmiség jutatta hatalomra ezt a félőrültet!”
 • 9. fogyaszto 2007. november 15. 16:23
  „#7 Ki beszelt itt orbanrol?
  Egyedul te de te is es orban + gyurcsany is mehettek a levesbe.Ha nem vetted volna eszre tonke ment az orszag!Teljesitmeny=0!
  Most mar csak az a kerdes mikor lehet ujrakezdeni!
  Uj partokat kell felfedezni es az ilyen gyurcsany es orban feleket pedig eltakaraitani a szinrol.”
 • 8. utioktor 2007. november 15. 14:31
  „Kiss tamás : Azért mert ez is a dolga
  czegus: Ez is egy vélemény volt... Orbán nem gyógyszer, hanem olyan gát az országnak/-ban mint Gyurcsány.

  Orosz Ferencnek üzeem, hogy hajrá, de nem így kell ezt csinálni...

  Gy. F el fog bukni, mert buknia kell. Orbán a legjobban tenné, ha menne vele! Szocialistáknál kb még 1 év van addig, amíg valaki át nem veszi a hatalmat (milyen érdekes véletlen hogy Ferencünk szintén így került hatalomra! Talán ez egy jól bevált recept alapján megy?) aztán lesz megint egy rakás látszatintézkedés és hatalmas médiavisszhang.
  Fidesz feloszlik/szétesik (kinek mi tetszik) mert már nem tudják az érdekszövetségüket fenntartani. A többi párt meg említésre sem méltó (sajnos... Igencsk kellene a változatosság a 2 nagy mellé)

  És mi a tanulság? Semmi!
  Írogatunk mindenféle "okos dolgokat" a netre és meglesz az érzés, hogy de sokat teszünk. Pedig nem.. Sőt...”
 • 7. czegus 2007. november 15. 13:57
  „Ti ostoba lelkek, fogalmatok sincs a gerincről, mindannyian Orbán gyógyszertől vagytok íly okosak. Aki a szemedbe néz és igazat mond, azt már gyűlölni kell. Buták vagytok és elvakultak. Ti aki i lyeneket írtok, körül néztetek már a portátokon. Biztos az az igaz és jó amit a FIDESZ kántál. Legyen igazatok, győzzőn a FIDESZ, de utána ne sírjatok. Tisztelem az ország vezetőjét, Tisztelem Gyurcsány Ferencet és ti így jártatok. Na csá.”
 • 6. fogyaszto 2007. november 15. 13:04
  „gyurcsany ferenc,jan slota,george funar mind szelsosegesen magyar ellenesek!
  http://www.youtube.com/watch?v=xF8c0-t9_IU”
 • 5. ditti 2007. november 15. 09:04
  „Gy.F diktatúráját sajnos Magyarország önszántából szavazta meg (tisztelet a kivételnek). De nem elég, hogy megszavazták még asszisztál is hozzá a sok agymosott!
  Sajnos a társadalom még nem jutott el arra a szintre, hogy megértse, nem kell mindent eltűrni, van választásunk, meg lehet buktatni egy kormányt!
  Remélem 2010-ben már az azok is tisztán látnak akiket megvezetett a Szocialista Párt! Ez a mi érdekünk, Magyarország érdeke!
  Ha valaki jól megnézi láthatja, hogy ez az ember nem normális, pszichológusok tömkelege dolgozik rajta. A sok buta ember rászabadította az országra ezt az őrültet!
  Remélem legközelebb az ép elméjüek mennek el szavazni!”
 • 4. megfigyelö 2007. november 15. 07:12
  „Undoritó miniszter, gerinctelen magatartással. Hova jutottunk......
  Szegény nyugdijasok, gyerekek, munkások.....
  Öseink forgolódnak a Sirjaikban.

  egy szebb jövöért! (nem vagyok Gárdista.....,)”
 • 3. elkurtam 2007. november 15. 06:12
  „Szánalmas a miniszterelnök, hazug politikája után romba döntötte az országot. Mit akar még????
  Az egész magyar rendőrség őt védi, adnák oda a szegényeknek a védelmére fordított tengernyi pénzt. Védje magát a saját, összeügyeskedett vagyonából.......”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem zárják ki a szentesi Hornyik Lászlót a szocialisták

Szentes - Megtarthatja MSZP-tagságát Hornyik László – mondta Demeter Attila, a párt szentesi… Tovább olvasom