Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Hajas Lászlóval dolgozta ki a mesterképzés tanmenetét

Szentes - Presztóczki Veronika két tanítványa is szépen szerepelt a Szakmasztár versenyen. A szentesi fodrászszakoktatónak már az édesapja és a nagyszülei is fodrászok voltak.
Kiss Zsuzsanna első helyezést ért el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett szakma kiváló tanulója verseny országos döntőjében. A diák és szentesi tanára, Presztóczki Veronika nemrégiben a Parlamentben vehette át Nemzetgazdasági Minisztérium és a MKIK elismerését.

– Idén két tanulóm is sikeresen szerepelt a Szakmasztár fesztiválon: Kiss Zsuzsanna első, Papp Mónika pedig negyedik lett. Mindketten Kiskunfélegyházán járnak iskolába, de hozzám jártak Szentesre három évig szakmai gyakorlatra. Ez a verseny azért jelentős, mert elméletből és gyakorlatból is számot kell adniuk a tudásukból – magyarázta Presztóczki Veronika. Korábban ő is versenyzett, de ma már – a munka mellett – csak a tanítványait készíti fel.

Presztóczki Veronika és Kiss Zsuzsanna a Parlamentben vette át az elismerést. Fotó: DM/DV
Presztóczki Veronika és Kiss Zsuzsanna a Parlamentben vette át az elismerést.
Fotó: DM/DV

– A fiatalabb generáció oktatása jó lehetőség arra, hogy felidézzem a versenyek légkörét. Nemrégiben a Schwarzkopf kelet-magyarországi trénere lettem, aminek több előnye is van. Folyamatosan képzem magam, amivel én is, valamint a vendégeim és a tanítványaim is nyernek – mondta a szentesi mesterfodrász, akinek már az édesapja, valamint az apai nagyszülei is fodrászok voltak.

Elmondta, az iskola elvégzése után nem sokkal oktatni kezdte a szakmáját, amely egyben a hobbija is. A mesterképzés tanmenetét Hajas Lászlóval közreműködve dolgozta ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyabaj a szentesi Berekben

Szentes - Gyerekkorom óta Svájcban éltem, nemrégiben tértem haza. Ott is állatvédelemmel… Tovább olvasom