Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Halálos baleset Szentesnél - súlyosan sérült egy gyermek

Halálos baleset történt pénteken a Szentest elkerülő 451-es főúton a Kurca-hídnál. Egy személyautót maga alá gyűrt egy kisteherautó.
Egy platós Iveco típusú kisteherautó haladt Hódmezővásárhely felől Csongrád irányába, amikor egy bekötőútról kikanyarodott elé egy Volkswagen Bora, amelyet egy 43 éves derekegyházi nő vezetett. Az ütközés következtében mindkét jármű a töltés oldalába, illetve az árokba csapódott, és a személyautót maga alá gyűrte a kisteherautó. A balesetben egy ember, a személykocsi 47 éves szentesi férfi utasa életét vesztette, hárman – köztük egy gyerek – megsérültek. Két embert, akik beszorultak az autóba, a tűzoltók vágtak ki a járműből – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósától. A balesethez mentőhelikopter érkezett a helyszínre, és a súlyosan sérült gyereket a szegedi klinika traumatológiájára szállította.

Halálos baleset és teljes útzár a Kurca-hídnál - FOTÓGALÉRIA: Vidovics Ferenc

A szentesi kórházba ketten kerültek: a 38 éves férfi könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de vérzékenysége miatt megfigyelésre benn tartották az SBO-n. A személykocsit vezető 43 éves nő súlyos, de nem életveszése sérüléseket, sorozatos borda-, kulcscsont-, medenceöv- és koponyacsonttörést szenvedett, ő az intézmény intenzív osztályára került – mondta el érdeklődésünkre Cseh-Lakos Ilona, a Dr. Bugyi István Kórház sajtószóvivője.

Korábban:

Az elsődleges információk szerint egy platós kisteherautó haladt Hódmezővásárhely felől Csongrád irányába a 451-esen, amikor egy bekötőútról kikanyarodott elé egy személyautó. Az ütközés következtében mindkét jármű a töltés oldalába csapódott, a személyautót maga alá gyűrte a kisteherautó.

Halálos baleset és teljes útzár a Kurca-hídnál - FOTÓGALÉRIA: Vidovics Ferenc

A balesetben egy ember meghalt, hárman megsérültek. A mentés jelenleg is folyik, mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A tűzoltók két beszorult sérültet vágtak ki a személyautóból.

A rendőrség a főutat teljes szélességében lezárta, kerülni Szentes felé lehet. A forgalmat a rendőrök elterelik.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. picibutyok 2013. június 25. 20:04
  „Bár mi is történt 2 stop tábla van még előre is jelzi, belátható !Tudom megnéztük mivel a sógorom volt az aki elhunyt!Három gyerek maradt igaz nem mind kis korú csak 1! Mikkor néztük a helyszínt az autók legalább 90-100-al hasítottak úgy látszik nem elég elrettentő volt az az napi baleset sem!Sógor egy egyszeri dolgos melós volt és nem kívánok ítélkezni csak hiszek, az igazságban és törvényességben!”
 • 28. sorpocak 2013. június 24. 19:21
  „Sajnos a kisgyermek elhalálozott ma reggel.Az anyuka nagyon rossz állapotban van, de már tudja mi történt.
  És nem kellene kritizálni. Ha felépül, soha nem talál lelki békét, hiszen 2 ember halt meg. És két család ment tönkre egy elnézett kereszteződés miatt.
  Bár, nem tudom szentesi szokás szerint egyáltalán mennyire volt látható a tábla(lombok takarták-e).
  Részvétem mindkét családnak!”
 • 27. Tambitoma 2013. június 24. 07:36
  „Nagyon rossz hírek érkeznek a környékről. Remélem pletykák.”
 • 26. Jano998 2013. június 23. 23:00
  „A hölgyet nemrég ismertem meg!! Kedves rendes teremtés!! Kár elmondani minden kritikát, mindenki híbázik aki vezet!! Csak nála rosszul végzödött!! Van elég baja, ha igaz amit ma hallottam!! Sajnálom!! Részvétem!!!!!!!! Kívánom neki tudja feldolgozni a történteket!!”
 • 25. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. június 23. 15:48
  „22. jtozso 2013.06.22. 20:09
  "Nézzük meg,hogy a csongrádi elkerülőn hány körforgalom van - minden kereszteződés körforgalommal van ellátva.Igaz,hogy később épült és akkor már több esze volt a tervezőnek."
  Jó nagy hányadék is, mire begyorsít az ember fékezhet is, 4 körforgalom 1 elkerülőn, ember, ez van szerinted jól megtervezve? Érdekes ízlésed van, vagy tanyán laksz és zavar ha elsőbbséget kell adni az országúton közlekedőnek?
  1-2 ember érdekeit ne állítsuk már ezrek fölé.
  Én minden második csongrádon átkeléskor átmegyek inkább a városon, mert már szédülök, szerinted ez így ok?
  Ez így motiválja az embert a használatra?
  Meg kell adni a kereszteződésbe az elsőbbséget, nem hiszem, hogy ez olyan bonyolult!”
 • 24. z927 2013. június 22. 21:53
  „Nos, ahogy 10. trm 2013.06.21. 21:42 írta, a Borát vezető nőtől távol áll az agresszív vezetés. Bár sajnos ez a tényeken már nem változtat. "Gyereknevelés" pedig szerintem nem folyt a kocsiban. Aki ismeri a gyereket (és direkt nem írom ki a nevét) az tudja, hogy nagyon szófogadó, értelmes fiúról van szó.
  Az meg, hogy melyik nem vezet jobban, hát... sokszor én is fogom a fejem női ismerőseim mellett, persze nekem is vannak olyan dolgok, amik olykor-olykor hagynának maguk után kívánnivalót a kormány mögött, de én ezt el is ismerem. Viszont van a családban (hál´ istennek élő példa) arra, hogy bizony nem a nő (édesanyám) volt a hibás, hanem az az agyoniskolázott (külföldi) buszsofőr volt aki leszorította az autót záróvonalon keresztül, nehezen belátható kanyarban.”
 • 23. y-akta 2013. június 22. 21:12
  „Az már teljesen mindegy, hogy hogy történt. Megtörtént. Olyan következményei lettek, amit soha, de soha nem lehet elfelejteni egy percre sem. Aki ismeri a családot, a szíve szakad most meg. Mi mást nem tehetünk, mint imádkozunk és kérjük a Jó Istent, hogy nézzen le rájuk.”
 • 22. jtozso 2013. június 22. 20:09
  „Teljesen felesleges kritikákat írtak le egyes hozzászólók.
  Nekem az a véleményem,hogy mindenki tévedhet,elnézhet közlekedés közben táblákat stb.
  Arra senki nem gondolt(még az illetékesek sem)hogy az elkerülő úton több körforgalmat kellene kialakítani,egyrészt azért,hogy ne derékszögbe keresztezzék az utak egymást,másrészt azért,hogy lassítja a forgalmat és nem lehet nagyot"csattanni"és nem lenne halálos baleset,ugyanis az elkerülőn azért tisztességesen hajtják a járművüket még a nagy teherautósok is.A TV kereszteződés is ez a kereszteződés is,megérdemelne egy körforgalmat(egyébként mindkettőnél volt már halálos baleset)de lehet,hogy az un.gázos kövesútnál is elkelne.Nézzük meg,hogy a csongrádi elkerülőn hány körforgalom van - minden kereszteződés körforgalommal van ellátva.Igaz,hogy később épült és akkor már több esze volt a tervezőnek.
  Az elhunyt családjának részvétem.”
 • 21. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. június 22. 13:17
  „18. kontrapista 2013.06.22. 11:03
  Talán lehet, hogy az X_Y-hoz hasonlók tolják, vonják a gazdaság szekerét, nem biztos, hogy jól járnátok, ha ezek letipliznének, asszem pont elég "abba a bizonyos kapaba betevős és nem kivevős" hagyta el az országot.
  Ne menjünk már át gyurcsányba”
 • 20. Smerdis 2013. június 22. 13:15
  „17. szatam 2013.06.22. 11:01

  a második viedóra: ott már nincs behajtani tilos, pont a múltkor néztem meg, mert én is csodáloztam, hogy ott jönnek szembe.

  a harmadik az tényleg durva.”
 • 19. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. június 22. 13:12
  „3. X_Y 2013.06.21. 16:47
  Vitás esetbe jól jöhet a kamera, ok, de ezzel még nincs megoldva a probléma.
  Engem az zavar, hogy a kresz bizonyos szegmenseit tűzzel vassal próbálják betartatni (lásd gyorshajtás) meg drákói szigor, az elsőbbség meg nem adásra valahogy nem tesznek hangsúlyt, pedig nap mint nap történik baleset ilyenekből.
  És egyáltalán nem az agresszív vezetőkkel van sokszor a gond, hanem a nagypapásan kikanyarodó, gondolván majdlefékez a hülye, vagy úgyse megy gyorsabban 70-nél.
  Mert neki a gyümölcsösbe kell kimenni 5 km-re.
  Nekünk meg 500 km-t kell autózni 1 nap, de nem tudunk haladni az ilyenektől... ok rohadtul siet, mert nem bírja kivárni azt a 3 másodpercet, de akkor taposson abba a rohadt gázba, ne pedig a tükröt skubizza!”
 • 18. kontrapista 2013. június 22. 11:03
  „7.x_y
  " látom magyarisztáni útjaimon hogy vezetés közben sminkelnek "
  Szabadon el lehet hagyni " magyarisztánt ", senki sem tart vissza. Mivel csak magyarul értesz ( többre nem tellett ), ezért javaslom Szerbia északi részét, ahol nem " sminkelnek " .”
 • 17. szatam 2013. június 22. 11:01
  „Nem ragoznám túl a dolgot, ki vezet jobban, mindkét nem képviselői között vannak hülyék:
  http://www.youtube.com/watch?v=XAuSdrPTdPQ - az első nő volt (fehér opel), a második szitu férfi (fehér kisteher)

  http://www.youtube.com/watch?v=hKV-HHYigSo - az első idős férfi, a második telefonáló 30-40 év körüli férfi

  http://www.youtube.com/watch?v=E_RVaav2Jcs - női sofőr”
 • 16. tirpák 2013. június 22. 10:25
  „Sok nő elég jó autókezelésben tud parkolni vezetni még ügyesen is tolat stb. nem azzal van a gond hanem a helyzetfelismerés idejével abban mindig is gyengébbek.”
 • 15. csillogás 2013. június 22. 09:45
  „Felesleges vitát nyitni arról, hogy a férfiak vagy a nők a jobb vezetők. A férfiak között is van olyan, legyen az 30 vagy 50 éves, akik valami csoda folytán mentek át a vizsgán, és kaptak jogosítványt. A legdühítőbb pedig az, hogy 80%-ban mindig a vétlen vagy az utas hal meg. Sajnálatos dolog ami történt, részvétem.

  Engem nagyon megvisel a meleg, lelassulok de nem is ülök autóba, mert elismerem, hogy nem vagyok a toppon. De tegyük fel, hogy jól viselem a meleget, és figyelek, csak az sohasem biztos, hogy a másik, aki kanyarodik/előz/szemből jön, figyel-e, mert nem vagyok kisegítve.

  Sokszor miért az agresszív vezetés? Amikor valaki gyök2-vel közlekedik ott (városban), ahol nincs 30-as tábla, és talán megy 35-el. Értem én, hogy úgy érzi magát biztonságba, de akkor vagy járjon olyan utcákon, ahol nem tartja fel a forgalmat, vagy mivel lassan megy, nyugodtan várjon meg egy helyi járatos buszt, talán még gyorsabban is odaér.”
 • 14. _csutak_ 2013. június 22. 09:36
  „@ Mike3:
  Franciaország, Albi, RSO.
  Lepakoltam és elkezdtem tolni La Salvetatba a nehezebb úton.
  Egy francia kamion szinte letolt az útról, pedig a határon mentem, tudásom és a szerelvény lehetőségeinek a határán.
  Amikor kiszálltam egy mosolygós kislány pattant ki a Magnum fülkéjéből és felemelt hüvelykujjal jelezte, hogy tetszett ahogy felvezettem!
  Mint minden motoros tevékenység ez a tudás is a gyakorlatban szerezhető meg. Az a lányom aki naponta autóban ül az amíg kint melóztam, cca. 55 perc alatt feltolta az autómat Ferihegyre a reptérhez! (240 volt a vége, mérés kontrollal)
  A másik aki néha vezet annak meg a csiga nyalja le a rendszámát!”
 • 13. roxper 2013. június 22. 09:15
  „11.
  Na ez a baj az utakon a sok egoista sofőr, akik azt hiszik mekkora nagy királyok, milyen jól és magabiztosan vezetnek és általában ők a legpofátlanabb, legagresszívabb népség, akik sem az irányjelzőt, sem a táblákat nem ismerik...”
 • 12. Smerdis 2013. június 21. 22:51
  „11. Mike3 2013.06.21. 21:44

  és mi nem való a férfiaknak? a szülés? :) szerencse, hogy nem gondolkodsz korlátoltan.”
 • 11. Mike3 2013. június 21. 21:44
  „6 smeris. tényleg? komoly autós pályafutásom alatt 1, azaz 1 db nőt ismertem meg, aki tényleg jól vezet. ő sem tökéletes, mert szétlövi a kuplungot, de biztonságosan vezet. kár vitatkozni rajta, a nőknek nem való a vezetés. a férfiaknak meg egy csomó más dolog. nem értem miért kell az ellenkezőjét bizonygatni, mindenki látja ezt.

  Sajnálom a halottat. A sérülteknek jobbulást!”
 • 10. trm 2013. június 21. 21:42
  „"Imádom" a sok "okost", akik pálcát törnek egy-egy ember felett. Pedig - szerencsére - ott sem voltak. Hogy ott, az adott pillanatban mi játszódott le, csak ő tudhatják - vagy ők sem. Szörnyű baleset, az tény.

  Aki ismeri a Borát vezető nőt, tudja, okos, intelligens. S az agresszív vezetés igencsak messze áll tőle, akárcsak a felelőtlenség. Közhelyek alapján ne "ítélje el" senki. (S főleg ne egy fórumon - vannak arra sokkal illetékesebb emberek...)”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája két keréken

A szentesi Koszta József Múzeum idén már hetedszer csatlakozik ahhoz a több száz gyűjteményhez,… Tovább olvasom