Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Halálos sofőrcsere a tanyai buli után: ketten bent égtek egy autóban Felgyőnél

Felgyő - A 19 éves, csongrádi B. Bence és barátja, P. K. Martin vesztette életét abban a szombat éjjeli felgyői balesetben, amely egy tanyai buli után történt a Csongrádot Felgyővel összekötő úton. A fiatalok autója egy fának csapódott, majd kigyulladt. Ketten bennégtek a járműben.
Ketten bennégtek az autóban, egy ember pedig életveszélyesen megsérült szombat éjjel abban a közlekedési balesetben, amely Felgyő mellett történt egy bekötőútnál. A 19 éves, csongrádi B. Bence és barátja, P. K. Martin egy közeli tanyán bulizott barátaival szombaton. Éjjel 11 óra felé K. Dániellel hárman úgy döntöttek, autózni indulnak egy fehér Fiat Mareával. A fiatalok alig 750 méter után értek a Szegedi úthoz, ahol az eddigi nyomok szerint fékezés nélkül egy fának csapódtak. Az ütközéstől kigyulladt az autó, a roncsból egyedül K. Dánielnek sikerült kijutnia. A rendőrök több mint 6 órán át vizsgálták a baleseti helyszínt. A kereszteződésben már történt hasonló baleset, 2001-ben Nemere Zoltán, Csongrád város díszpolgára vesztette életét.
Ketten bent égtek egy autóban Felgyőnél. Galéria: Segesvári Csaba
A felgyőiek megdöbbentek a haláleseten. Több környékbeli egybehangzóan állította, a buli szombaton kora este kezdődött, a jó hangulat messzire elhallatszódott. Egy, a tragédia közelében élő nő azt mondta, a fiatalok gyorsulási versenyt is rendeztek a leaszfaltozott bekötőúton, ezt később többen is megerősítették. A bulinak helyet adó tanya előtt még vasárnap is jól látszódtak a gyorsulási versenyre utaló keréknyomok. Az épület udvarán egy lefordított rendszámú motort is láttunk. A tragédia helyszínén több fiatal is gyertyát gyújtott, egyikük név nélkül azt mondta, a baleset előtt pár perccel még beszélt Bencével és Martinnal, úgy gondolta, a fiatalok nem fognak autóba ülni.

A balesetben elhunyt B. Bence és P .K. Martin közösségi oldalán többen részvétüket fejezték ki a családnak, sokan felfoghatatlannak tartották a tragédiát. Akadt, aki azt írta, „a buli elején azt mondtad nekem, hogy sokévnyi barátság után végre iszunk együtt. A tegnapi volt az első és sajnos az utolsó is. Nyugodj békében, drága barátom!". A kocsiban utazó harmadik utast, a súlyosan megégett K. Dánielt információink szerint több órán át operálták, állapota kritikus.
 
Ketten meghaltak egy balesetben Felgyőnél. Fotó: MTI/Donka Ferenc

– A helyszíni szemle és a nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalok házibulit tartottak Felgyőn, egy tanyán. Három fiatalember 23 óra körüli időben megbeszélte, hogy autózni indul. Az autóval a baleset túlélője indult el, de a jelenlegi információk szerint útközben helyett cserélhettek az egyik utassal, a tragédia ezután következett be. A rendőrség – szakértők bevonásával – büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Nyomozás fogja tisztázni, hogy pontosan mi történt, illetve azt is, hogy a balesetben alkohol- vagy kábítószer-fogyasztás játszott-e szerepet – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
„Fél év múlva házasodtunk volna össze"

– Az én bulim volt, a 18. születésnapomat ünnepeltünk. A sofőr K. Dani nem ivott – kezdte levelét Pap Andrea. A fiatal lány a balesetben elhunyt P. Martinnak a jegyese. – Nem volt gyorsulási verseny. A motort, amiről írtak, nem egy verseny miatt volt úgy, hanem a fiúk poénból fordították meg a rendszámot. Egy barátnőm azt mondta, a három fiú érte indult – folytatta Pap Andrea. A fiatal lány azt írta, P. Martin az anyósülésen utazott, B. Bence hátul és K. Dani vezetett. – Nem értem, hogy miért kellett kettő fiatalnak és nagyon becsületes, jó embernek ahhoz meghalni, hogy egy elsőbbségadás táblát kihelyezzenek? Miért mindig a jó embereknek kell szenvedni és meghalni, hogy tegyenek a rosszakért? – írta elkeseredve Pap Andrea, aki elmondta, fél év múlva házasodtak volna össze P. Martinnal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a napsütést a gazdák

22 hektáros családi gazdaságában dolgozik Árpádhalmon Héjja Ferenc. Búzát, árpát, kukoricát és napraforgót termeszt. Tovább olvasom