Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Hangszer lett a szívószálból

Hangszer lett a szívószálból
Szentes - Papírral kapcsolatos szavakat kell keresni - mutatta lelkesen a szentesi Kiss Bálint iskola második osztályos csoportja a földre helyezett hatalmas méretű feladatlapot. A gyerekek tegnap a környezetvédelemmel, a környezettudatos hulladékgyűjtéssel kapcsolatban játékosan tanultak.
Egy másik állomáson különböző hulladékokat horgásztak ki, majd helyeztek el a megfelelő gyűjtőbe, vagy tájképet raktak ki óriási elemekből.

Csongrád megyéből ezt a szentesi intézményt választották ki pályázat útján, náluk töltött egy izgalmas délelőttöt a Gyűjts Velem Utazó Iskola Program. Koltay Eszter környezetkutató és Sőnfeld Mátyás gyógypedagógus, zeneterapeuta interaktív mesejátékban mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, majd hulladékokból készült hangszerek szólaltak meg a színpadon.
 
Játszva tanulták a szentesi gyerekek, hogyan éljenek környezettudatosan. Fotók: Králik Emese
Játszva tanulták a szentesi gyerekek, hogyan éljenek környezettudatosan. Fotók: Králik Emese

– Ez is oktatás, csak játékos formában. Tanárok, kutatók vagyunk, nemcsak a munkánk, de a hivatásunk is a környezetvédelmi nevelés – árulta el Eszter. – Visszajelzések alapján a gyerekek fogékonyak a tanultakra, otthon továbbadják, igyekeznek ebben a szemléletben élni a napjaikat.

Az iskolások remekül szórakoztak: ámulva nézték, hogyan lesz hangszer a szívószálból, a papírhengerből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti verseny Szentesen

Magyar táj, magyar ecsettel címmel rendez országos képzőművészeti versenyt a szentesi Szivárvány művészeti iskola. Tovább olvasom