Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Harangra gyűjtenek Derekegyházán - Nyár elején szentelik fel az összefogással épülő katolikus templomot

Derekegyház - Összefogással épül a derekegyházi katolikus templom. A telket az önkormányzat adta, az építtető az egyház. A templom harangját pedig lakossági adományokból készíttetnék.
Ezer év után ismét lesz temploma Derekegyháznak. Jól halad a munka, információink szerint nyár elején szentelik fel Isten házát.

– A kastély kerítésében, néhány méterre az épülő új templomtól, van egy harangláb, amelyben két harang található – mondta Szabados Katalin, a Derekegyház Templomáért Alapítvány kuratóriumi tagja. – Az egyik, a nagyobb, már vagy húsz éve megrepedt, elnémult. Településünk most a kisharangot használja, amelynek a hangját naponta halljuk és nagyon szeretjük, de tudjuk, hogy az is nagyon rossz állapotban van. Akármikor megrepedhet. 
A templomépítés jól halad. Már a tetőt ácsolják. Fotó: Kovács Erika
A templomépítés jól halad. Már a tetőt ácsolják. Fotó: Kovács Erika
Szabados Katalin kiemelte, ezeket a harangokat már nem lehet átszállítani az épülő templom tornyába.

– A történelem során a templomokba nagyon sokszor a hívek adományaiként kerültek harangok. Szeretnénk, ha nálunk, Derekegyházon is így lenne. A Derekegyház Templomáért Alapítványt az önkormányzat hívta életre. Ide, a 3A Takarékszövetkezet: 57200017- 10019566 számlaszámára várjuk a helyiek, elszármazottak vagy más, velünk szimpatizálók adományait, amit előre is köszönünk.

Szabados Katalintól megtudtuk, a gyűjtéstől és a harangöntő mester elfoglaltságaitól függ, hogy mikorra készül el a harang.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapnak több pénzt a romák

Folytatódik az együttműködés a szentesi és a helyi nemzetiségi önkormányzat között. Irodát kapnak a hivatal épületében, de többlettámogatást nem - döntött legutóbbi ülésén a város képviselőtestülete. Tovább olvasom