Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Hat új cég írta alá a Környezet Chartát

Szentes - A szentesi Legrand Zrt. adott otthont annak a konferenciának, amelyen tegnap hat új taggal bővült a Környezet Chartát aláíró, tehát környezettudatos működést vállaló hazai cégek száma.
A Magyar–Francia Kereskedelmi és Iparkamara 2009-ben bocsátotta ki a Környezet Chartát. A cél az volt, hogy hivatalossá tegye az aláírók elkötelezettségét a környezet jobbá tétele és a fenntartható fejlődés mellett. A keddi szentesi konferencián Ducrot Ágnes a kamara nevében örömét fejezte ki, hogy az eseményt az 50 éves szentesi Legrand Zrt.-nél rendezhették meg. – Ez az első alkalom, hogy a charta egy vidéki rendezvényen mutatkozik be. Eddig 75 vállalat írta alá, ma újabbak fejezik ki elkötelezettségüket a környezettudatos gondolkodás és a társadalmi felelősségvállalás mellett.

– A Legrand nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre – jellemezte Jean-Claude Bernard gazdasági tanácsos a házigazda zrt.-t. – Azzal, hogy a megújuló energiaforrások használatára törekednek, és csökkentik az üvegházhatást előidéző gázok kibocsátását, az itt jelen lévő gazdasági szereplők is részt vállalnak ebben a törekvésben.

– Szentes maga is elkötelezett ezen elvek mellett – vette át a szót Szirbik Imre polgármester. – A környezetkímélő termálenergia hasznosítása egyre nagyobb szerepet kap a városban.

A konferencián 6 cég képviselője írta alá a chartát: a BNP Paribas, az Erna Evans, az Europ Assistance, a Le Meridien Budapest, a Sonepar és a Timac Agro.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró falu az óvoda udvarán

Szegvár - Nagy örömmel használják május közepe óta a szegvári Kurca-parti Óvoda gyermekei az… Tovább olvasom