Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hatvanhárom új lakás Szentesen

Hatvanhárom lakás, negyvenhat beállásos mélygarázs és huszonhét üzlet épült Szentesen a belvárosban. Tegnap az új lakások tulajdonosai vehették át a kulcsot a Horváth Mihály utcában.
A belváros képét alapvetően megváltoztatja az új társasház. Fotó: Tésik Attila
2002-ben kapta meg a vásárhelyi Bodrogi-Bau Kft. a Horváth Mihály utcai területet az önkormányzattól, az azóta eltelt időben látványos változás tanúi a szentesiek ezen a helyen. A többszintes társasházban összesen 63 új otthont, 27 üzletet és 46 beállásos mélygarázst alakít ki a vállalat – az ingatlanok egyharmadát szerkezetkész állapotban tegnap adták át az új tulajdonosoknak. A kulcsátadáskor jelen lévő Szirbik Imre polgármester elmondta, a Horváth Mihály utca és környéke régóta élő seb volt a helyiek szemében, most azonban egy merőben új, igazi városképi jelentőségű beruházás tanúi a szentesiek. Szirbik szerint a város egyik legszebb területévé válik a központnak ez a része.

Az építőnek a tervezéskor figyelembe kellett vennie a közeli református műemléktemplom küllemét, a szintén a közelben lévő négyemeletes lakóházak stílusát és a belváros régi, legendás korokat idéző képét, amely a Horváth Mihály utcában még mindig megmutatkozik.

A Bodrogi-Bau Kft. korábbi referenciáinak köszönhetően a városban más helyszíneken is jelen van, a cég munkatársai részt vesznek a megyeháza felújításában, az önkormányzat megbízásából bérlakásokat építenek a Petőfi utcában, s a Bartha szakközépiskola belső terét is építik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közeli tengereket kedvelik a szentesiek

A török és a görög tengerpart a legnépszerűbb a nyaralásra vágyó szentesiek körében. Az utazási… Tovább olvasom