Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Havas tűzijátékkal jött az újév Szentesen

Szentes - Sokan szánkóval jöttek el a szentesi főtérre szilveszter éjjelén, hogy megnézzék a tűzijátékot, amely idén is szép volt. A közös ünneplést hangulatosabbá tette a hulló hó – és persze a pezsgő.
Ez a szilveszter egy kicsit más volt, mint az eddigiek: a főtéren rendezett hagyományos tűzijátékra érkező szentesiek közül idén kevesebben hoztak magukkal álarcot, csörgősipkát és dudát, a kocsikat hátrahagyva a felnőttek gyalog, a gyerekek közül pedig sokan szánkóval jöttek. A hó folyamatosan hullott, szikrázott a fényben, ropogott a csizmák talpa alatt, és a látvány feledtette a hideget: mínusz hét fok volt. Eldurrantak a kistűzijátékok, különösen kamaszok kezében lehetett látni ilyet.

Fotó: Vidovics Ferenc

Közel kétezer szentesi búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újat együtt a Kossuth téren, ahol oldott volt a hangulat. Olyannyira, hogy két kisfiú odaállt a polgármester mellé, a Himnuszt énekelni. Szirbik Imre arra emlékeztette az ünneplőket, hogy az álmokat csak közösen lehet megvalósítani. Ehhez kívánt minden jót az ünneplőknek, arra kérte őket: felejtsenek el minden rosszat, ami tavaly történt, viszont okuljanak az elmúló esztendőből.

Érdekes, ahogyan kétezer ember arca egy irányba fordul és mindannyian ugyanarra néznek: az ég felé. A tűzijáték idén is pazar volt, ahogyan az elmúlt években. A megújult főtéren német vendégek is ünnepeltek, akik szentesi barátaik meghívására érkeztek a városba – őket anyanyelvükön köszöntötte a polgármester. Az elejtett beszélgetésekből kiderült, hogy a közeli településekről, más városokból is jöttek ide tűzijátékot nézni.

Közös ünneplés a főtéren. Fotó: Vidovics Ferenc

A belvárosi szórakozóhelyek legtöbbje – az elmúlt évek tapasztalataiból okulva, amikor kevés volt a vendég – idén ki sem nyitott. Egyedül a Café Panóban ünnepeltek, zárt körben. A tűzijáték végén az ünneplők visszatértek a házibulikba, otthonaikba, hogy elsejére kipihenjék magukat. Baleset, tűzeset, bűncselekmény nem történt az év utolsó és első éjszakáján – ez jó kezdet.

Olvasóink írták

  • 1. eva rouvaire 2008. január 03. 11:32
    „Gratulalok Vidovics Ferencnek ehhez a bombasztikusan szep fenykephez a Kossuth terröl!
    BUEK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos éneklési verseny: sikerrel szerepeltek a szentesiek

Szentes - Szépen szerepeltek az országos éneklési versenyen Miskolcon a szentesi gimnázium dráma… Tovább olvasom