Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Hazaengedték a kórházból Csanytelek polgármesterét

Csanytelek - Az alpolgármester mellett a jegyző, a pénzügyes, az adóügyintéző és a gondnok is átvállalt valamennyit a csanyteleki polgármester munkájából, miközben ő kórházban volt. Forgó Henrik nemrég térhetett haza.
Decemberben a szentesi kórház fejlesztése mellett érvelt lapunknak nyilatkozva Forgó Henrik csanyteleki polgármester. Azt mondta, az ő esete is jelzi, miért fontos, hogy a megye északi felében működik egy összetett feladatok elvégzésére alkalmas intézmény, nem kell a betegeket két műtét között harminc kilométert utaztatni. Forgó ezt a kórteremből mondta, mert csak január 16-án engedték haza. A mentő november 2-án vitte be, öt és fél órán át tartott a gyomorműtétje, amely a fekély miatt volt halaszthatatlan. Hét napig lélegeztetőgépen volt. Ezután felfekvés alakult ki, emiatt is műtétre volt szükség – és végül ennek a sebnek a kezelése tartott ilyen sokáig. Otthon most is kétnaponta kötözni kell a sebet a teljes gyógyulás érdekében. A polgármester ez idő alatt nem csak az egészségüggyel ismerkedett meg alaposan. Miután visszakapta a mobiltelefonját a feleségétől, dolgozhatott. Mint mondja, bebizonyosodott, hogy a polgármesteri hivatalok létszámát maximáló jogszabály például azzal sem számol, mi történik betegség vagy szabadság esetén.

A 2900 lelkes Csanyteleken hivatalosan 7,8 fő az engedélyezett létszám. A községházán azonban eleve 11-en dolgoznak, ennél kevesebb emberrel a tapasztalatok szerint nem lehet ellátni a teendőket.

– A hivatalnak köszönöm, hogy ezekben a hetekben sok mindent átvállaltak – mondta Forgó Henrik. – Kató Pálné jegyző asszony a környezetvédelmi projektünk ügyeit is intézte, Mucsi István alpolgármester, amikor kellett, helyettesített, eljárt a nevemben, a 9,4 milliós pályázati támogatásból fölszerelt kamerarendszer ügyét Mucsi Attila, az adóügyekért felelős kolléga vitte végig, a szennyvízcsatornázás hátterét Csányi László pénzügyes kollégám látta át, a tűzifapályázat Bori Sándor gondnoknak adott több feladatot. A képviselő-testület minden döntéshez kikérte a véleményemet – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grillfesztivál Nagytőkén

- Január 5-én újraindítottuk a konyhát - újságolta a mintegy 450 lakosú Nagytőke polgármestere, Staberecz Ferenc, amikor az idei terveikről kérdeztük. Tovább olvasom