Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Hazám-díjat kapott Csikai Miklós

Szentes - Hazám-díjjal tüntette ki a XXI. Század Társaság Csikai Miklóst, a szentesi Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki öt évtizede dolgozik a mezőgazdaságban.
– A Hazám-díjjal főként a művészet és a tudomány területén tevékenykedők életművét ismerik el. Az agrárszférából mindössze öt szakembert tüntettek ki az elmúlt 17 év alatt. Ezért is tartom rendkívül megtisztelőnek, hogy én is közöttük lehetek – mondta Csikai Miklós, a szentesi Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A XXI. Század Társaság 2001-ben alapította a Hazám-díjat az értékmentésben, értékőrzésben aktív személyek életművének elismerésére.
Csikai Miklós a rangos elismeréssel.  Fotó: Kovács Erika
Csikai Miklós a rangos elismeréssel. Fotó: Kovács Erika
 A díjat évente hét személynek adományozza a társaság héttagú kuratóriuma. A korábbi évek díjazottjai között szerepel például Kocsis Zoltán zongoraművész, Jordán Tamás színművész, Esterházy Péter író, Baranyi Ferenc költő, Keres Emil színművész, Rubik Ernő feltaláló, Horn Péter és Cselőtei László akadémikus professzorok.

Az idei névsor is rendkívül rangos. Csikai Miklós mellett Beer Miklós váci megyés püspök, Eötvös Péter zeneszerző, Gombár Csaba szociológus, Mészáros Márta filmrendező, Ráday Mihály rendező, városvédő, Tolnai Ottó költő, író vehette át az elismerést.

A Hazám-díj József Attila Hazám című verséről kapta a nevét. A díj pedig magát a költőt ábrázolja.

– Az az öt évtized, amit ebben a keserves-szép szakmában eltölthettem, mindig arról szólt és szól ma is, hogy hogyan lehet értéket teremteni és megőrizni, hogyan vihetjük tovább eleink örökségét úgy, hogy hosszú távon biztos megélhetést biztosítsunk a cég dolgozóinak – mondta Csikai Miklós. – Nekünk, az Árpád Agrár Zrt.-nek, a helyi adottságokkal kell hozzájárulnunk az itt élők boldogulásához.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertekkel jön az Advent Szentesre

Koncertekkel jön az Advent Szentesre
Vasárnap nyit a karácsonyi vásár, hétfőn pedig felgyúlnak az ünnepi fények Szentesen. Különleges… Tovább olvasom