Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Helikopterrel emelték a helyére a tévétorony új antennáját

Szentes - December 1-jén kezdik meg a digitális földfelszíni sugárzást Szentes vételkörzetében. Ez óriási minőségi ugrást jelent majd a vételkörzetben élő mintegy 600 ezer televízió néző számára. Kedden speciális helikopterrel tették helyére a szentesi tévétorony új, digitális antennáját.
Évekig tartó kísérleti adások után december 1-jével hazánkban is útjára indul a földfelszíni digitális televíziós műsorszórás. Az ehhez szükséges hálózat kiépítését szeptember 11-én a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás antenna cseréjével kezdte meg az Antenna Hungária Zrt. A tornyokra egyidejű analóg és digitális műsorsugárzásra is alkalmas készülékek kerülnek. A rekonstrukciós munkálatok a kabhegyi telephely után most Szentesen zajlanak.

Rögzítik az új antennát a torony tetején. Fotó: Tésik Attila
Rögzítik az új antennát a torony tetején.
Fotó: Tésik Attila

– Kedden leemeltük a szentesi adótorony régi antennáját, majd helyére illesztettük a digitális műsorszórást biztosító új egységet. Az analóg kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzását ideiglenes antennarendszerekkel biztosítjuk, így a várhatóan november 25-éig tartó munkálatokból semmit sem érzékel a vételkörzetben élő mintegy 600 ezer televízió néző – mondta lapunknak Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. exchange 2008. november 21. 20:01
  „Információk a digitális átállásról: http://almasiweb.extra.hu/tvtorony/”
 • 20. benq 2008. november 21. 07:47
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 19. baltazar 2008. november 20. 20:43
  „Természetesen az előbbiek az elképzelt jövőt vázolják.

  A 3 közszolgálati bizonyára bővülni fog,ha sikerül a szolgáltatás árán megegyezni a kereskedelmiekkel.”
 • 18. baltazar 2008. november 20. 20:35
  „Mono/sztereo, Fekete-fehér/színes, földi/kábelTv, földi/műholdas digi--upc,kábelTvanalóg/kábelTvdigi,Analóg földi/digi földi.
  földi/internettv
  2015 után már lehetséges hogy általános igény lesz a virtuális videotéka is.Fizet az ember az otthonában a mozi szolgáltatásért.Ez a jövő.Szerintem a tv szerepe a moziszolgáltatásokon kívül híradásokra csökken majd egy idő múlva.Ezek a funkciók megszakíthatják a mozifimet,vagy az előfizetett csatornát,amit éppen nézünk.Ugyanis ha ezt a szolgáltatást majd megrendeled,akkor 50%-ot elengednek a filmed árából.Az autóban és otthon a rádiót hallgatjuk inkább.
  Az addigra specializálódott romantikus sorozatok csatorna/talkshow csatorna/sport csatorna/zene csatorna külön előfizetéssel lesz megrendelhető.Persze HD minőségben.A 288GB sávszélességű alap internet ingyenes lesz.Fizetni csak az extra forgalom után fogsz,de az is olcsó lesz,hiszen a reklámok tartják majd el a tv társaságokat.”
 • 17. Imbi 2008. november 19. 19:43
  „Ez volt a legnormálisabb hozzászólás:):):)Nagyon díjazom,és a próféta szóljon belőled:):)
  """"
  Sandwitch 2008.11.19. 07:43
  Remek!! Eljött egy új, egészséges lelkű jövő lehetséges kezdete. A sokak számára megfizethetetlen és kimondhatatlan nevű settopbox hiányában elsötétülnek a képernyők. Az emberek hazatérvén megfáradtan a munkából lerogynak a fotelba és komoran bámulnak maguk elé. Aztán észreveszik, hogy ott vannak a családtagjaik, gyerekeik. Mivel műsor úgysincs, az agy sem kapta még meg aznapi brutális híreit, amitől elzsibbadhatott volna, a hiányt pótlandó, megkérdezik egymást, mi újság a munkahelyen, az iskolában? Elkezdenek beszélgetni. Szétnéznek a lakásban, és döbbenten konstatálják, hogy mi mindent lehetne másképp csinálni. Ugyanezt teszik az udvarral. Rájönnek, hogy vannak szomszédok. Eltelik pár hét, és észreveszik, hogy ismeretlen márkákról beszélnek azok, akiknek VAN settopbox. Elgondolkodnak, hogy lám...ők nem azt használják, mégis élnek. Jól is érzik magukat. Hetek óta egyetlen gyilkosság, lövöldözés, hasonló nem történt. MILYEN SZÉP ÉS BÉKÉS IS EZ A VILÁG!!!!”
 • 16. berezke 2008. november 19. 16:16
  „Az eddig elhangzottak pontosítása és bővebb információk miatt:
  http://www.mindigtv.hu/
  http://www.szentesinfo.hu/mozaik/”
 • 15. mgabor 2008. november 19. 12:55
  „2012-ig marad az analóg adás, minden kiegészítő nélkül használhatóak a jelenlegi készülékek. Addigra pedig a set-top boxok ára zuhanhat, most azért drága, mert még csak most indult el, nem teremtődött még meg a megfelelő kereslet. Amikor a DVD lejátszók megjelentek, azok is több, mint 100 ezer forintba kerültek, most meg már ötezerért hozzádvágják.”
 • 14. Logaritmus 2008. november 19. 11:01
  „Ölég vicces, hogy a cikk szerint december 1-től kezdik meg a sugárzást de egyesek itt már a minőségre panaszkodnak. :D

  Mások meg keseregnek a digitális adás miatt. Húha Ők biztosan a mono rádióadás és a fekete-fehér tv gyártásának leállását is több napos vedeléssel tudták csak megemészteni.”
 • 13. szunyi 2008. november 19. 10:25
  „Arra azért vigyázzatok, hogy MPEG4kodólásba fog sugározni a TVkbe pedig MPEG2 dekodoló van, tehát használhatatlan.”
 • 12. szoja 2008. november 19. 10:05
  „Hihetetlen ez a sötét dezinformálás amit a hozzászólások közt olvasni. A legolcsóbb set top box JELENLEG 10 ezer ft körül már megvehető, 3 év múlva, ha az analóg sugárzás le fog állni ez még olcsóbb lesz. Addig nem kötelező megvenni, és a leálláskor valószínűsíthető, ahogy az más országokban is történt, a rászorulók támogatással vehetik majd meg. Szóval ez azért közel nem kifizethetetlen összeg cserébe a nagyobb csatornaválasztékért és jobb minőségért. Az általatok említett 30-40 ezres set top box az csak akkor kell, ha a HD felbontást is évezni szeretnénk.”
 • 11. dtorok 2008. november 19. 09:02
  „"Az analóg kereskedelmi televízió-műsorok normál teljesítménnyel történő sugárzását ideiglenes antennarendszerekkel biztosítjuk, így a várhatóan november 25-éig tartó munkálatokból semmit sem érzékel " he az adásokat biztosan nem. Makó egész területén nem lehet az m1 kivételével semmilyen földi adót fogni, remek!”
 • 10. Sandwitch 2008. november 19. 07:43
  „Remek!! Eljött egy új, egészséges lelkű jövő lehetséges kezdete. A sokak számára megfizethetetlen és kimondhatatlan nevű settopbox hiányában elsötétülnek a képernyők. Az emberek hazatérvén megfáradtan a munkából lerogynak a fotelba és komoran bámulnak maguk elé. Aztán észreveszik, hogy ott vannak a családtagjaik, gyerekeik. Mivel műsor úgysincs, az agy sem kapta még meg aznapi brutális híreit, amitől elzsibbadhatott volna, a hiányt pótlandó, megkérdezik egymást, mi újság a munkahelyen, az iskolában? Elkezdenek beszélgetni. Szétnéznek a lakásban, és döbbenten konstatálják, hogy mi mindent lehetne másképp csinálni. Ugyanezt teszik az udvarral. Rájönnek, hogy vannak szomszédok. Eltelik pár hét, és észreveszik, hogy ismeretlen márkákról beszélnek azok, akiknek VAN settopbox. Elgondolkodnak, hogy lám...ők nem azt használják, mégis élnek. Jól is érzik magukat. Hetek óta egyetlen gyilkosság, lövöldözés, hasonló nem történt. MILYEN SZÉP ÉS BÉKÉS IS EZ A VILÁG!!!!”
 • 9. KolompárRómeó 2008. november 19. 07:01
  „Végre jobb minőségben láthatom a Máunikasó fogatlan megélhetési vendégeit.”
 • 8. skorpio21 2008. november 19. 05:56
  „xene@freemail.hu 2008.11.18. 21:36
  Nem szeretnélek nagyon elkeseríteni,de én a minap (épp a tv adás minősége miatt) néztem utána ennek a bizonyos set-top box-nak,és azt tpasztaltam,hogy az egy tv-s készüléket már kb. 28-30 ezerért meg lehet vásárolni,a két tv-s ára 70 ezer körül mozog!Éa amit még megtudtam ,hogy angliából sokkal olcsóbban be lehet szerezni csak a dugvilla átalakító kell hozzá (pár száz forint).”
 • 7. xene@freemail.hu 2008. november 18. 21:36
  „Most tényleg ilyen SET Top Boxot minden TV-hez kell venni? Vagy 1-et elég, s onnan lehet valahogy "kétfele" (ha 2 TV-nk van) osztani? És ez az átállás mikortól lesz? Hány csatornát lehet majd vele fogni?”
 • 6. wastekiller 2008. november 18. 21:08
  „...hát még akkor hányan fognak majd reklamálni, amikor a fejlődés jegyében lekapcsolják az analóg sugárzást, s az a sok százezer tv-készülék csak hangyaháborút fog közvetíteni, a tisztelt nagyérdemű meg vehet huszonezer forintokért set-top-boxot,esetleg új tv-t akciósan ha nézni akar valamit...”
 • 5. SP 2008. november 18. 20:52
  „"munkálatokból semmit sem érzékel a vételkörzetben élő mintegy 600 ezer televízió néző " kijelentés hibás. Persze ez nem reklamáció. Nagyon örülök a minőség változásnak és zokszó nélkül viselem, hogy 6-9 dB -t csökkent a vételi jelszint, ami a több készülékes szétosztásnál zavart okozott. Kicsit korábban is megjelenhetett volna a tájékoztatás. Nem kellett volna nyomozgatni hová lett az antennámról a korábban is csak 60dBuV jelszint, a térerő.”
 • 4. greencat 2008. november 18. 20:40
  „Pont egy hete, hogy nem jön be sem a TV2 sem az RTLklub, olyan zavartalan a szolgáltatás!! Sokan csak a m1-t tudják fogni, mert az zavartalan, de azon viszont soha nincs egy normális adás:(”
 • 3. kissanna 2008. november 18. 20:33
  „Hazudnak éjjel , hazudnak nappal!!!:):), nem vicc, ez a valóság, sajnos! ez a hülye nép meg mindent elhisz!
  Jobb szócsöve lesz a lator gyurcsánynak!”
 • 2. belabacsi 2008. november 18. 16:59
  „:) hat persze hogy ö!m1 ,m2 , atv mind öt dicssöiti .hamisan”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvény a libamájról

Szentes - Jövő héten szavaz az országgyűlés arról az ötpárti javaslatról, amely a magyar libamájnak… Tovább olvasom