Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Holland ajándékparadicsom áll a fábiáni kertészet előtt

Az óriási paradicsomot Fábiánsebestyén határában, a Szentes felé vezető út mentén, az Agro-Fol 2003 Bt. telephelye előtt láttuk meg. Úgy tartja a mondás, a jó bornak is kell cégér, de a jó paradicsomnak sem árt.
– Ajándékba kaptam ezt a hatalmas paradicsomot egy holland építőipari cégtől – mondta Nagy Zoltán, az Agro-Fol 2003. Bt. vezetője. – Két üvegházat építettek a kertészetemnek az elmúlt években. Az elsőt 2015-ben, tavaly pedig már a másodikat, amely egy 1,3 hektár területű üvegház – mondta a kertész.

Nagy Zoltán már tavaly ősszel megkapta a gigantikus méretű paradicsomot, de a holland cég elkérte egy kicsit, hogy elvigyék egy kiállításra, ahol szintén nagy sikert aratott az építőipari cég „mezőgazdasági terméke". Utána került a paradicsom a fábiánsebestyéni bt. kapuja mellé.
Óriásparadicsom díszíti a fábiánsebestyéni kertészet bejárata előtti területet. Fotó: Kovács Erika
Óriásparadicsom díszíti a fábiánsebestyéni kertészet bejárata előtti területet. Fotó: Kovács Erika
Nagy Zoltán kertészről már korábban is írtunk. 2017-ben rekorder lett, a holland cég által épített üvegházában termett Magyarországon az egy négyzetméterre vetített legnagyobb mennyiségű paradicsom, 78,4 kilogramm. Ilyen eredményt Nagy Zoltánon kívül még senki nem ért el Magyarországon, sem azelőtt, sem pedig azóta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harci kutyák támadtak egy nagymamára Szegváron

Harci kutyák támadtak egy nagymamára Szegváron
Egy nagymama életveszélyesen megsérült, amikor három harci kutya támadt rá otthonukban a Csongrád… Tovább olvasom