Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Hotel épül a szentesi családsegítő helyén

Szentes - Hamarosan megkezdődik a szentesi családsegítő központ új telephelyének kialakítása az Ady Endre utcában. A pályázat szerint ráérnének jövőre költözködni, de lehet, hogy sietni kell: az úttörőházat hotellé építené át a Szeviép-csoport egyik tulajdonosa.
92 millió forint támogatást nyert Szentes arra, hogy új telephelyet alakítson ki a családsegítő központnak. Eddig az intézmény a Széchenyi ligetnél, az egykor gázfürdőnek épült, később úttörőházként használt ingatlanban működött. Utóbbi épület idegenforgalmi hasznosításáról többször tárgyalt a képviselő-testület, ezért kapóra jött az az uniós pályázat, amely lehetőséget biztosított a költözködésre.

Tavaly decemberben született meg a támogatói döntés, de szerződést még nem kötöttek a felek, a közbeszerzés viszont folyamatban van. Az Ady Endre utcai – korábban általános iskolai kollégiumként működő – épület korszerűsítésére a Norvég-alapból is nyert némi forrást Szentes, így összesen közel 130 millió forint használható fel. A felújítás során kicserélik a nyílászárókat, modernizálják a fűtési rendszert, hőszigetelést kap a homlokzat, átépítik az udvart és a belső tereket, bebútorozzák az intézményt, és informatikai gépparkját is bővítik. Ha minden zökkenőmentes lesz, május derekán elkezdődhet a kivitelezés. A pályázat szerint a családsegítők ráérnek 2011 derekán elköltözni a volt úttörőházból, de lehet, hogy egy másik beruházás miatt átmeneti helyre kényszerülnek, amíg el nem készül új otthonuk.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szeviép-csoport egyik tulajdonosának, Baranyi Sándornak az érdekeltségébe tartozó Complex-99 Kft. hotellé alakítaná át a Kurca-parti úttörőházat. Úgy tudjuk, hogy a 800 milliós fejlesztéshez pályázati forrást szeretne nyerni a beruházó. A pályázatot már befogadták, eredmény április végén várható. Ha nyernek, a volt gőzfürdő átépítése csak akkor kezdődhet el idén, ha a város kiüríti az épületet.

Olvasóink írták

 • 7. lapszemle 2010. április 07. 08:22
  „Átvették a képtelen teoriát, Csongrádtól, hogy az Önkormányzat, a város számára az idegenforgalom a húzóágazat. Nevetséges, képtelen és át nem gondolt gazdasági filozófia.
  Uraim Lenin szavait kiforgatva: TERMELNI.TERMELNI,TERMELNI- nem vacakolni.”
 • 6. z927 2010. április 05. 23:38
  „1: A szálláshelyre tényleg szükség lenne.

  De szerintem először a Petőfit kellene befejezni - bocsánat, ELKEZDENI! Merjünk nagyot gondolni, ez még oké is lenne, csak nehogy sokat akarjon a szarka, miközben a szarkalánynak megvan...”
 • 5. catroot 2010. április 02. 14:54
  „4, lehet fraud-i elszólás a közelgő választási eredmények miatt:D”
 • 4. flagg 2010. április 01. 13:10
  „gázfürdő? :D talán gőz nem ? lol”
 • 3. kuplungclan 2010. április 01. 06:03
  „HAJRÁ SZEVIÉP !!!”
 • 2. studyfy 2010. március 31. 12:42
  „Nézz utána a szentesi vendégéjszakák számának. Meg fogsz lepődni.”
 • 1. osszeomlas 2010. március 31. 10:18
  „Nem is tudtam, hogy ennyire szükség van a szállásra Szentesen. Petőfi szálló (sic!), még egy újabb szálloda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak 50 milliót szánnak a Petőfire

Szentes. Hibásan írtuk szombati számunkban, hogy a szentesi önkormányzat teljes egészében… Tovább olvasom