Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Hűtőben laknak a kutyák

Hűtőben laknak a kutyák Szabó Kitti és Szabó Roland a négylábú Nórával. A kis hűtőben kiskutyák, a fagyasztókban nagy kutyák laknak majd. Fotó: Kovács Erika
- Egy önkéntesünk hallotta valahol az ötletet, hogy már használhatatlan hűtőkből, fagyasztókból kutyaházat lehet készíteni - mondta Kovács Ildikó, a szentesi Mogyoró Állatotthon vezetője. - Mesterünk ki is próbálta, meg lehet-e valósítani. Így készült el az első darab, amit azóta már 25-30 követett.
Csak alapos vizsgálat után látszik, hogy valaha hűtő volt a kutyaház. Az oldalára fektetett berendezés ajtajából lett a kutyaól teteje. A bejáratot a hűtőszekrény oldalán vágták ki, és lemezzel szegték be.

– A háztetőként szolgáló hűtőajtót könnyű felnyitni – magyarázta Kovács Ildikó. – Így könnyedén ki tudjuk takarítani az ólakat. Télen szalmával melegítjük majd. A frigók jól szigeteltek. Télen melegebb, nyáron hűvösebb van bennük. Szeretnénk az összes fa kutyaházunkat fridzsiderre cserélni. Nagy Imre, az állatotthon egyik önkéntese otthon, szabadidejében alakítja át a hűtőket. A motorrészt kiszereli, eladjuk a MÉH-nek. A pénzt a bejárat készítéséhez szükséges anyagra költjük. Ezekben a hűtőólakban a kis védenceink nem tudnak kárt tenni. Gyakori gond, hogy a fából készült házakat csak úgy, a maguk szórakozására is rágják. Alig győzzük a javítást. A környékből már számos helyről kaptunk kiszuperált hűtőket. Néhányat még köszönettel vennénk – tette hozzá az állatotthon vezetője.
 
Íme az emeletes kutyaház.
Íme az emeletes kutyaház.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunában találták meg holttestét: Apa többé nem ébreszt telefonon

Dunában találták meg holttestét: Apa többé nem ébreszt telefonon
A komáromi hídnál, a Dunában találták meg a nagymágocsi Osztás Ferenc holttestét. Egyelőre rejtély, hogy mi történt élete utolsó perceiben. Tovább olvasom