Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ingyen kapja a megye a szentesi kórháztelket

Szentes - Ingyen adja a sürgősségi osztály fejlesztéséhez szükséges kórháztelket, cserébe viszont együttműködést kér a megyétől a szentesi önkormányzat – erről is határozott tegnap a testület. A Kurca-parti városban 10 pedagógusi álláshelyet szüntetnek meg szeptembertől a csökkenő gyereklétszám miatt.
Szemerédi Andrást választotta meg a Koszta József Általános Iskola igazgatójának a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén. A gyermekjóléti ellátások kapcsán Földvári Nagy István azt kérdezte, fennáll-e annak a veszélye, hogy bezár a kórház gyermekosztálya. Szűcs Lajos alpolgármester leszögezte: veszély nincs, csupán feladat, az osztályt ugyanis felülvizsgálták, és kiderült, két orvosra még szükség lenne a biztonságos ellátáshoz. Az intézmény hat hónap haladékot kapott az orvoshiány megoldására, és már meg is kezdődtek a tárgyalások az álláshelyek betöltése érdekében.

Ellenszavazat nélkül, hét tartózkodással döntött arról az önkormányzat, hogy a gyereklétszám csökkenése miatt pedagógusokat bocsássanak el. Összesen 7 tanári, 2 óvónői és 2 technikai dolgozói álláshely szűnik meg szeptembertől, illetve egy úszásoktatónak is felmondanak Szentesen. Dongó László azt kérte az intézményvezetőktől, hogy humánus és szakmai szempontok egyaránt érvényesüljenek az elbocsátásoknál. Támogathatónak tartotta Bácskainé Fazekas Márta képviselő Oltyán Lajos külsős bizottsági tag azon javaslatát, hogy két pszichológust alkalmazzanak a szentesi iskolák, mert ilyen szakemberek munkájára, gyors közreműködésére egyre inkább szükség lenne az intézményekben. Ennek költségvetési előkészítését elfogadta a testület.

Bár előzetesen zárt ülésre javasolták, a képviselők teljes egyetértésével nyílt ülésen tárgyalta az önkormányzat a kórház sürgősségi tömbjének fejlesztéséhez szükséges telek ügyét. Szirbik Imre felvezetésként elmondta, Szentes mindig elkötelezett volt a kórház modernizációja mellett. A polgármester leszögezte, gesztust kell gyakorolni a jövőbeni együttműködés érdekében. Demeter Attila vitatta, hogy a városnak tényleg át kell-e adnia a terület tulajdonjogát, és azt is, hogy megfelelő-e a gyakorlat, hogy a fenntartók is pályázhatnak egy intézmény fejlesztésére, mert a beruházás révén a tulajdoni arányok jelentősen módosulnak. A testület végül úgy határozott, hogy ingyen átadja a kórháztelket a megyének, és egy közös – 6 tagú – bizottságot is felállít a két önkormányzat, hogy a későbbi fejlesztéseket folyamatos egyeztetés előzhesse meg. A grémiumba szentesi részről Szűcs Lajos alpolgármestert, Gyenes Ágotát és Baranyi Imrét választotta be a testület.

Olvasóink írták

 • 7. Power 2009. június 01. 09:05
  „A pedagógusok elbocsátásához csak gratulálni tudok. Humánus és szakmai szempontok...igen, igen.
  Szirbik város önkormányzata évtizedek óta csak pártpolitikai szempontok alapján kezeli a pedagógusokat....de mit is várhatunk Szűcs Lajostól, vagy Bácskainétól.”
 • 6. westwood 2009. május 31. 20:43
  „lófasz most kezdenek el kapkodni, már nagyon régóta ketten dolgoznak a gyerekosztályon, csak most be lettek fenyítve, és be vannak szarva, hogy kiemelt kórházban bezárják a gyerekosztályt./ami egyébként nyereséges/”
 • 5. Power 2009. május 31. 15:54
  „Ez a lehető legnagyszerűbb hír!
  Gyógyulást, felépülést, jó egészséget és hosszú boldog életet kívánok Larának!”
 • 4. SBetti 2009. május 31. 13:49
  „JÓ HÍR!

  ÚJ SZÍVET KAPOTT LARA!!!!”
 • 3. Power 2009. május 30. 21:19
  „Horn Gyula egyszer azt mondta, hogy ők a nagy szakértők. Most is ezt hangoztatják, közben teljes kudarcba fulladt az ország gazdaságával együtt az egészségügy, a nemzeti alaptanterv(NAT), stb.
  Nevetséges, hogy az adófizetők tulajdonával kíván egy polgármester gesztust gyakorolni, közben az egészségbiztosító privatizálását kétszer is megszavazta.
  A liberalizmus címszóval uralkodott el Magyarországon a szabadosság.”
 • 2. niemand 2009. május 30. 20:06
  „Egy pszichológus nem lenne elég, ha rendesen dolgozna ? Ennyi szakember szaladgál és ennyi pénze van a városnak vagy ennyi pszichológus ül közel a tűzhöz, hogy ilyen nagy lendülettel keressük a lehetőséget elhelyezésükre? Iskolánként kettő?
  A szülők kötelességét is számon lehetne kérni, nekik kellene nevelni, a pedagógusoknak pedig tanítani.
  Esetleg ez azt jelenti, hogy mindenki tudása fontos lesz? Megszünik esetleg a tanárokkal szemben alkalmazott stressz- hála a pszishológus munkájának? Ez azt is jelenti, hogy a nyugdíjas pedagógusnak szüntetik meg a munkaviszonyát, vagy esetleg az iagzságot kimondó lesz a felesleges?
  A vezetők gesztust gyakorolnak, s közben belerúgnak jó nagyot az átlag emberbe.”
 • 1. Power 2009. május 30. 14:53
  „"Gesztust kell gyakorolni"? Mire föl?
  Nem a szentesi és a környékbeli emberekről, az ő egészségükről szól a történet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembesítik a másként emlékező szentesi tiszteket

Szentes - Három katonatiszt kétféleképpen emlékszik arra, hogy egyikük mit ígért, így tanúként… Tovább olvasom