Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Ismét fatördelőt keres a rendőrség

A polgármesteri hivatal nevében tett feljelentést hétfőn Sztantics Csaba jegyző Földvári Nagy István szentesi rendőrkapitánynál. Szombatra virradóra három gömbakácot törtek ki ismeretlen tettesek a Csongrádi úton. A rendőrök már a feljelentés előtt elkezdték a nyomozást.
Újabb gömbakácok lettek a vandalizmus áldozatai a Csongrádi úton Fotó: Vidovics Ferenc
A Szentesi Rendőrkapitányságra tegnap érkezett meg az a feljelentés, amelyet a polgármesteri hivatal nevében a jegyző írt hétfői keltezéssel. Sztantics Csaba közterületen történt rongálás miatt ismeretlen tettest jelentett fel, mert az illető a Csongrádi úti sportpálya előtti részen három gömbakácot tört ki. A keletkezett kár összege huszonháromezer forint, de az eszmei érték ennél nagyobb. A jegyző azt írta: „Szombaton reggelre úgy nézett ki a városközpont, mintha vihar tombolt volna éjszaka." Arról is tájékoztatta a rendőrkapitányt, Földvári Nagy István alezredest, hogy teli volt minden szeméttel, törött üvegekkel és kirugdosott telefondobozokkal.

A kitört fákról egy taxis bejelentést tett a rendőrségi ügyeletre. Földvári kapitány lapunk érdeklődésére azt is elmondta: kollégái rögtön kimentek helyszínelni, a kitört gömbakácoknál szagot és nyomot is rögzítettek. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint garázdaság és rongálás vétsége miatt rendeltek el nyomozást. Pár héttel ezelőtt egyébként a Csongrádi úton most tönkretett fák mellett már kitörtek néhányat. Földvári Nagy István az üggyel kapcsolatban elmondta: annak az elkövetőjét már felderítették, egy helybeli lakos volt a tettes.

Földvári Nagy István azt is hozzátette: az elmúlt négy évben „létszámveszteség" érte a Szentesi Rendőrséget, és szolgálatszervezéssel ezt nem lehet pótolni. A kapitány állítása szerint a rendőrök a lehetőségeikhez képest mindent megtesznek a lakosság biztonsága érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmúlt a láza a szentesi betegnek

A szentesi kórházba tüdőgyulladásra utaló tünetekkel került be egy fiatalember, akinek napokig 40… Tovább olvasom