Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Jegeli a hékédi lakóparkot Szentes

Szentes - Társadalmi vitára bocsátja Szentes városfejlesztési stratégiáját az önkormányzat – határozott pénteki rendkívüli ülésén a képviselő-testület. Az ülésen az is elhangzott, hogy jegelték a hékédi lakópark ötletét, a Petőfi Szálló bontási munkálatairól pedig tételes elszámolás készül.
Társadalmi vitára alkalmasnak találta tegnap a szentesi képviselő-testület a városfejlesztési stratégiát, amelyről első ízben tárgyalt az önkormányzat. A tartalomról kevés szó esett, függő ügyekről annál több. A hékédi lakóparkról Szirbik Imre polgármester azt mondta, a fejlesztésre egyelőre nincs sok esély, a terület közművesítése ugyanis olyan költségeket vonna maga után, hogy egy 1000 négyzetméteres telek ára megközelítené a 8 millió forintot, emiatt az ötletgazda vállalkozó is visszalépett a beruházástól. Mivel a telkek kialakítása lezajlott, a kertváros terjeszkedése viszont folytatódhat a Honvéd utca páratlan – város felőli – oldalán, ott csak a csapadékvíz elvezetését kell megoldani a jövőben.

Kozák János azt vetette föl, hogy – ha megkezdődnek a fejlesztések a városközpontban – ott, ahol még rondítják a városképet, föld alá kellene vinni a légkábeleket. A fideszes városatya hiányolta a sportturizmussal kapcsolatos elképzeléseket a 200 oldalas dokumentumból. – A pályázati kritériumoknak megfelel az anyag, de ha hosszú távon gondolkozunk, dolgozni kell még rajta, hogy valódi stratégia legyen – fogalmazott Horváth István. Szerinte 2015-re 25 ezerre csökkenhet Szentes népessége, ezért nem mindegy, hogy a lakosságszám megtartását, növelését vagy a helyi életminőség javítását tűzi ki célul a település. Szirbik Imre erre azt felelte, az életminőség javítása is eredményezheti azt, hogy megáll a népességfogyás. Az önkormányzati tulajdonú Városi Szolgáltató Kft. éves beszámolójából kiderült, hogy közel felével csökkentek a panelprogramban részt vett társasházak távfűtési kiadásai. Ehhez a társasághoz tartozik a Szentesi Élet szerkesztősége is: több képviselő azt javasolta, hogy szervezzék ki a lapot, hogy önállóan vagy a Rádió Szentessel működjön. Hornyik László azt indítványozta, hogy legyen ingyenes az egyébként is több milliós veszteséget hozó helyi újság. A felvetésekkel nem foglalkoztak, de a beszámolót elfogadta a testület.

A Petőfi Szállóval kapcsolatban a pénzügyi bizottság elnöke, Kozák János azt feszegette, hogy ha az épület még az önkormányzaté, miért a Pendola-Szentes Kft. rendelkezett a bontásokból származó anyagokkal. A polgármester erre azt mondta, a város sem szállt be a bontási munkák költségébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a nagymágocsi csuklyás támadót

Nagymágocs - „Pénzt vagy életet!" – ordította egy 35 éves csuklyás férfi, kezében fegyvernek látszó tárggyal egy ijedt nőnek a nagymágocsi tanyavilágban. A támadás még tavaly november közepén történt. Tovább olvasom