Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Jó hangulatú őrségváltás a Kurca partján

Kurca-parti partyt rendezett a Szentes–Csongrád Rotary Club szombaton, amelyen a régi és az új elnök együtt kínálta a rostonsülteket a tagoknak. Az alapszabály szerint évente váltják egymást a jótékonysági szervezet vezetői.
Továbbra is együtt sütögeti a rotarysok pecsenyéjét az új és a leköszönő elnök: Csatlós Péter és Papp Zoltán Fotó: Vidovics Ferenc
Valami titokzatosság lengi körül Szentesen a meglehetősen zárt civil társaságot, a rotarys csapatot. A főleg humanitárius céllal alakult szervezetnek ugyanis eléggé szigorú az alapszabálya. Mivel nem akárki léphet a tagjai sorába, ezért nagy a kíváncsiság: mi mindenről esik szó az összejöveteleiken. A klubnak a Nádas csárda a székhelye. Már megtörtént, hogy néhány jeles személyiség felvételi kérelmét leszavazta a tagság. A voksolás titkosan történik, s ha a jelölt csak egyetlen nem szavazatot kap, már nem kerülhet a rotarysok közé. Persze később még próbálkozhat.

A szentesi szervezet két évvel ezelőtt asztaltársaságként alakult. A kórház sebész főorvosa, Papp Zoltán kezdeményezésére jött létre, ő rengeteg időt és energiát áldozott, amíg az asztaltársaságot tavaly nyáron klubbá avatta a nemzetközi mozgalom Bécsben élő kormányzója. Akkor már Szentes–Csongrád Rotary Clubként jegyezték a társaságot, hiszen a szomszédos városból is köztiszteletnek örvendő személyek csatlakoztak a Kurca-partiakhoz. Tagja a csapatnak Busa Tamás operaénekes a feleségével, Gergely Ildikóval, a Máté–Lantos szobrászházaspár, valamint az üvegbetonnal világhírűvé lett Losonczi Áron édesapja, Losonczi Zoltán. A szentesiek között pedig ott van a város díszpolgára, Horváth István, a Dr. Bugyi István-emlékéremmel kitüntetett B. Nagy Zoltán szülész-nőgyágyász főorvos, a növénynemesítésből kandidált Ledóné dr. Darázsi Hajnalka, de közgazdászok, ügyvéd, agrárszakemberek és pedagógusok is dolgoznak a csapatban.

A szombati Kurca-parti partyn képviseltette magát a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club is Pavuk Péter személyében. A jó hangulatú összejövetel ceremóniamestere már az új elnök, Csatlós Péter volt. Az alapszabály szerint ugyanis évente választ vezetőt a tagság, mint a mozgalom elnevezéséből is adódik, rotációban történik a váltás. Csatlós a Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat ügyvezetője, 38 éve él családjával a Kurca-parti településen. Lapunknak elmondta: olyan örökséget vett át Papp Zoltántól, hogy nehéz lesz neki megfelelnie az elvárásoknak. Csatlós is szívügyének tartja a nehéz sorsú fiatalok továbbtanulásának támogatását. Újabb tagokat is szeretne azonban látni a klubban: katonát, tűzoltót, egyházi személyiséget és közigazgatási szakember jelentkezését is szívesen venné, hogy minden terület képviseltesse magát. Az új elnök a környező községekből is szándékozik toborozni a humanitárius mozgalom iránt érdeklődő személyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélygarázsok épültek

A Bodrogi Bau Kft. tegnap újabb lakásokat, üzleteket és garázsokat adott át a szentesi Horváth… Tovább olvasom