Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Jó hírt hoz a Koszta József Múzeum

Bonus Nuntium, avagy a la­­tin­ból magyarra fordítva: jó hír. Ez­­zel a gondolattal és üzenettel üdvözli a Koszta Jó­­zsef Múzeum tudományos, muzeológiai, művészeti és művelődé­­si online folyóiratának szer­kesz­tősége az olvasókat az interneten, a bonusnuntium.­hu oldalon.
Az időszaki kiadvány célja, hogy közérthetően tálalja a magaskultúra mondanivalóját, széles társadalmi rétegeket megszólítva jó ízű vitákat, párbeszédet elindítva.

– Köszönöm a megjelenésben közreműködő kollégák se­­gítségét. Vidéki, vagy nem fő­­városi „kismúzeumként" nem keveset haladtunk előre az­­zal is, hogy a helyi illető­ségű témák mellett olyan mértékadó szerzők is szerepet kaphattak és kaphatnak a jö­vőben is nálunk, akik eddig nem álltak kapcsolatban intézményünkkel. Öröm, hogy írtak nálunk fiatal kutatók, a szentesi és a szegedi levéltár munkatársai. Megtisztelő, hogy a szegedi Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettese, Medgyesi Konstantin is elküldte dolgozatát, és a Nemzeti Emlékezet Bizottságának kutatója, Csatári Bence is ér­demesnek ta­­lálta arra műhelyünket, hogy témájával gaz­da­gítsa első lapszámunkat. De ugyanúgy érdekesség és csemege, hogy a Szent Anna Plébánia vezetője, a vatikáni egyetemen doktorált lelkipásztor, Gruber László is megosztotta gondolatait az olvasókkal a Bonus Nuntiumon keresztül. – tájékoztatta lapunkat Farkas László Róbert, az induló folyóirat főszerkesztője, a szentesi közgyűjtemény igazgatója.

A kiadvány második lap­szá­­ma várhatóan augusztus vé­­gén, szeptember elején jelenik meg, a harmadik megjelenését pedig 2019 végére tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millióból fejlesztette Szegvár a nevelési-oktatási intézményeket

Szegvár önkormányzata 204 millió forint pályázati támogatást nyert a Forray Máté Általános Iskola és AMI központi épületének energetikai korszerűsítésére, a sportcsarnok felújítására. Tovább olvasom