Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Jó szolgálatot tesznek a holland mopedek

Szentes - Szentesen a hét végén meggyőződtek arról a hollandok, hogy a gondozási központba évek óta küldött adományaik jó helyre kerültek.
A hollandiai Utrechtből 2006 óta érkeznek segélyszállítmányok a szentesi gondozási központba. Az intézmény akkori igazgatója, Szebellédi Anna kezdte kiépíteni a kapcsolatot az adományozókkal, és azóta is menedzseli az ügyet. Jó ismeretségben van ugyanis a Kurca-parti településen született Hargitai Judittal, aki korábban az utrechti városházán dolgozott. Ám Judit hazatelepült a férjével, a gyógyszerész Mashaei Ahmaddal, és azt vállalták, hogy itthon folytatják az önkéntes munkát, főleg a mozgásukban korlátozott emberek megsegítésére.

Fáradozásuk eredményeként azóta is érkeznek a háromkerekű elektromos mopedek a Puskásné Halál Ágnes vezette intézménybe, ahová a napokban ellátogatott az utrechti önkormányzat fogyatékosügyi referense, Gert van Es, hogy személyesen győződjön meg arról, jó helyre kerültek-e az adományaik. Eddig 70-80 elektromos széket és más hasznos tárgyat juttattak el Szentesre. A mopedek nemcsak azért jelentenek nagy értéket a rászorulóknak, mert 300-400 ezer forintba kerülnek, hanem azért is, mert hazánkban nem lehet beszerezni a Hollandiában gyártott kerekes székeket.

A gondozási központ udvarában a holland szerelők tanácsokat adtak a mopedek használatához. A szerző felvétele
A gondozási központ udvarában a holland szerelők tanácsokat adtak a mopedek használatához. A szerző felvétele

A gondozási központ udvarában a holland szerelők, Richard Hagen és Jeroen van der Ven adtak jó tanácsokat a rászorulóknak a közlekedési eszközök használatához. Mashaei Ahmad elmondta: ő tőlük tanulta Hollandiában a mopedek szervizelését. Most ha megakad valamiben, e-mailben kér tanácsot tőlük. Kálmán Dezsőné tavaly nyáron kapott háromkerekű kerékpárt, amelynek nagyon örül. Korábban ugyanis elesett a biciklijével, és azóta nem mer ráülni. Az új járművét már megszokta, jól tud vele közlekedni. Jó szolgálatot tesz a moped Szántó Józsefnének is, aki idén tavasszal jutott hozzá. Elmondása szerint autóbuszra csak nehézségek árán tudna feljutni. Ezzel az elektromos kerékpárral azonban egyedül is boldogul, nem szorul segítségre.

Másoknak is jutott

Az adományokból nem csupán a szentesiek kaptak, hanem a kistérségben élő rászorulók is, sőt a megye több városába is juttattak belőlük. A holland vendégek Szirbik Imre polgármesterrel is tárgyaltak, és körvonalazódott egy hivatalos kapcsolat a két település között. A polgármester elképzelése szerint a Zsoldos Ferenc középiskola is segítheti a jövőben a mopedek javítását.

Olvasóink írták

  • 1. CSAK UGY MONDOM!!! 2008. június 30. 17:27
    „NEM VAGYOK ROSSZINDULATÚ, DE AZÉRT MEGNÉZNÉM, HOGY AZ UGYMOND ADOMÁNYOKAT KINEK OSZTOTTÁK SZÉT!! MERT AKINÉL LÁTOGATÓBAN VOLTAK AZOK SEM KAPTAK SEMMIT SEM AZ UGYMOND ADOMÁNYBÓL!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik a gyerekeket a lehulló ágaktól Szentesen

Szentes - Potyognak a faágak Szentesen, a tiszai üdülőterületen – még vihar sem kell hozzá. Az… Tovább olvasom