Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Jövő évre halasztották Borzi Márta perét

Szentes - Időt kért az anyag tanulmányozására a szentesi kórház jogi képviselője abban a perben, amelyet Borzi Márta volt főigazgató indított az intézmény ellen. Borzi az ügyvédjével, Bárándy Péterrel hozzájárult a decemberre kitűzött tárgyalás elhalasztásához.
A szentesi Dr. Bugyi István kórház volt főigazgatója lapunk érdeklődésére tegnap elmondta, hogy már csak a következő év második felében születhet döntés a munkaügyi perében. Az illetékes bíróság ugyan december közepére tűzte ki a tárgyalást, amelyet azonban nem tartottak meg. Dr. Borzi Márta tájékoztatása szerint az ügyvédjét, Bárándy Péter egykori igazságügy-minisztert keresték meg, hogy járuljanak hozzá a tárgyalás elhalasztásához.

Korábban már beszámoltunk arról: Borzi Mártát még 2006 márciusában váltotta le a szentesi kórház éléről az intézményt fenntartó megyei közgyűlés. Az elbocsátásáról szóló határozatot azonban megtámadta a menesztett vezető. A keresetlevelüket a munkaügyi bíróság és a másodfokon eljáró megyei bíróság is elutasította, arra hivatkozva, hogy késve érkezett. Mivel nem volt egyetlen tárgyalás sem, így Borzi Márta nem tudta cáfolni a vádakat, amelyeket a megyei közgyűlés a számlájára írt. Bárándy Péter azonban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, amely helyt adott a kérésnek, úgy ítélte meg, hogy meg kell tárgyalni a volt főigazgató fegyelmi ügyét.

Közben kiderült: Borzi Mártának nem az őt elbocsátó megyei közgyűlést kell perelnie, mint tette eddig, hanem a szentesi kórházat. A vonatkozó jogszabály szerint ugyanis az egészségügyi intézmény volt a főigazgató munkáltatója. Ezért lett az ügy alperese a kórház. A decemberre kitűzött tárgyalást azért kellett elhalasztani, mert nem a megyei önkormányzat eddigi ügyvédje vesz már részt a maratoni procedúrában. Értesülésünk szerint a kórháznak új jogi képviselője van, aki Bárándy Pétertől azt kérte: járuljanak hozzá a tárgyalás elnapolásához, mert neki még időre van szüksége az anyag tanulmányozásához. Hozzájárultak, mert – mint Borzi Márta lapunknak fogalmazott tegnap – ezen már nem múlik semmi.

Korábban azt nyilatkozta, hogy a kinevezése 2008 júniusáig szólt, de nem akar már visszajönni a szentesi kórházba. A bírósági pertől anyagi követelésének teljesülését várja Borzi Márta, aki jelenleg a mezőtúri kórház orvosigazgatója.

Olvasóink írták

  • 2. Natasa 2007. december 21. 00:22
    „Ez nem hálapénzt akar! Súlyos milliókat lopott el a családjával együtt a szentesi kórházból és most még többet akar. Ez nem gyógyitott soha sem, hiszen a csepeli kórházat is ő tette tönkre.
    Itt is nagy pusztítást végzett, most is annak a levét isszák a dolgozók, hiszen most a másik tolvaj vette el a bérüket. Sajnos, hogy az ilyenek gazdagodnak meg, és van bőr a képén még kérni ennyi pénzt. Vérszívó !!!”
  • 1. Jo Bacsi 2007. december 19. 08:40
    „Ez a tyuk nem tud megelni a halapenz nelkul es akarja az allasat vissza.
    Tolvaj. Ellopni a nehezen megkeresett nyugdijamat!! Meg jo hogy a tanacshazan nem varnak el halapenzt, meg a villany irodaban, meg a rendorsegen meg a........, amik szinten koztisztviseloi allasok az adofizetok penzebol kapjak a fizetesuket mint ez a tyuk is kapta. Nem volt jo neki akkor adta volna fel es ment volna privat praxisba. Mas orult volna az allasnak! Nem sajnalom sot megvetem mint un. orvost aki csak hala penzert hajlando gyogyitani. Remelem ti is!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a szegvári négysávos tekepálya

Szegvár - Négysávos pályát épít a faluban szegvári tekecsapat – a lelkes szurkolókkal közösen. Kibontottak kilenc közfalat, meszeltek, festettek, függönyt varrtak, kialakították az öltözőket. Tovább olvasom